Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Selçuk Üniversitesi'nde son durum

Selçuk Üniversitesi'nde son durum

Uzun zamandır üniversitemiz hakkında yazı kaleme almamıştım, yazmam gerekti, zira Rektörümüz ve yardımcıları atandı. Dördü de belli inancı ve değerleri olan hocalarımız. Gerek yok ama yine de belirtmek isterim ki her zaman yanlarındayız ve desteklerimizi esirgeyemeyeceğiz, yanlışlarında uyarma görevimizi kardeşlik hukuku içerisinde yapacağız.     

İnsan inancı ve idealleri için göreve talip olursa bir anlamı var. Göreve talip olma makam isteme değildir. İnsan için en büyük makam “eşref-i mahlûkat”, bilim insanı için Rabbimin İLM sıfatını taşımasıdır.

Atamalarda dikkat edilmesi gereken “hak, adalet ve liyakatin esas alınması” kadar “atananların da bunu hak etmesi ve davranışlarında mütevazı” olması gerekir. Zira bazılarına makam, bazılarına unvan ve bazılarına da para çok gelir ve taşıyamaz. Tüm ekibe hayırlı olsun, Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin.

Şahin Rektör, seçim sürecinde büyüğü ve hocası Tahir Yüksek Bey’i incitmeden yarıştı. Her iki hocamızın da talebi hizmete idi. Şahin Hoca inandı, yılmadı ve görevi aldı. Esas iş bundan sonra başlıyor.  

Seçim zamanı herkes söyleyeceğini söyledi, yazdı, tartıştı, danıştı, atama oldu ve “o iş artık bitti”. İki hocamız da bir gövdenin iki eli gibidir. Çinli, “sağ el sol eli itmekle bir şey kazanmaz” demiş. Önemli olan “elin eli, ellerin de yüzü yıkamasıdır”. Bu anlayış inancımız gereği bir nasip meselesidir de.

Şahin Rektörümüzü ve yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Birbirini uzun zamandır tanıyan ve bazı değerleri taşıyan insanlar olarak görüştük. Makamlardan talep çok olduğu gibi verdiği OY un arkasına sığınanlar arasında; makamı kaşıyan fitneci, mahareti kendinden, nezaketi toplumdan, asaleti çevresinden meçhul kişi ve gruplar olacak, “rektörün has adamıyım” diyerek, çıkarları için kullanamaya çalışacaklardır. Dindarlıkları “GAF”, milliyetçilikleri “LAF”,” adamlıkları “KOF”; silik-sahteci, uygun makam öpücü, ayağı yer tuttuğunda da kraldan çok kralcı olan insan müsveddelerine dikkat, derim.

Bu arada âdetim olmamasına rağmen yeni atanan 2 dekana (Mustafa Küçükhödük ve Ferruh Yıldız) bilvesile hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Her iki hocamızı da heyecanlı istekli ve heyecanlı idi.  Küçükhödük Hoca’nın yardımcılarını birebir tanıma fırsatımız olmadı ama Ferruh Hoca yardımcılarını yakışıklı, sempatik gençlerden seçmesi etkileyici ve şık duruyordu.

Bu arada iyi bir Yozgatlı dostu olduğunu bildiğim Küçükhödük Hoca’nın yanında dünya tatlısı birisi vardı ki, görmeye ve sevmeye değer. Allah sevgi ve muhabbetlerini artırsın ve daim eylesin.

Üniversitemizin geçirdiği sıkıntılar iyi bilindiği için konuya detaylı girmeyeceğim ama gördüğüm kadarıyla çok iddialı projelerle göreve talip olmuşlar. Her yeni başlangıcın bazı zorlukları olur. Üniversitemiz için bu zorluklardan biri de kadro meselesidir. Bu ve bazı meselelerde zoru yaşamış biriyim. 1998 de hakettiğim halde sırf zamanın Rektörünün ilmi kendinden meçhul adamlarının önüne geçmemem, hatta bölüm başkanı olmamam için Profesörlük kadrom 3 yıl geç verildi, konu muhatablarına hakkımı helal etmedim.  

Şahin rektörüm, kul hakkına inanan ve karşılığının ne olduğunu gayet iyi bilen hocamızdır. Bu konuda hassas davranacaklarına ve kadro meselesini en kısa zamanda çözmek için gayret edeceklerine inancım tamdır. Kendileri de bilirler ama üniversitemiz içinde en çok konuşulan konu da budur.  

Son sözüm “ARSIZI GÜÇLÜ, HAKLISI SUÇLU” olan bir zamanda yaşıyoruz; aman dikkat. Kalın sağlıcakla.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
  • Yavuz Bağcı / 19 Şubat 2016 15:42

    Hemşerim eline,ağzına sağlık,teşekkürler
    Dünya dört şeyle duruyor: Alimlerin ilmi, idarecilerin adaleti, iyilerin ibadeti ve cömertlerin yardımı." Hayırlı cumalar. Cumanız mübarek olsun
    Prof.Dr Yavuz Bağcı

    Yanıtla (0) (0)
  • Zahit Yusuf Yılmaztürk / 18 Şubat 2016 Perşembe 22:31

    Mustafa KÜÇÜKHÖDÜK değil Mustafa KÜÇÜKÖDÜK olacaktı düzeltelim olmazsa. Atamadan sonra 180 derece dönen ve Mustafa Hoca'nın kapısından ayrılmak istemeyen karakter yoksunlarına da yüce Allah fırsat vermesin diyelim...

    Yanıtla (0) (0)
  • Yavuz BAĞCI / 19 Şubat 2016 Cuma 15:53

    Hemşerim, eline,ağzına sağlık, teşekkürler.
    Dünya dört şeyle duruyor;
    Alimlerin ilmi, idarecilerin adaleti, iyilerin ibadeti ve cömertlerin yardımı,
    Hayırlı cumalar Yavuz BAĞCI

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 20 Şubat 2016 Cumartesi 01:04

    Zahit Yusuf Can,
    KÜÇÜKÖDÜK doğrusu, sehven yazılmış. Öte yandan bırakın insanımız istediği yere istediği zaman girsin. Seçim bitti, Rektör hepimizin rektörü olarak atandı. Yeter ki istismar edilmesin, saygı ie

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 20 Şubat 2016 Cumartesi 01:06

    Yavuz acan,
    ateşekkür ederim. Biz insanı Allah (cc) için severiz. Her zaman doğruları yazalım. Yazalım ki yanlışlar utansın, doğrular potada kalsın,
    Sevgi ile, hayırlı geceler

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 20 Şubat 2016 Cumartesi 01:08

    Yavuz Can,
    Güzel mesajınız için teşekkürler. Biz insanı Allah (CC) için severiz.
    Saygı ile

    Yanıtla (0) (0)
  • Osman Ağa / 20 Şubat 2016 Cumartesi 09:32

    Daha Mustafa Bey'in soyadını bile doğru yazamayan profesör...ve aynı taltifleri üç sefer yazan hemşehrisi.Aferin size.

    Yanıtla (0) (0)
  • Servet Mızrak / 20 Şubat 2016 Cumartesi 14:04

    Fikret Akınerdem bugün çok yanlışlıklar yapıyor.Yavuz Can yok,Yavuz Bağcı var. Yavuz Acan yok,Zahit Yusuf Can var. Aman hocam öfkelenmeyin, sakin olun.

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 20 Şubat 2016 Cumartesi 22:27

    OSMAN Ağa,
    Başka ne bulabildin, söyle Allah aşkına.
    Mazrufla değil zarfla uğraşan kardeşime saygılar.

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 20 Şubat 2016 Cumartesi 22:31

    Bazılarına bakıyorum da insani duygular yerine, açık aramalar,
    muhabbet yerine sevgisiz sözcükler arıyorlar!
    Sağolsunlar ne diyeyim

    Yanıtla (0) (0)
  • Mustafa Arıkan / 22 Şubat 2016 Pazartesi 12:04

    "ilmi kendinden meçhul" ne demek? Merak ettim de.

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 23 Şubat 2016 Salı 00:10

    Sevgili Servet Mızrak,
    Can demek dost demektir. sevdiğim insan, canımın içi demektir.
    Sevdiğim veya değer verdiğim insanıma ve okuyucularıma böyle seslenirim.

    Bilginize sunulur.

    Yanıtla (0) (0)
  • FİKRET AKINERDEM / 23 Şubat 2016 Salı 00:12

    İlm-i kendinden meçhul: kendinin yapmadığı ilim veye ne yaptığını bilmediği iş demektir. Birilerine asalak olmak, yazmayı, saygıyı, sevgiyi, muhabbeti bilmemek demektir.

    Yanıtla (0) (0)
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR