İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Sen Gelme…

Sen Gelme…

Hafta sonu oynanan Erzurumspor karşılaşmasıyla yeni sezonu açtık. Açılışın da kazasız belasız olması da bizleri ayrıca mutlu etti. Uzun yıllar sonra sezona galibiyetle başlamak unuttuğumuz bir hismiş. Transfer konusunda genel itibariyle nokta atış yapmaya çalışan Konyaspor’umuz, Erzurumspor maçında daha çok geçen sene forma şansı bulan oyuncularla mücadele etti. Birbirlerini daha iyi tanıyan ve takım olgusunu daha net sahaya yansıtabilen kadromuz, oyunun belli bölümlerinde sallansa da 3 puanı almasını bildi.

Karşılaşmayla ilgili birkaç satır başı hakkında yorum yapmamız gerekirse; oyuna müthiş bir tempo ile ve önde basarak başlayan Konyaspor, bu baskı sonucunda 2 gol buldu 1 de penaltı atışından yararlanamadı. Oyunun ilerleyen dakikalarında yaşanan konsantrasyon kaybı, rakip Erzurumspor’u oyuna ortak etti. Ama sahanın en iyisi Yatabare’nin duruma olan isyanı ve hırsı ile bulduğu gol, lige galibiyetle başlamamızı sağladı. Sezon başı olması nedeniyle hemen hemen her takım adaptasyon sorununu çok derinden yaşıyor. Ve bu görüntü 4-5 hafta daha sürecek gibi gözüküyor. Bu haftalarda toplanan puanların da önemi ayrıca büyük haliyle. Yapılan transferlerin hemen hemen hepsinin kulübede oturuyor olması da bunun bir göstergesi. Eğer milli maç arasına kadarki süreyi minimum kayıpla geçebilirsek, kış aylarında içimizi ısıtacak bir Konyaspor performansı bekliyorum şahsım adına. İnşallah tahmin ettiğimiz gibi gelişir her şey ve ekstra sorunlar yaşamayız önceki senelerde yaşadığımız gibi.

Doğu tribününün maç esnasında yapmış olduğu ve artık tabir-i caizse “gına gelen” tepkilerine bir yenisi daha eklendi. Bir oyuncu hedef alınarak yapılan bu tepki ne yazık ki tüm takımı ve tribünleri olumsuz etkiliyor. Oyun içindeki performans düşüklüğünün devam etmesinin tek nedeni de bu bence. Birkaç blok için önceki dönemlerde de hem ben hem de Nalçacılılar Taraftarlar Derneği olarak rahatsızlığımızı ifade etmiştik. Çok daha sert tabirler de kullanmak istemiyorum bu topluluk ile ilgili ancak gerçekten artık tadı kaçtı. Ne amaçla statta olduklarını bilmediğim bu kitle, hemen hemen her sene belli dönemlerde hortluyor ve düzgün giden ya da düzgün gitme ihtimali olan bazı şeyleri bozuyorlar. Bu tip art niyetli insanlara öncelikle o tribünde oturan gerçek Konyaspor’lu taraftarlarımızın müdahale etmesi gerekiyor.

Genel olarak bakıldığında ilerleyen haftalarda daha iyi olacağının sinyallerini net olarak gördüğümüz Konyaspor’umuzun, milli maç arasına kadar bu inişli çıkışlı performansını kabul etmemiz gerekiyor. Eğer buna sabredemeyecek insanlar var ise, yol yakınken bu işten dönsünler.

Çok net olarak ifade etmemiz gerekirse, takıma destek yerine köstek olan, bu oyunun büyük bir ağırlığının sağlam bir psikoloji olduğundan hareketle oyuncuların, teknik kadronun, yönetim kurulunun ve TARAFTAR’ımızın psikolojisini bozacak insanlar, gelmesinler bu stada.

Evet çok açık ve net ifade ediyorum bunu, böyle geleceksiniz gelmeyin kardeşim, bu kafada devam ettiğiniz sürece kimsenin size ihtiyacı yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR