Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya tanıtım filmi hazırlanacakmış ama…

Konya tanıtım filmi hazırlanacakmış ama…

Bizim bu halimiz ne olacak?

Ömür olarak artık yokuşu çıktık inişe geçtik.

Ve bu yalan dünyanın 40 yılında da gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte Ankara, İstanbul derken o yıllarda bağlı bulunduğum İhlas Haber Ajansı sayesinde Türkiye’de il il, hatta ilçe ilçe çalıştık. Buna vesile olan rahmetli Enver Ören abimiz olmak üzere, tüm abilerimizden ve arkadaşlarımızdan Allah bir değil bin kere razı olsun.

Konya dışındaki şehirlerin yönetim tarzlarını izlerken bize eş değer olan illere hep gıpta ederdik.

Şimdi geriye dönüp baktığımız zaman onlara “Hadi bunlar dünde idi. Üstelik onlar tuuu kaka idiler” diye hemen çamuru atıyoruz.

Bugün de mesela Konya yönetimi olarak kendimize Kayseri’yi örnek alıyoruz.

Bilenler bilir. Kayseri’de bir üst yönetim, bir abiler, akil insanlar vardır. Şehirle, şehir insanı ile ilgili kararı bu heyet verir ve herkes de verilen kararın arkasında durur. Ama bu heyet son derece objektiftir. Tek gerçek vardır Kayseri. Tek doğru vardır Kayseri için. Bu yüzden de işi en iyi yapana, ehli olana, sağlam, dürüst insanlarla sürdürürler.

Burada insanın ak, gök, mavi, yeşil olması gerekmez. Haaa eşit şartlarda elbette tercihler yapılır.

Biliyoruz ki son dönemlerde siyasi irade olarak, Konya olarak biz de bunu yapmaya çalışıyoruz ama nafile. Biz hala 40 yamalı bohça gibiyiz.

Önce geçen hafta bir bilgiye ulaştık.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konya'yı tanıtan bir tanıtım filmi için uzun süredir bir çalışma yapıyordu.

Bunun bilgisini de yine mevcut kültüre muhalif çevrelerden alıyorduk. Ama bu isimler kültürün sanatın Konya’nın içinde oldukları için bu projeye gövdeleri ile destek veriyorlardı. Bu insanlar her ortamda çok açık ve not olarak yüksek sesle de “Biz bu çalışmayı destekliyoruz. Hatta çok geç kalınmış bir iş ama Konya için mutlaka yapılmalı” diyorlardı.

Bu süreç işlemiş ve sonunda Konya Tanıtım filmi işi MEVKA desteği ile hayata geçirilme kararı verilmiş.

Buraya kadar her şey çok güzel hatta dört dörtlük.

Tanıtım filmi için davet ve pazarlık usulüne karar veren İl Müdürlüğü Konya'dan herhangi bir firmayı bu iş için davet etmemiş. Bize verilen bilgilere göre “böyle bir karar alınmış”… Biz yine bu mübarek günde iyi niyetle düşünüp “Yok yapmayın bu kadar böyle bir karar alınmaz” dedik.

İddiaya göre müdürlük Konya'daki firmaların bu işi için yetersiz olduğunu dile getirmiş hatta bu iş karar alınan toplantıda resmen dile getirilmiş…

Biz hala böyle bir dile getirme konusuna da inanmıyoruz(!)

Çünkü bu kararı veren insanlar bizim şehrin güzel kültür bürokratları.

Onlar bu konuları bizlerden çok daha iyi bilirler. Konya'mızda Başbakanlığa, hatta Cumhurbaşkanlığına iş yapan bir sürü firma var.

Gaziantep’ten, Bursa'ya, TRT'den, Ulusal şirketlere bir sürü müşterisi olan bu firmalar Konya tanıtım filmini yapmaya ehil değil demek gerçekten üzücü üzücü olduğu kadar da “bu şehre kasaba muamelesi yapmak” olur.

Kültürün sanatın iktidarı muhalefeti olmaz. Üstelik bizim şehirde bu işleri yapanlar ve de başarılı olanlar hep bugünkü iktidarın adamları. Zaten öyle olmasa bu firmaların sahipleri Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa iş yapabilirler mi?

***

Biz bize verilen bütün bilgi notlarını, korkunç iddiaları şöyle değerlendirdik, “Mübarek günde oruç ağza bir atlama olmuştur. Ya da unutkanlık vardır. İyi niyetle düşünmek gerekir” diyerek kültür insanlarımıza yakışır bir birliktelik ile Konya’nın gerçekten ihtiyacı olan geç kalınmış dört dörtlük bir tanıtım filmi için hadi yeniden bir “Bismillah” deyiverin diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zarafet göze batmak değil akılda kalmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dostlukların gücüne inandığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR