Uğur Özteke

Uğur Özteke

REKTÖRÜ YOK, MAKAMI VAR…

REKTÖRÜ YOK, MAKAMI VAR…

Bugün izninizle kısa kısa bazı Konya mevzularına değinmek istiyoruz.

Önce iki de bir bizim değil CHP’lilerin, ya da kim olursa olsun muhalefet adına birilerinin değil AK Partililerin temayül öncesi çıkardığı gürültü il yönetimini üzmüş. Hafta sonunda önce partinin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Özboyacı kardeşimiz aradı. Mesela bizim PUSULA Yayın Grubu’nun yayın organlarında temayül ile ilgili çıkan iddialardan rahatsızlığını dile getirdi. Biz de kendisine kaynak olarak AK Parti milletvekili aday adaylarının sosyal medya paylaşımlarını ve mesajlarını paylaştık. Fatih Bey gerçekten üzgündü. Bunları yapanlar hakkında AK Partili de olsalar yasal işlem başlatılacağını ifade ediyordu.

Derken dün Hasan Angı Bey aradı. Aslında Hasan Abime, benim 15-16 yıllık “Başvekilim” e “bey” demek bana biraz abes kaçıyor ama siyaseten böyle demek zorunda kaldık.  O zaman biz yine adam gibi Hasan abim diyelim, Hasan abimiz aradı. 

Hasan abi de bu tür söylemlerden paylaşımlardan rahatsızdı. Ama kendileri için de bu tür söylemlerin yeni bir imtihan olduğunu, en az hata ile dahası hatasız ve adil olarak kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söylüyordu.

Aslında biz birbirimizi gayet iyi anlıyorduk ama bu siyaset denilen şey gerçekten de zaman zaman normal insanı bile şirazeden çıkartıyordu. Tarafları dinlediğimiz zaman şehir adına üzülmemek elde değildi.

Ne diyelim Allah hakkımızda hayırlısını versin, şaşırtmasın, mahcup etmesin diyoruz.

MUHARREM KARABACAK VE EKİBİ ZORU BAŞARDI

Hafta sonu oldukça gergin hatta polislerin dikkat çekici bir şekilde yoğun olduğu seçimde KONESOB’da idi. Buradaki seçim de aslında çok derin ve özel bir heyecana sahne oldu. Seçim gergin de geçse, çekişmeli de geçse esnaf başkanını daha doğrusu yeni başkanını seçti. Minibüsçüler Odası Başkanı Muharrem Karabacak uzun süredir mücadelesini verdiği başkanlığı kazandı. Muharrem Başkanı ve ekibini kutluyoruz.

Başkanlığı kaybeden Ali Osman Karamercan Bey ve ekibine de bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Esnaf olmak bu devirde çok zor zanaat, hele hele para kazanmak hepsinden zor, bu vesile ile esnaflarımız adına herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.   

RECEP ÇINAR’I KUTLUYORUM

TSYD’de de Konya adına çok güzel gelişmeler oluyor. Biz gazeteciler özünde kendi söküklerini dikemeyen mesleklerin başında geliriz. Ancak sporda basın adına öyle ciddi adımlar atılıyor ki. Biz bile zaman geçtikten sonra bunun farkına varabiliyoruz. Recep Çınar’ın TSYD Başkanı olması ile Konya spor basını çok güçlendi. Önce maddi olarak güçlendi. Para olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını biz de öğrendik artık. Ardından Recep Çınar’ın akıllı politikaları ve Ankara ile işi sıkı tutması Konya spor basınını bugün taaa tepelere çekti. Çınar şimdi TSYD Genel Merkezinde yönetimde. Konya spor basını üç dört adımı birden attı. Bu vesile ile Recep Başkan’ı yürekten kutluyorum. Tabii Konya için Recep Çınar’dan boşalan başkanlık koltuğuna da bizim çalışma arkadaşımız Murat Dönmez seçildi. Murat’ın da Recep’ten aldığı bayrağı daha yüksek tepelere taşıyacağına yürekten inanıyoruz.

ALİ AKPINAR VE AHMET POÇANOĞLU

İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Farkında mısınız siyasetin hengamesi içerisinde İl Müftümüz değişti. Prof. Dr. Ali Akpınar Hoca müftülük görevinden istifa etti. Hoca niye istifa etti, kime darıldı bilmiyoruz ama bir müftü de durduk yerde o mübarek makamı bırakmaz değil mi? Ali Hoca çok ince ruhlu bir insandır bir bildiği vardır diyelim geçelim. Bizim duyduklarımıza göre Ali Hoca büyük bir ihtimalle Necmettin Erbakan Üniversitesi geçecek. Neyse kararı hocamız için hayırlı olsun inşallah.

Ali Hoca’dan boşalan makama ise Ahmet Poçanoğlu abi atandı ve göreve başladı.

Ahmet abiyi AK Parti kurulurken tanımıştım. Uzaktan tanıdığım kadarı ile gerçekten temeli sağlam, düzgün hareketleri ile ağzından çıkan ile icraatlarının örtüştüğü bir insan. O günlerde AK Parti cenahında yer almış ve seçimlerde kaybetmişti. O günlerden bu günlere gelirken içimden “Ahmet Abi belki o günlerde üzüldün ama işte senin gerçek yerin hep burası idi. Konya’yı siyasetine kadar damarlarına kadar tanıyorsunuz. İyi olacak inşallah” diye geçiriyordum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun inşallah.

 YENİ REKTÖRÜN ODASI TEFRİŞ EDİLİYORMUŞ

Bizi seven sevmeyen okurlarımız dostlarımızdan gün içerisinde inanın yağmur gibi istihbarat yağar. Mesela dün çok sevdiğim bir hocam “Uğur Bey yeni üniversitenin rektörü kim?” diye soruyordu. Biz de “Hocam daha durun lütfen bismillah. Okulun adını yeni düzelttik rektörü nereden çıktı?” deyince hocamız “Ama rektör beyin eski rektörlükteki makam odasının tefrişatına başlandı” demez mi?

“Ey büyük rabbim bizleri makam hırsından dünya nimetlerine olan düşkünlüğümüzden kurtar. Cenab-ı Allah’ım ilk önce de beni ıslah et”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ulaşamadığına tevekkül, ulaştığına rıza, kaybettiğine sabır gösteren kişi takva ehlidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sağa döneceğim diye sinyal verip, sola dönmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR