Uğur Özteke

Uğur Özteke

SGK ve İŞKUR çalışanları bu devletin memuru değil mi?

SGK ve İŞKUR çalışanları bu devletin memuru değil mi?

Dün sabah henüz gazeteye ulaşmamıştık. Resmi bir kurumda yıllardır çalışan dahası 20 küsur yıldır da bizim tanıdığımız bir abimiz arıyordu. Baktım abimiz çok dertli ve derdini dinlemek uzun sürecek, çektik arabayı sağa başladık abimizi dinlemeye.

Abimizin anlattıkları gerçekten inanılacak gibi değildi. İsterseniz kısaca şöyle özetleyelim.

Bizde sizler gibi yaz genelgesine göre yazlık, kış genelgesine göre kışlık ama neticede devlet dairelerinde artık bir kıyafet serbestliği var diye biliyorduk. Meğer bu duyduklarımız ile yanıldığımızı ve yanlış bilgi sahibi olduğumuzu öğrendik.

Malum en başta, dahası benim için en acı olan şekilde Milli Eğitim’de bile bir serbestlik var.

Okula giriyorsunuz saç sakal tıraş birbirine girmiş kot pantolonlu bir erkek okulun bahçesinde. Müdürün odasını soruyorsunuz, “Ben sizi tanıdım gelin ben götüreyim Müdür Bey’e” diyor. Müdürün odasında öğreniyoruz ki bu arkadaş okulun öğretmeni. Erkek öğretmenleri tanıyabilene aşk olsun.

Yaa bayan hanımefendi hocalarımıza ne demeli? Onlar da pantolonlu, şıpıdık terlikli, tişörtleri ile çocuklarımızı yetiştiriyorlar!

Elbette en iyisini büyüklerimiz bilir ama çocuklarımızı asla bu kıyafetleri ile tasvip etmeyeceğimiz benim biricik en değerli bu hocalarımız yetiştiriyor.

Bu genelgede de en çok Milli Eğitim’e bozulduğumuzun da özellikle altını çizelim.

Neyse bu durum maalesef(!) bizim bildiğimiz gibi bütün devlet dairelerinde böyle değilmiş.

Çünkü SGK ile İŞKUR’ da uygulama farklı imiş. Bu dairelerde çalışan personel yaz olduğu için kravat takmıyormuş ama yarın kış genelgesi ile kravat mecburiyeti varmış. Haaa bir de Kaymakamlıklarda durum bu iki kurumumuz gibi ciddi ve Devlet Memurluğu’na yakışır şekilde imiş.

Şimdi bu iki farklı uygulamadan mustarip abimiz, dahası duruma içerleyen abimiz, konuyu işlememizi köşemize taşımamızı ve Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’e iletmemiz için yalvarıyordu. Dahası yazılması konusunda yemin bile verdik. Çünkü Valiliğin ek binasında çalışanlar da öğretmenlerimiz gibi rahatlarmış(!)

MURAT DEDEMOĞLU ABİMİZDEN 10 NUMARA ÖRNEKLEME

Hani dün Nazmi Sırıt abimizin uyarısı ile Evliya Çelebi Parkı’nda insan olarak(!) kirliliğimizi fotoğraflarla örneklemeye çalışmıştık ya.

İşte şehir sevdalısı abimiz Murat Dedemoğlu yazımıza aşağıdaki şu fotoğrafı göndererek hem bize destek veriyor hem de bizi bize en güzel şekilde anlatıyordu

foto-029.jpg

***

REMZİ AY’A TEBRİKLER

Hafta sonu bire bir takip etmeye çalıştığımız 7-8 düğünden bir tanesi de Sayın Remzi Ay’ın oğlunun düğün merasimiydi. Şurada şunu açıkça ifade etmek isterim ki düğünü gördükten sonra Remzi Ağabeyimizi bir kez daha yürekten tebrik ederim. Bu düğünü yapmak her babayiğidin harcı değildi, yalnız o akşam biraz daha gerilere gittim. Spor dünyasındaki birlik ve beraberlik, adam gibi yapıldığı zaman işte adamı böyle uçururdu. Bu vesile ile genç çifti ve aileleri tabiki de Remzi Ay’ı bir kez daha kutluyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayattaki en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN"dir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alışverişte müşteriyi kandırmayı akıllılık olarak görmediğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR