Hüseyin Karabacak

Hüseyin Karabacak

PABUÇ PAHALI

PABUÇ PAHALI

Öncelikle tüm Konyalılara ve Konyasporlulara selamlar. Pusula Gazetesi’nde ilk yazımızı yazmak Aykut Kocaman hocanın gideceği haftaya denk geldi. Konyaspor’un altın çağını yaşatan, Konyalı ile çok normal olmayan şekilde gönül bağı kuran Aykut hocamızın gidiş sürecini ele alacağım bu yazımda.

                Geçtiğimiz sene Ankaragücü galibiyetinden sonra gelen Aykut Kocaman, Denizlispor beraberliği sonrası Konya şehrine ve Konyaspor’a veda etti. 3.Aykut Kocaman dönemi istenilen gibi gitmedi. Camianın en çok kenetlendiği, birlik olduğu, başarı beklediği bu dönemde istenilen başarıya ulaşılamadı. Bir dönem önceki yönetimin yaptığı transferler, mali anlamda kulübün elini kolunu bağladı, Eto’o’nun maliyetinden zor kurtulan yeni yönetimin kadrosunda 7-8 oyuncunun 1 Milyon Euro’dan fazla yıllık alacağı oldu, Konyaspor’un o Avrupa Ligi, Türkiye Kupası’nda mali olarak kazandığı güç, bir senede resmen çarçur oldu.

Aykut Kocaman bu sezon başı için kadroda geniş çaplı bir sirkülasyon hedeflediğini alenen beyan etti, ama bu maddi darboğazda Miya, Shengelia gibi ortalama 300.000 Euro maliyeti olan futbolculara yönelmek zorunda kaldı. Aykut hoca bu transferleri yaparken Konyaspor camiası olarak beklentimizi yüksek tutmaya devam ettik, Serkan’ın Malatya maçının başında gördüğü kırmızı kart ile başlayın sürecin ardından boş kaleye kaçan goller, galibiyetin bir türlü alınamaması, camiada endişe yaratmış, Aykut hoca da kendisinden bekleneni veremediği için mahcubiyeti artmış, bu beklentinin altında ezilmiştir.

Taraftarın önemli bir kısmının bu süreçteki sağ duyusundan ve sabrından dolayı tebrik ederim. Ama bu süreçle ve gelecekle ilgili birkaç sorum var.

-İlk devre bittikten sonra, Aykut Kocaman takımın başındayken, Konyaspor ile görüştüğü yönünde ismi anılan bir teknik direktörün ekibinde bulunan bir hocaya kulüpte görev verildi. ,O teknik direktör olsa da olmasa da o hoca kulüpte görev alacak mıydı?

-Konyaspor yönetimi bu zamana kadar, sportif başarısızlıktan dolayı hiç eleştirilmedi. Yani aslında Aykut hoca eleştirildi, mevcut yönetim hocanın gölgesine saklandı. Bu saatten sonra atacakları her adımın taraftarlar ve camia tarafından sorgulanacağından haberdarlar mı?

-Konyaspor yönetimi, Aykut hocanın varlığına güvenip, scouting departmanını kapatmıştı. Bu saatten sonra bununla ilgili bir çalışma yapılacak mı?

-Konyaspor yönetimi; ‘’Bu gelişmenin ardından yönetim kurulumuz, günü kurtarmaya yönelik adımlar yerine, uzun vadede Konyaspor’un geleceğine yatırım yapacak bir teknik adamla anlaşabilmek için görüşmelere başlamıştır.’’ açıklamasının teoride muazzam bir bakış açısı, pratikte ve kulübün puan sıralamasına da bakınca çok zor ve sakıncalı olacağının farkında mı?

                Camiaya düşen bu saatten sonra ekstra kenetlenmek. 13 tane final maçı var, her maç kıymetli, her maç değerli. Futbolcu pabucun pahalı olduğunun farkında olmalı, yönetim yeni teknik direktör için saatlerin ve günlerin bile önemli olduğunun farkında olmalı. Taraftarın desteği aynı şekilde sürmeli, saha içine daha çok etki etmeli, oyuncuları daha da motive etmeli. Bu sezon bir şekilde kırmızı hattın üzerinde bitmeli. Sonrasını sonra konuşuruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karabacak Arşivi
SON YAZILAR