Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Ayrılık bile gurur duydu seninle Ahmet

Ayrılık bile gurur duydu seninle Ahmet

Alnında secdenin izi, yüzünde İslam’ın nurunu taşıyan güzel kardeşim Ahmet! Seni bütün hücrelerinle yoluna meftun olduğun Allah Rasulu (sav) istikbal etsin! Diye taziye dileklerinde bulunmuştu saygıdeğer hoca efendilerimizden biri. Öyle idi çünkü, olay günü Konya’da ikamet ettiği konutunda, ailesinin yanında bulunan komşuları; Ahmet’in odasındaki seccadesinin, odanın ortasında açık olarak durduğunu belirtiyordu. Bir başka yakını; cumaları çocuklara çikolata dağıttığını, mübarek gün ve gecelerde kandil simitleri hazırlatıp bizzat kendinin dağıttığını, altyapıda forma giyen çocuklara harçlıklar vererek destek olduğunu belirtiyordu.

“Ah be Ahmet Ah Be Ah! O kadar iyi bir insandı ki… Ona dair o kadar güzel şeyler vardı ki. Kimse bilmez, Küçükçekmecede altyapı çocukları için playstation cafe kapatıp saatlerce onlarla oynar, ardından kanatçıya götürür yemek ısmarlardı. Çok ince çok hassastı be! Of be!” diye bahsediyordu yakından tanıyan başka biri. İsmail Kartal; “Altyapıdan oyuncular çağırıyordum, onlara krampon hediye ediyordu, bayramlarda harçlıklar verirdi. Çok çalışkan, saygılı bir futbolcu kardeşimdi.” Diye bahsetti katıldığı programda.

Başkanımız Fatih Özgökçen beyin dediği gibi, beyefendiliği, duruşu, insanlığı, özel yaşamı ve karakteri ile hepimizin şahsında derin izler bırakmıştı Ahmet! Sosyal medya hesabında, milli-manevi ve insani değerleri ön plana çıkaran paylaşımları ile karşılaşan herkes, böylesine değerli bir şahsiyetin farkına, onu kaybettikten sonra varmanın ve tanımanın derin üzüntüsünü belirtiyordu taziyelerinde.

“Bazı insanların iç güzelliği yüzüne yansır. Ahmet işte böyle bir sporcuydu.” Diyordu İlhan Palut! Vefatının ertesi günü Konya’daki elektronik trafik levhalarında, rahmet ve dua ile yad edilen resmini gören herkes, dualarını esirgemiyordu Ahmet’ten, esirgeyemezlerdi de çünkü, öyle güzel bir yüzü vardı!

Büyük Konyaspor Taraftarı da, Ahmet’in ahirete irtihalinin ilk gecesinde onu uğurlamanın hakkını ziyadesiyle verdi. Sosyal medyada sohbet odaları adeta taziye evi gibiydi, okunan Fatihalar, Yasinler, edilen dualara söylenen aminler… Yine sosyal medya, okullar ve hatta evlerde komşular ile paylaşılıp indirilen onlarca hatimler ile tüm şehir Ahmet’e son görevini yapmanın gayreti içindeydi.

Ahmet’siz çıkacağımız ilk iç saha maçının tüm biletleri 6 liraya satışa çıkarılacak, 6 numaralı forma da kulüp tarafından emekli edilecek, bunlara ek olarak Ahmet’in isminin Konyaspor Akademi Tesislerine verilmesi ve orada yetişen gençlerimize ismiyle bundan sonra da örnek olması naçizane önerim olacaktır.

Seni hep Cuma paylaşımların ile hatırlayacağım güzel insan, Allah’ı ve ölümü hatırlatan Cuma paylaşımların ile! Hani diyor ya şair; “Gittin mi böyle gideceksin, ayrılık bile guru duyacak seninle!” Öyle gittin güzel kardeşim, öyle gittin! Rabbim sarığınla yüz sürdüğün Beytullah hürmetine rahmetiyle muamele eylesin, makamın ali mekanın cennet olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yusuf Çelik Arşivi

UMUT

17 Şubat 2020 Pazartesi 00:02
SON YAZILAR