Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

SERKAN VARSA SORUN YOK

SERKAN VARSA SORUN YOK

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek başlamak istiyorum yazıma minnettarız.

Lige tutunmak için gerekli olan 3 puan için Alanyaspor karşısındaydık. Maçı kaybetmek sadece 3 puan kaybetmek anlamına gelmiyordu. Psikolojik olarak daha büyük kayıp verecektik. Bir üst grupla puan farkının açılması ve şehri, takımı, teknik heyeti, taraftarı kısaca Konyaspor camiasını bir karamsarlığa sokacaktı.

Neyse ki Konyaspor camiasında Serkan Kırıntılı diye bir adam vardı. Olağanüstü bir adam bu normal şartlarda bir kalecinin bir sezon boyunca kurtarabileceği tüm şutları tek maçta kalesinden çıkartmayı başardı.

Kaleciler ne kadar çok top kurtarırsa kurtarsın, maç sonunda yedikleri bir golle yerin dibi de sokulurlar genelde. Ama Serkan ne o golü yedi ne de başka bir pozisyonu. Penaltı dahil olmak üzere olağanüstü kurtarışlar yaptı.

Düşünün rakibin yaklaşık kaleye 35 şut çekiyor. Yaklaşık 20 köşe atışı kullanıyor bu da yetmez gibi 10 kişi kalıyorsunuz, yetmez gibi bir önceki maçta sol bekiniz sakatlanmışken, bu maçta diğer sol bekiniz sakatlanıyor. Devşirme sol bek ile Ömer Ali’yi monte ediyorsunuz. Değişikliklerin tamamlanınca golcünüz devam edemeyecek durumda 6 dakikalık bir uzatma ile 97 dakika oynanan oyunda ligde kalınması adına altın 3 puanın baş rolündeki adamdı Serkan Kırıntılı.

Skubic, Mehdi, Ferhat’ın yokluğunda özellikle defansif anlamda problemler yaşadık. 3 puan almak çok önemliydi. Bu sonuçla deplasmanda galip gelememe problemini aşarken, mücadelesi fazla ama kötü oyunla galip gelmiş olduk. Puan farkını tek maça indirirken kaybetmememiz durumunda ki ben en az bir puan alacağımızı düşünüyorum. Sıfır çekeceği düşünülen zorlu fikstürde ekstra puanlar almış olacağız. Sıcak bölgeden kurtulduğumuzda daha net skorlar alacağımızı düşünüyorum.

Sonuç olarak; ihtiyacımız olan puanı en çok ihtiyacımız olan haftada almış olduk. Önümüzde tek kulvar olduğundan odak noktamızı lige verip güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Beşiktaş maçından sonra, lig itibariyle kendi gücümüzde takımlarla maç yapmamız avantajımız olacaktır.

İki cümlede Fırat Aydunus’a söylemek gerekirse, gerçekten temponun bir dakika bile durmadığı oyunun ligimizin üzerinde olduğu bir maçta, verdiği kararlar ile mükemmele yakın maç yönetti.

Verdiği penaltı, kararları gösterdiği ve göstermediği kartlarda son derece etkili bir maç yönetti. İyiye iyi kötüye kötü demek gerekir. Bugün maç aleyhimize de sonuçlansaydı da hakem için aynı şeyleri yazacağımdan eminim. En azından bizim açımızdan dürüst maçlar yönettiğini söylersem hata olmaz.

Beşiktaş maçında hocanın Volkan’ı da değerlendireceğini düşünüyorum, umarım Orkan konusunda bir anlaşma olmamıştır. Serkan ile başladık onunla bitirsek yerinde olur seni milli takıma almayanlar utansın. Sen bu ülkenin en büyük kalecilerinden birisin. Benim için en iyisisin. Kale gördüğümüzde 1 puan cepte dediğimiz, Serkan varsa sorun yok dediğimiz adam, adamsın.

Maçın sözü;  mutluluk, çok kere eğlence değil; daha ziyade zaferden ibarettir. Tıpkı bugün olduğu gibi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR