Yusuf Çelik

Yusuf Çelik

Fair Play

Fair Play

Fair Play anlayışı, sportmenlik yada sportif erdem, sporda kurallara uymaktan da öte belli bir davranış tarzını sergileyen bir terim. Rakibe saygı, ona fizyolojik ve psikolojik açıdan zarar vermeme özentisidir. Rakip bir düşman olarak değil oyunun bir parçası olarak görülür ve yoğun mücadelede bile rakibin onuruna saygı duyulur.

Yazıya Fair Play anlayışının kitabi tanımı ile giriş yaptıktan sonra, geçtiğimiz 3 haftalık süreçte, kupa maçında Konyaspor ve Gelişim Ligi’nde de U19 takımımızın; ahlak ve karakterin, başarı ve yetenekten önce geldiğini tüm Türkiye’ye gösterdikleri iki güzel Fair Play davranışından bahsedelim. Türkiye Kupası 4. tur maçında, Konyaspor’un atağında Oğulcan Ülgün’ün sakatlanması sonucu bazı Vansporlu oyuncular duraksamış ve pozisyonun devamında takımımız golü bulmuştu, tabi oyuncularımız santra sonrası centilmence topu bıraktı ve Vanspor Fair Play golü attı. Geçtiğimiz hafta ise U19 Gelişim Ligi’nde Hatayspor ile karşılaşan U19 takımımız, maç 1-1 devam ederken, Hataysporlu oyuncunun kafa topu mücadelesinde sakatlanıp yerde kaldığı pozisyonun devamında hakem tarafından lehimize penaltı verildi, maçtan sonra Konyaspor Kulübü sosyal medya hesabının da ifade ettiği gibi, penaltıyı kullanan oyuncumuz da; “Konyaspor’da ahlak, yetenekten önce gelir” dedi ve penaltıyı dışarı atarak Fair Play davranışı gösterdi.

Milli, manevi ve ahlaki olarak bu şehrin bir anlamı var ve bunu tüm Türkiye’ye gösteren, Konya’mızın markası ve reklam yüzü Konyaspor kulübünün, tüm yönetici, teknik heyet ve futbolcularına sonsuz teşekkürler.

Yazının sonunda, Türkiye’de Fair Play’in temellerini atan, takımının küme düşmesi pahasına hakemin tereddüt ettiği pozisyonda gol kararını doğrulayıp, Dünya Fair Play Büyük Ödülü’ne layık görülen ilk Türk sporcu, hemşerimiz İsmet Karababa hocama saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yusuf Çelik Arşivi

UMUT

17 Şubat 2020 Pazartesi 00:02
SON YAZILAR