Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Pandemi Gölgesinde Konya Ziyareti

Pandemi Gölgesinde Konya Ziyareti

Cumhurbaşkanı kendi projesi olan şehirdeki eserinin açılışını yaptı. Bol bol dua aldı. Şehrin havasını kokladı. Kendisine herhangi bir sorun olmadığı iletildi. Pandemi kaynaklı halkla iç içe olamaması kuşkusuz biraz yaralayıcıydı. Tam bir kucaklaşma gerçekleşmedi. Uğur İbrahim Altay’ı otobüs dâhil hiç yanından ayırmadı. Ona yüklediği misyon şehir adına oldukça yüksek. Programa Ankara’dan katılım yüksekti. Bu yüzden Konyalı seçilmiş başkanlar biraz arkalarda kaldı. Ankara’dakiler Cumhurbaşkanını her zaman görüyor. İzin verilse de en azından Konya’da Konyalılar biraz daha yakın olsa bence daha iyi olabilirdi.

Konya’da çıta çok yüksek. 60 Milyar yatırım yapılmış dile kolay. Bu yüzden alıştığımız büyük müjdelerden birini duymadık. Salgının etkilerini de yabana atmamak gerekiyor.

Sizler de hissettiniz mi ya da fark ettiniz mi bilmem. Ben Cuma günü, büyük kongre sonrası Konyalı yeni bir Genel Başkan Yardımcısının silüetini sezdim. Tavırlarıyla rahatlığıyla AK PARTİ MYK’da göreceğimiz isim sanki buradayım diyordu. Tabi şimdiden adını söyleyip yıpranmasına vesile olmam. Anlayan anlamıştır zaten.

BUNUN ADI MİSİLLEME

Gelecek Partisi’nin Konya il binası açılacağı gün ne olmuştu? O günlerde ayrıntılı yazdık. AK Parti Selçuklu ilçe kongresini yaptı. 2 Bakanın Konya’da olacağı söylendi. Sonra Dış İşleri Bakanı’nın gelişi iptal oldu. Davutoğlu Hoca’nın çöp kamyonuna olan tepkisi çok konuşuldu. O günlerde meselenin aslı neyse yazdık. Hem nalına hem mıhına diyerek tüm gerçekleri ortaya koyduk.

Tabi 3-4 ay öncesini unutmayanlar olacak ki misilleme yapmak adına Cumhurbaşkanı’nın Konya’ya geleceği hafta bir anket ortaya çıktı. Bu anketle ilgili düşüncelerime bir önceki yazımda sizlerle paylaştım. O yazıdan sonra anketin saha çalışmasını yapan sorumlu kişi randevu istedi. Haberleştik ve ziyaretime geldi. 12 yıldır bu işlerle uğraştığını özellikle ulusal anket firmalarına saha çalışmalarını yaptığını söyledi. Başka işlerle de uğraşan makine mühendisi bir arkadaş. Uzun süredir anket yapmıyormuş. En son 3 yıl önce yaptım dedi. Bundan sonra diğer partilerle de çalışacağını söyledi. Gelecek Partisi’nin %21 oranla çıktığı anketin finansörü kim diye sorduğumda; bir iş adamı olduğunu ama kim olduğunu bilmediğini söyledi.

Kendisine örnek bir anket kitapçığı gösterdim. Bu şekilde bir rapor gönderebilirse bütün detayları görürsek anketin inandırıcılığının olabileceğini söyledim. Bu cümleden sonra %21’e kendisinin de şaşırdığını söyledi. Gelecek Partisi için beklentim Konya’da %13 civarıydı dedi. Yapılan anketin kesinlikle sağlam ve gerçekçi olduğunu iddia etti. Bizzat kendisinin ilgilendiğini belirtti.

Bende elimdeki anketlere göre bu oranın şuan daha altta olduğunu söyledim. Bu arkadaş detayları gönderirse tekrar konuşuruz. Bakalım…

İYİ Partili Fahrettin Yokuş’un bu anketi baz alarak yaptığı basın açıklamasını da doğrusu ibretle izledim. Gelecek Partililer anketi sahiplenmezken İYİ Partili Yokuş’un sahiplenmesi oldukça manidar geldi bana.

Sıkıntılı yönlerini eleştirsem de aslında bu durum hoşuma gidiyor. Konya’da muhalif seslerin çıkması bu şehir adına kazançtır.

Lakin ayırmam gereken şey muhalefetin edep sınırları içerisinde yapılmasıdır.

ANKETTEN SONRAKİ HAMLE GAZETELERE VERİLEN İLAN

Konya’da son zamanlarda görülmeyen ilginçlikte bir olay yaşandı. Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı Konya’nın yerel gazetelerine ilan vermek suretiyle bazı sorular yöneltti. Tam Cumhurbaşkanı’nın şehre geleceği gün yapılan bu hareketi, siyasi partiler arası bir şey olarak görseydim normal karşılardım. Lakin devlet başkanı şehre geliyor. Hiçbir afişte AK Parti Genel Başkanı Konya’da ibaresi okumadım ben. Devlet başkanının şehre teşrif ettiği gün böyle bir ilan verilmesi bence hoş değil, münasip değil, şık değil.

Peki, o zaman şu soru akla gelir. Hoş değilse PUSULA, Gelecek Partisi’nin ilanını neden yayınladı?

Anlatayım da bu süreçle ilgili bilmediklerinizi yine benden duyun. Gelecek Partisi Konya’daki 11 gazeteye aracı bir ajans eliyle bu ilanı gönderdi. 6’ya 5’lik bir skor oluştu.

PUSULA, MERHABA, HÂKİMİYET, KONYA’NIN SESİ, ANADOLU’DA BUGÜN ve KONYA POSTASI gazeteleri ilanı yayınladı.

YENİ MERAM, YENİ HABER, YENİ KONYA, BBN HABER ve YENİGÜN gazeteleri ilanı yayınlamadı.

Her gazetenin kendi görüşleridir. Saygı duymamız lazım. Kim bilir belki bazıları yayınlamamak için yüksek fiyat çekmiştir, bazıları da olmayan üst düzey baskıları bahane etmiştir.

Alenen yazıyorum. Bu ilanın yayınlanıp yayınlanmamasıyla ilgili Bakanlık, Konya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Konya İl Başkanlığı dâhil, hiçbir kurum ya da kişiden bir telkinde bulunulmadı. Ne aba altından sopa gösterecek bir şey yapıldı ne de daha farklı bir durum oldu.

Gayet demokratik bir şekilde bazı gazeteler yayınladı. Bazıları yayınlamadı.

Bu gazeteler içerisinde belki de en çok iktidara yakın gösterilen ‘Cumhurbaşkanı yandaşı’ olarak lanse edilen gazete PUSULA’dır. Geminin dümeninde biz olduğumuza göre gelen yorumlar ışığında apaçık söyleyebilirim ki bizleri eleştiren okurlar genelde bu yönden vurma gayretine girer.

Doğru neyse onun yanındayız. Konyalı kimi daha çok seviyorsa o bizim sayfalarımızda daha çok görünür. Lakin bu diğer grupları asla yok saymamız anlamına gelmez.

Ben de ilanı yayınlamayan diğer gazeteler gibi biran için bunu düşündüm. Lakin eğer yayınlamasaydım; kendimle, ilkelerimle, özgürlük anlayışımla çelişmiş olacaktım. Taraf olmak ile taraftar olmak farklı şeylerdir!

Zaten diğer arkadaşlar da bunu düşünmüş olsa; ilanı yayınlamamanın yayınlanmasından daha çok gürültü koparacağını bilirdi. Bilmeliydi.

Ahmet Davutoğlu Hoca’nın her yayında söylediği, basın bize yer vermiyor algısı için bu ilan bir fırsattı ama bazıları bilerek ya da bilmeyerek bu duruma hizmet etti.

PUSULA nezdinde söylüyorum; artık Gelecek Partililer herhalde bu algının arkasına saklanıp mağduru oynamazlar.  Özgür bir şekilde paraya pula tamah etmeden ilkelerimiz doğrultusunda böyle önemli bir günde ilanınızı yayınladık.

Konya AK Parti yetkilileri de şunu iyi bilmeli, Gelecek Partisi ile bu anlamda girdiğiniz her türlü mücadele size kaybettirir. İktidar (güçlü) olan sizsiniz. Zayıf görünen onlar. Ve Türk halkı bir mücadele olduğunda hep zayıfın yanında yer alır. Atılacak her adımda bu ilkeyi göz önüne koyun derim.

İŞTE KONYA’NIN ATOM KARINCALARI

Şu kareyi sizlerle paylaşmam gerekiyor. Fotoğrafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un başını saran iki ismi görüyorsunuz. Biri Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale diğeri Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem. İkisi de tabiri caizse atom karınca. Yerlerinde duramayan tipler. Diğer başkanlar otururken bir fırsatını bulmuşlar bakandan ilçeleri için yeni bir yatırımın sözünü alma gayretindeler. Derler ya olacak olan belli olur diye… Tam o hesap.

whatsapp-image-2020-10-04-at-16-54-29.jpegwhatsapp-image-2020-10-04-at-16-54-29.jpeg

                                                                                                                                                                                   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR