İsmail Tuna

İsmail Tuna

ÖZEL SPORCULAR RİVA’DA: Hayaller gerçek oldu

ÖZEL SPORCULAR RİVA’DA: Hayaller gerçek oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu 2018 yılı Futbol Ligi finalleri için, 21-23 Aralık tarihlerinde; İstanbul /Beykoz’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesislerindeydim.

Sporcuların yatacağı odalar, tedavi merkezleri, yüzme ve terapi havuzları, fitness center, bilardo ve langırt masaları, 7 adet hibrit ve gerçek çimden oluşan sahalar, yürüyüş alanları, koşu parkurları,  futbol kütüphanesi, konferans salonu, çamaşırhane, restoran, kafeterya, dinlenme alanı, TFF ürünlerinin satıldığı store, açık otopark  ile Riva tesislerinde yok yok…

whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.29.jpeg

Tesis içinde bulunan müze sizi futbolda tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Başkan, teknik direktör, futbolcu, kulüp köşeleri, A Milli Takım tarihinden müthiş kesitler, hatıralar, önemli anlar, kupalar, tarihi formalar, maç biletleri…

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu; 500’ün üzerinde kulübü 20 binin üzerinde lisanslı sporcusu ile, 14 farklı branşta faaliyet gösteren, Türkiye’nin 81 ilinde temsilcisi bulunan büyük bir spor ailesi.

whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.21.jpeg

TÖSSFED Başkanı Birol AYDIN ile sohbetimiz şöyle; ‘İsmail kardeşim 2012 yılında göreve geldiğimizde şunu söylemiştim gün gelecek özel sporcularımız Türkiye’nin en iyi tesislerinde kamp yapacaklar. Şükürler olsun özel sporcularımız Türkiye’nin en üst düzey spor yöneticileri, hakemleri, antrenörleri, futbolcuların kaldığı Riva tesislerinde kamp yapabiliyorlar. Hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu müthiş tesiste kamp yapan Down Sendromlular Futsal Milli Takımımız İtalya’da düzenlenen Avrupa Futsal Şampiyonasında; Avrupa 3.sü olarak gururumuz oldular, böyle bir mutluluk yok İsmail kardeşim. Konya’da Türkiye-İsveç  milli maçında seramoniye çıkan şampiyon down sendromlu sporcularımızın heyecanına ve coşkusuna sen de şahit oldun diyor (anlatırken gözleri yaşarıyor)

whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.31.jpeg

2012 yılından bu yana TÖSSFED Futbol /Futsal Milli Takım Baş Antrenörü – Teknik Kurul Başkanı olan  Mustafa DEMİRDAĞ hocamızdan aldığım bilgiler ise; ‘Her yıl futbol branşında bölge şampiyonaları yapıyoruz, bölgelerden çıkabilen takımlar Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ediyorlar. Teknik kurul olarak bölge ve Türkiye şampiyonlarında futbolcularımızı izleyerek yetenekli sporcularımızı kamplara davet ediyoruz. Kamplar sonrasında milli takımlarımızı oluşturuyoruz. Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği özel sporcular futbol ligimiz 2012 yılında kuruldu,  yıl boyunca 12 takım iki grupta (doğu-batı) mücadele ediyorlar ve her grubun ilk iki takımı dörtlü final oynuyorlar. TÖSSFED futbol ligimizi her yıl geliştirilerek normal futbol oyun kurallarıyla oynanacak seviyeye getirmiş durumdayız. Son yıllarda futbol ligi finallerini Riva tesislerinde yapıyoruz.’

Özel sporcularımız ile kampta sohbet etme fırsatı bulduğumda; Riva’da futbol ligi finallerinde yer alacak olmalarının heyecanını, coşkusunu benimle paylaştılar. Her takımdaki futbolcular ligin şampiyonu olmak için ellerinden gelen mücadeleyi yapacaklarını ifade ettiler. Bir özel eğitim öğretmeni olarak da şuna inanıyorum; Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesislerinde bulunmak özel sporcularımıza kazanmış oldukları beceri ve davranışları genelleme fırsatı yaratırken aynı zamanda kendilerine olan güven duygularının artmasına da katkı sağlamış.

whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.47.jpeg

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Özel Sporcular Futbol Ligi'nde zafer, Kocaeli Nuh Çimento İş Okulu Spor Kulübünün oldu.  Oynanan final maçında Kocaeli Nuh Çimento İş Okulu Spor Kulübü, Kocaeli Yaşam Koçluğu takımını 2-1 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamladı. Ligin üçüncülük maçında ise Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü, Mersin Çankaya İş Okulu Spor Kulübünü 1-0 yendi. Finallerin ardından sporculara madalya ve kupalarını, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır takdim etti.

Özel sporcularımız için gecesini gündüzüne katan hayallerini gerçekleştiren, ilklerin başkanı Birol AYDIN ve Yönetim kurulu üyelerine; özel sporcularımıza kucak açan ve Riva tesislerinden yararlanmalarını sağlayan TFF Başkanı Yıldırım DEMİRÖREN ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.

Sporun gülen yüzü TÖSSFED ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Futbol engel tanımaz’ cümlesiyle yazımı bitiriyorum.

Kalın sağlıcakla…

whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.49.jpegwhatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.33.jpeg

   whatsapp-image-2018-12-26-at-15.04.34.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Tuna Arşivi
SON YAZILAR