Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

KOCAMAN VEDA

KOCAMAN VEDA

Takvimler 16 Kasım 2018’i gösterirken Konyasporumuz  3. Aykut Kocaman döneminin başladığını, “Yarım kalan hikayeler, sonlarının yazılmasını beklerler” isimli bir video ve #BaharGeldi etiketiyle ilan etmişti. Ne yarım kalan hikayenin böyle bir sonla biteceğine ne de böyle bir yalancı bahar geçireceğimize hiç birimiz ihtimal dahi vermezdik.

İlk yazımı tüm camianın Kocaman bir taziye evini andırdığı bir günün sonunda kaleme almak nasip oldu, inşallah bildiklerim, duyduklarım, çıkarımlarım çerçevesinde ve dilimin döndüğünce 3. Aykut Kocaman döneminin bir muhasebesini  yapmaya çalışacağım.

İlk olarak hocanın giderken bıraktığı oyunculardaki mantalite değişikliğine değinelim;  O saf, temiz, tuttuğunu koparan ve yüreğini aldığı paraya göre değil, şartlar ne olursa olsun ortaya koyan bir oyuncu grubu vardı ama ne olduysa, o taklacıları, Dünya yıldızlarını, No …. No Party diyenleri gördükten sonra sanki bir şey oldu hocanın giderken bıraktığı inanmış oyuncu grubuna ve o oyuncu grubu hikayenin sonunun yazılmasına engel oldu belki de..

Hocanın giderken bıraktığı hiç edilen servet ve döndüğünde bulduğu ekonomik durumdan bahsedip de can sıkmaya gerek yok diye düşünüyor ve sürekli iyi niyetli bir şekilde mali durumu düşünmesinden mütevellit transfere harcanmayan paralar, altyapıda tesisleşme ve yine hocanın altyapı oyuncularına gereken önemi vermemesi hususlarında bir eleştiride bulunmak istiyorum.  Maalesef altyapı ile alakalı söylemler hep havada kaldı, 3. dönemi göz önüne alırsak maçlarda gençlere şans vermek belki Aykut Kocaman’a kazandırır kaybettirmezdi ki hocanın üç dönemini göz önüne aldığımızda da bir tane altyapıdan çıkıp şu an süper ligde oynayan oyuncu var mı diye kendime sormadan edemiyorum.

Yönetimin her fırsatta taraftarı dinleyip Aykut Kocaman’ı destekliyormuş gibi yapması, bugünkü  ayrılık kararı ve hemen hemen bütün kararlar ile transferler de dahil Aykut Kocaman ile birlikte aldıkları yönündeki açıklamalarının hocayı yıprattığını, psikolojik olarak yorduğunu düşünüyor ve iki taraf açısından da bu ayrılığın hayırlara vesile olmasını diliyorum..

Son olarak Büyük Konyaspor Taraftarına da değinmeden edemeyeceğim, istatistikler göz önüne alındığı zaman Konyaspor taraftarı Aykut Kocaman’a vefayı da, sevgiyi de, saygıyı da hakkıyla ve de yeterince göstermiştir, özellikle bizim durumumuzda olan takımlar için taraftarın amma yönetim amma hoca istediğini istediği zaman istifaya davet etme hakkı olduğunu düşünüyorum, Aykut hoca kendi de diyor “16-17 maçta iç sahada sadece bir galibiyet alırsak insanlar haklı, taraftarın tepkisi gayet normal” diye.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yusuf Çelik Arşivi

UMUT

17 Şubat 2020 Pazartesi 00:02
SON YAZILAR