Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

FUTBOLUMUZDA SEZON YENİ, DERTLER ESKİ

FUTBOLUMUZDA SEZON YENİ, DERTLER ESKİ

Süper ligin toplam piyasa değeri 618.23 milyon Euro. Spor Toto 1. Ligin piyasa değeri 82.98 milyon Euro. Piyasa değeri olarak Avrupa’nın en değerli ilk yedi ligi arasındayız ancak; Malumumuz takımlarımız ekonomik olarak çok zorda. Bu gerçek yeni sezonun en ağır tablosu. Sn. Orman seçim kararı aldı, Trabzonspor ihtilaflı olduğu Ersun Yanal, Özer Hurmacı ve Aykut Demir’in hak ettiği tazminat paralarını ödedi ama zehir zemberek açıklamalarla. Siz mukaveleleri tek taraflı feshetmişseniz, uzlaşmayı reddetmişseniz, alacağını silmedi veya taksitlendirmedi isyanını anlamak mümkün değil. Tabii yeni yönetim eski yönetimin kucağına bıraktığı faturaya isyan ediyor da sürpriz de değil, dedim ya sezon yeni, dertler eski. On dairelik, otuz bin lira bütçeli apartman dairesi yönetim kurulu ibralaşması milyon dolarlık kulüplerin  ibralaşmasından daha çetindir, zordur; o zaman federasyon kontrolsüz ve sorumsuz borçlanmaya önlem alacak, yoksa zaten futbolumuz gitti gider.

Yeni sezon eski hastalıklarımızla başladı; futbolcular her kararda hakemin etrafında. Bu çirkinlik kaybolmadan fair play olmaz. Başkanlar maç sonu demeçlerine başladılar, bu hafta feveran Bursaspor Başkanı Ali Ay ile başladı, klasik federasyon cezası sorunu çözmüyor. Büyük takımların başkan ve hocaları dahil susmadıkça, lehlerine yapılan hataları da söz konusu etmedikçe bu sorun bitmez. Üç büyüklerin hocaları futbolcularına fair olmaları zorunluluğu getirmedikçe adalet gelmez. VAR sistemi ilk haftada soru işareti oluşturdu. Sanki hakemlerimiz nasılsa VAR var diye konsantrasyondan uzaklaştılar. Maçları durduran en ana unsur VAR olacak.  Hakemler görmüyor muydu, gördüklerini özellikle büyüklerin aleyhine ise çalamıyorlar mıydı? Ben ikinciyi düşünüyorum, o zaman VAR’da gördüklerini  çalabilecekler mi?

Yeni sezonun eskimeyen derdi saha zeminlerimiz. Milyarlık statları yapıyoruz, milyon euroluk oyuncuları mahkum ettiğimiz sahalar patates tarlası. Milyonlarca lira dökülen zeminleri bu devirde koruyamamak da ihanet değil mi? Teknoloji var, bilim var, işin uzmanını bulup sahayı koruyamamak da yöneticilerin eksiği değil mi?

Futbol Federasyonumuzun bir görevi de kulüplerimizin gelirlerini artırmak. Yayıncı kuruluş ödemelerin bir bölümünü sabitlenmiş kur üzerinden yapıyor, iyi de abonelerine sabit fiyat uygulamıyor, maliyet artışını bedele yansıtıyorsa kulüp ödemelerinde kur sabitliği niye?

Konyaspor yeni sezona yeni Başkanımız, yeni hocamız, yeni formalarımızla başladı. Hayırlı olsun. Yeni sezonun değişmeyeni üzülerek ifade ediyorum yeni vekillerimizin de Konyaspor’a olan ilgisizliğiydi. Ben spora destek ve ilginin vekillerin görevleri arasında olduğunu düşünüyorum. İlk maçımızda Sayın Valimiz Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, AK Parti Milletvekili Sayın Selman Özboyacı, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Bestami Tezcan, AK Parti İl Başkanı Sayın Hasan Angı, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Şükrü Yaman, Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Sayın Ömer Ersöz beyler özel locada yerlerini almışlar. Vekillerimiz yoğunlar da Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Rize’de Rizespor-Kasımpaşa maçında tribündelerdi, ben gıpta ettim.

Sn. Kulluk yönetiminin yeniliklerinin devamını arzuluyorum. Maçlarımıza teşrif eden vekillerimizi her hafta açıklayın ve her konuda şeffaf olun. Saygıyla.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR