Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

PLAKAYI GÖR HAYATTA KAL..!

PLAKAYI GÖR HAYATTA KAL..!

Kayseri'de sezonun en önemli maçına çıkan Konyaspor 10 kişi kalan rakibi ile 2-2 berabere kaldı, 2 topu direkten döndü, bir golü geçersiz sayıldı yine de 1 puan kazandı ama özellikle Hatay'ın deplasmandan puanla dönmesi bu beraberliğe sevinmesini engelledi.

Şimdi işler son hafta alınacak sonuçlara kaldı ama şu bir gerçek ki diğer maçlara bakmak istemiyorsa Galatasaray karşısında en az 1 puan almak zorunda. Yani plakayı gör 42 puan al hayatta kal..!

Kayseri maçının hikayesini anlatacak olursak, direklere takıldık desek yeridir. 2-2 biten maçta 2 topu direkten döndü Konyaspor'un.

Son derece gergin başladı maç her iki takım da çok stresliydi dolayısıyla çekişmeli korakor sert mücadele vardı. Dakikalar 13'ü gösterirken faul sonrası Kayseri ceza sahası içerisinde duran topta Uğurcan'ın karnına yumruk atıldı hakem Uğurcan'a ve önündeki rakibine sarı kart gösterdi VAR devreye girdi izle dedi, hakem izledikten sonra yumruk atan Nazon 17'de direkt kırmızı gördi maç da yaklaşık 10 dakika durduktan sonra tekrar başladı.

Madem faul var kırmızı kart var neden penaltı yok denilebilir çünkü top oyunda değildi bu yüzden de penaltı kararı çıkmadı..

10 kişi kalan Kayserispor 32'te 1-0 öne geçti,Uğurcan Carlos Mane'yi kaçırdı topu ağlarda gördü..

Konyaspor 4 dakika sonra bu gole cevap verdi. Sağdan sarkan Ndao kale içine sert pas verdi ayak koyan Soner durumu 1-1 yapan golü attı..

Mücadelenin 2. yarısında değişiklik yaparak başladı Ali Çamdalı, golde rakibini kaçıran sarı kartlı Uğurcan'ı çıkardı Ahmet Oğuz'u aldı.

Bu yarıya daha iyi başladı top hakimiyetini de ele geçirdi Konyaspor.. Ne var ki ardı ardına kalesinde tehlikeler yaşadı bu anlarda Adil olağanüstü müdahaleleri ile rakibe gol şansı vermedi..

Oğulcan'ı da Prip ile değiştiren Ali Çamdalı hücumda farklı bir anlayış denedi gol için. Bu gayesine de Nzonzi'nin olağanüstü golü ile kavuşuyordu. Soldan Guilherme çok güzel ortaladı Nzonzi de gelişine müthiş vurdu takımını deplasmanda 2-1 öne geçiren füzeyi ağlara gönderdi.

Santra yapan Kayserispor Mehdi'nin olağanüstü çalımlarla girdiği ceza sahasında penaltı kazandırmasıyla 2-2'ye getirdi durumu..

Gözler sahada kulaklar diğer maçlardaydı öyle böyle değil inanılmaz heyecan yaşanıyordu..

83'te Soner inanılmaz bir gol kaçırdı Cikalleshi kafayla aşırttı bomboş durumdaki Soner'in diziyle vurduğu top direkten sahaya geri geldi..

85'te Soner'in süper şutu direkten geri geldi bir kez daha gol kaçtı.. Akabinde Cikalleshi kaleciden seken topu ağlara gönderdi Konyaspor'u 3-2 öne geçirdi ama VAR ofsayt dedi gol geçersiz sayıldı oysa sadece 1 kez gösterdi yayıncı kuruluş ben ofsayt göremedim..

6 dakika uzayan maçta başka gol olmadı 2-2 bitti.

Konyaspor puanını 41'e yükseltti puan durumunda 15.

Antep Karagümrüğü yendi 14. sıraya çıktı puanı 41 oldu.. 16. sırada Ankaragücü var puanı 40. 17. Hatay 38 puanda, 18. Karagümrük ve Pendik 37 puanda.

Şimdi elde kağıt hesaplar yapılıyor Hatayspor'un deplasmanda Beşiktaş karşısında aldığı beraberlik ki galibiyeti kaçırdı Konyaspor adına ortalığı karıştırdı son maçlara kaldı iş.

Çünkü Hatay 38 yaptı haftaya evinde Rize'yi yener 3 puan alırsa 41 yapacak, Ankaragücü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacak. Yenilirse Ankaragücü ne olur diğer maç sonuçlarına göre belli olacak, puan alırsa kalır.

Son haftaya kaldı düşecek son takım kim olacak..?

Şimdi net olan şu ki Konyaspor Galatasaray karşısında enaz 1 puan alırsa kesin olarak ligde kalır, yenilirse diğer maçların sonuçları kaderini belirler.

Yani, Hatay evinde son maçta 3 puan alır ve Ankaragücü Trabzon deplasmanında 3 puan alırsa ve Antep de son hafta Pendik'ten puanla ayrılırsa olası bir Galatasaray mağlubiyetiyle Konyaspor düşer. En az 1 puan alıp puanını 42 yaparsa ligde kalabilir.

Bu sebepten Kayseri'de alınan 1 puan yetmedi. Net en az 1 puan daha lazım..

Yani plakayı gör hayatta kal..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR