Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

ÇOK KARAKIŞLAR GÖRDÜK

ÇOK KARAKIŞLAR GÖRDÜK

“Yine hüsran her daim..”

 Öğrenilmiş çaresizlik sendromuna saplanmış gibi seri puan kayıplarıyla ilerleyen Konyaspor’un Büyük Taraftarının bu sezon hemen her maç sonundaki durumunun Mustafa Ceceli şarkısına yansımış halidir bu dizeler. Taraftar maç sonundaki bu hali üzerinden atıp farklı şarkılara büründüğünü, gerek gerçek hayatta gerekse sanal alemde verdiği mesajlarla her maçtan önce gösteriyor ama özellikle bazı futbolcu arkadaşlarda kımıldanma yok!

Cumartesi akşamı kardeşime bu hafta ne yazsam bir fikir ver dediğimde “boş sayfa” gönder  dedi, aslında haksız da değil, boş sayfa bu oyuncu grubuna dair pek çok şey anlatabilir ama ben yine de bir şeyler karalayayım dedim. Kayserispor  maçı ile alakalı yapılacak çok eleştiri konuşacak çok şey var ve herkes farklı platformlardan kendince haklı gördüğü değerlendirmeleri yaptı  inşallah Bülent Hoca ve ekibi tarafından dikkate alınır.

Ben kendi adıma Kayserispor maçı değerlendirmesinden ise önümüzdeki  Kasımpaşa maçı ile alakalı öngörülerde bulunmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Yani erken yiyeceğimiz bir gol sonrası, daha önce belki de en çok geriden gelip maç çevirdiğimiz rakip olan Kasımpaşa karşısında dağılmaya sebebiyet verecek protesto potansiyeline sahip futbolcuların on birde olmaması gerektiğini düşünüyorum,  bu şekilde hem tribünleri dolayısı ile de takımı oyunda tutabiliriz diye düşünüyor ve bu iş ile profesyonel olarak ilgilenen kişilerin de bu durumu göz ardı etmeyeceğini temenni ediyorum.

Yazının başında da belirttiğim gibi biz taraftarları maç sonunda yansıtan şarkılar ile maç önü yansıtan şarkılar birbirinden çok farklı, her daim hüsran bize yakışmaz,  bizlere yakışan her zaman ve her durumda birlik olup, hep destek tam destek parolası  ile Kasımpaşa maçında da her zaman olduğu gibi takımımızı yalnız bırakmayıp tribündeki yerimizi almak, şarkıya gelecek olursak bence Büyük Konyaspor Taraftarını yansıtan en güzel şarkı, bir futbolcuya yazılmış Ercan Saatçi bestesi olan ve Kibariye’nin harika söylediği  “Karakışlar” şarkısı.

Çok kara kışlar gördüm ben yine pes etmedim, çok ayrılıklar gördüm ben yine yenilmedim..

Not: Merak eden olursa diye, Ercan Saatçi “Karakışlar” şarkısını Rıdvan Dilmen için yazmış. Rıdvan Dilmen sakatlıklara rağmen parlak geçen futbolculuk hayatından sonra tekrar sakatlık yüzünden futboldan kopmuş ve hak etmediği şekildeki bir jübileyle uğurlanmış, Jübilesi üç kez ertelenmiş, 31 Ocak’ta kara kışın ortasında jübile yapılmış kendisine ve eksi  7 derece dondurucu soğukta yapılan jübileye sadece 1982 seyirci gelmiş, Ercan Saatçi’de bu durumdan etkilenip “Karakışlar” şarkısını yapmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Çelik Arşivi

UMUT

17 Şubat 2020 Pazartesi 00:02
SON YAZILAR