Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ŞANSLI İLLER

ŞANSLI İLLER

İzmir, Yozgat, Gümüşhane, Erzurum, Adana, Kayseri, Antalya, Şanlıurfa, Malatya, Trabzon, Giresun, Afyonkarahisar, Samsun, Kars, Mersin, Rize, İstanbul, Denizli, Gaziantep, Kocaeli, Bursa, Düzce, Ankara, Ordu, Bayburt, Sivas…

Benim nezdimde şanslı iller. Yeni Bakanlar Kurulu Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlarımızın seçim bölgeleri bunlar. Başarılar diliyorum, hayırlı olsun.

Madem ki Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 20 Mart 2009 tarihindeki Konya mitinginde Başbakan iken “Konya’nın Bakanı benim” dedi; o zaman “gelenek bozulmadı, Konya’mın Bakanı gene yok” demenin anlamı yok. Önümüzdeki kabinelere bakacağız artık.

SN. AHMET ŞAN’IN DEDİKLERİ

Tarihçi Murat Bardakçı’ya göre aslında Kafkas Marşı. Bir Osmanlı Marşı. Sarıkamış ve Kafkas Muharebeleri’nde okunmuş. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Naci Özgüç’e göre aile büyüklerinden merhum İzzettin Hümayü Elçioğlu’nun (1876-1950) bestesi. Murat Bardakcı bestekârından emin değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi iddiası 1923 yılında Alman Kurt Striegler tarafından bestelendiği. “İnönü dağlarında” diye de yorumlandığı belirtilen marş günümüzde Türk İzmir Marşı olarak yaygın söylenmekte.

Marşlarımızda bile bölünmüşlük hevesi ne kadar hazin. Başkanımız Ahmet Şan taraftar buluşmasında futbol sahalarında söylenmesini siyasi bulduğunu söyledi ve söz ağızdan çıktıktan sonra söyleyeni esir alırmış ya, bunu başka anlamlara çekmek isteyenler türedi hemen. Kibar yazarlar “bu marşın sözlerinin neresi seni rahatsız etti?” diye sordu, bazıları futbol dışı konulara girmesini eleştirdi hatta “Kurtuluş Savaşı’nda yaşıyor olsan kimin tarafını tutardın?” diye sorma cüretinde bulunanlar bile çıktı.

Kitleleri temsil makamında bulunanlar elbette söylemlerinde daha dikkatli olmak zorundalar. Sn. Şan “benim kişisel görüşümdür” demedi. İyi niyetle sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Fırsatı ganimet bilenler bunu Konya’ya saldırı atağına çevirmeye çalıştılar. Sonuçta bu tartışma Sn. Şan’a da Konya ve Konyaspor’a da bir kazanç getirmedi. Sn. Ahmet Şan’ın kamuoyunda tartışma nedeni olan ilk demeci değil bu. Konuşma üslubunu tartışabilir ve belki eleştirebilirsiniz Sn. Şan’ın ama milliyetçilik ve vatanseverliğini tartışmak hiç kimsenin hele dört koldan saldırıya uğrayan ülkemde zaman zaman saldıranlardan yana tavır koyduğuna tanık olduğumuz bazılarının hakkı ve haddi hiç değil. Saygı ile.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR