Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sayın Başmüdürüm Bu suç değil mi? Kimi kime şikâyet edelim?

Sayın Başmüdürüm Bu suç değil mi? Kimi kime şikâyet edelim?

Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin Namal Bey, tanıdığımız polis müdürleri içerisinde çok farklı, güler yüzlü, hassas, insani, duygusal bir Baş Müdür. Bu güzel özelliklere daha pek çok güzelliği ilave edebiliriz. Müdürümüz Konya’ya gelir gelmez bazı alanlara açıkça, bazı alanlara da sessizce kendi yöntemi ile çalışmaya başladı.
Öyle ki bir süre sonra trafikteki hassasiyeti öne çıkan bir unsur olurken, kamuoyu Müdür Bey’in esas ihtisas alanının istihbarat olduğunu yıllar sonra idrak edebildi.
Trafik işi sadece görünen bazı hassasiyetlerin ön plana çıkması idi, o günlerden bugünlere trafikte inanılmaz yollar alındı. Mesela geçen hafta içerisinde Belediye İş Hanı’nın orada yaya geçidinde duran bir otomobile polisin ceza yazdığı, bize anlatılmış, durumdan şikayetçi olunmuştu. Bizde bu vatandaşımıza polisin yasal olarak haklı olduğunu izah etmeye çalışmış ve sonunda anlaşmıştık.
Konya trafik polisi ve trafik bu kadar ince bir noktaya gelmiş iken, ben samimiyetimize güvenerek Sayın Başmüdürüme dün sabah yaşanan bir olayın görüntüleyebildiğim bir karesini sunmaya çalışacağım. (Elimizde farklı yedi sekiz kare daha var). 
……………..     
Sayın Baş Müdürüm her aracın olduğu gibi dolmuşlarımızın da plakaları önden ve arkadan net olarak görülebilmeli yani okunabilmelidir. Değil mi? Biz böyle biliyoruz. Yanılabiliriz. Hatta bahanesi ve gerekçesi ne olursa olsun şehir merkezinde 24 saat plakası okunmayacak şekilde böyle bilinçli ya da bilmeyerek plakası kapalı dolaşmak farklı sıkıntılara yol açabilir endişesindeyiz. (Bu plaka bilgisayar ortamında okunabiliyor) 
Buyurun dün sabah saat 08.50 sularında Sille yolundan şehre geliş istikametinde Selçuk Ecza Deposu’nun bulunduğu kavşaktan, Yeşil Meram kavşağına kadar arkasından gelip fırsat buldukça fotoğrafını çekmeye çalıştığım dolmuş.

foto-011.jpg

Sayın Müdürüm bu aracın sürücüsü orta şeritten gelip beni sağ şeritte frene basıp duracak kadar sıkıştırdı, tehlikeye soktu ve sonrada hiçbir şey yokmuş gibi gazlayıp yoluna devam etti.
Yani resmen sıkıştırdı. Niyeti, hedefi ne idi? Bilmiyorum.
En sonunda da Yeşil Meram kavşağında kırmızı ışık yanarken yolun ortasında kapısını açarak iki müşterisini indirdi.
Konya polisi bu güzergâhı ve iddialarımızı MOBESE kameralarından en ince detayına kadar görebilir.
Şahsen ben, okurlarımız, tanıdıklarımız… Kısaca vatandaş bu zihniyetten kendimizi nasıl koruyacağız?
Bizim can ve mal güvenliğimiz dün sabah olduğu gibi resmen hatta keyfiyyen tehdit edildi. 
Vatandaşlar söylüyor, yazıyorlardı da inanmak istemiyorduk.
Yoksa bu fotoğrafta da görüldüğü gibi bazı sürücülerimiz dolmuşlarının arkasına Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’in fotoğrafını ve ismini yazdıkları için bir ayrıcalıkları mı var?
Eğer öyle bir durum söz konusu ise şahsi gayretlerimiz ile durumdan Sayın Başbakanımızı ya da görevli isimleri bilgilendirmemiz mi gerekiyor?
Sizin bir polis müdürü kimliğinizden çok daha ötede, şehrin asayişindeki güler yüzlü, sakin, kucaklayıcı baba bürokrat kimliğinize sığınarak; can ve mal güvenliğimizin tehdit altında olduğunu “kadıya” havale ediyoruz.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Gözün ile değil, yüreğinle hüküm ver.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Semt pazarlarında trafik akışına engel olmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR