Uğur Özteke

Uğur Özteke

SIRADA UĞUR BAŞKAN MI VAR?

SIRADA UĞUR BAŞKAN MI VAR?

Bugün biraz sizden gelenler, biraz kendi gözümüze çarpanlarla özetle 6’sı içinden 6’sı dışından yine günlük yerel bir yazı yazmaya çalışacağız.

Mazlum Hasan rumuzlu okurumuz bakın nasıl bir konuya dikkat çekiyordu;

“NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Marketçiler 5 litrelik sıvı yağ tenekelerini üst üste dizip gökdelen yapma gök görmezliğinden vazgeçtiklerinde adam oluruz.

Allah korusun bu yağ tenekeleri günün birinde bir çocuğun üstüne devrilir diye korkuyorum. Yahu bu ne menem pazarlama stratejisidir. İndirimli ürün diye koca marketi toptancı haline çevirmek neyin nesidir? Üstelik böyle yaparak isim yapmış anlı şanlı marketin marka değeri ve müşteri nezdindeki kalite algısını paçavraya çeviriyorlar da farkında değiller.

Saygılar”

……………..

Mazlum Hasan rumuzlu okurumuza hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz.

…………….

Yaşar …….. Bey ise Karatay bölgesinde bir inşaat alanından video görüntüleri ve onlarca kare fotoğraf gönderirken durumu şöyle özetliyordu;

“Sayın Özteke!

Burası Karatay bölgesi, Ankara Caddesinin tam arka paraleline düşen Karakayış caddesinden içeri giren Başkonak Sokakla yeni açılan sokağın kesiştiği yer. Görüntülerden de görüldüğü gibi devam eden soldaki ………… ait inşaatın duvarı tam olarak çekilmeden inşaat ruhsatı verilmiş. Hafriyat toprakları yollara saçıldığı için yollar yağmur yağınca çamur deryası oluyor.

foto-1-007.pngfoto-2-002.png

Yürüyerek camiye gitmek, bataklıkta gezmek gibi, arabayla geçmek sabah aksam çamura bulanmak demek. Kuru havada da ufak taş ve molozların arabanın alt taraflarına takır tukur vurması arabanızı tahrip etmesi demek. Müteahhit duvarı tam olarak çekmekle mükellef değil mi?  Dört kamyon asfalt döküp bu çirkinliğe son vermek çok mu zor? Seçime 3-4 gün kalmışken bu durumun önüne geçilemez mi?”

………….

Biz inanıyoruz ki bu durum bugün itibari ile çözülmüş olacaktır inşallah.

BELEDİYE OTOBÜS TALEBİ

Okurlarımızdan Ramazan …….. Bey ise farklı bir konu ile ilgili olarak belediyeden talebini şöyle dile getiriyordu.

“Uğur bey merhaba

Benim büyük şehir belediyesinden iki talebim var

1. Artık ülkemizde çok şükür orta gelirli vatandaşlarda hava yolu taşımacılığını kullanabiliyor. Oğlum sık sık İstanbul'a uçak ile gidip geliyor iş için. Gidiş ve dönüşünde ben işimi bırakıp aracımla hava alanına bırakıyorum ve de alıyorum. Müsait olmazsam Havaş’ı kullanıyor. O da pahalı. Diğer büyük şehirlerde olduğu gibi, hava alanına belediye otobüs seferi düzenlenemez mi?

2. Minibüslerde öğrenci indirimi yok. Yine diğer büyük şehirlerde olduğu gibi minibüslere öğrenci indirimi yapılamaz mı?

İlginiz için teşekkürler.

Sizi seviyoruz ve takip ediyoruz.”

…………….

Ramazan Bey’e de hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. 2. İstek maddesi Muharrem Başkan’ı direkt ilgilendirdiği için o konuda görüşümü bildiremiyorum. Ama birinci konu için isteğinizi belediye yöneticilerine iletsek de şahsi görüşümü paylaşmak isterim.

Biz maalesef nedendir bilemiyorum belki de varlığın ve bolluğun bize vermiş olduğu bir duygu gubuzluğu çok seviyoruz. Vakti zamanında Büyükşehir’in havaalanına belediye otobüsü tahsis ettiğini ve hiç kimsenin belediye otobüsüne binmediği için bu işten vazgeçtiğini biliyorum. Bu yüzden de biz Konyalılar olarak maalesef Havaş’ı bile tercih etmeyiz.

Bizi eğer durumumuz çok iyi ise özel şoförümüz, yok orta halli isek eşimiz, oğlumuz, kızımız, gelinimiz, damadımız alır. Havaş bile Konyalının gereken ilgiliyi göstermemesinden rahatsız. Sizi ve oğlunuz ise inanın tebrik ediyorum.

SELÇUK BAŞKAN’A TEŞEKKÜR EDERİM

Dün bu sütunlarda fuar alanında yaşanılan üzücü bir durumu dile getirmiştik. Çok arayan soran oldu. Çok teşekkür eden oldu. Bilgilendirmek için ise arayan tek isim Sayın Selçuk Öztürk idi. Selçuk Başkan gerçekten samimi ve dürüst bir insandır. Bir hata bile olsa kendisinin samimiyetinden dürüstlüğünden zerre kadar şüphe etmem.

Selçuk Başkan bölgede çok şiddetli yağış olduğunu bölgede pek çok fabrikayı su bastığını izah ettikten sonra fuar alanında suların aktığı bölgenin eski bloklarda olduğunu ve buradaki sorunun da su borularının ters bağlanmasından kaynaklandığını samimi bir şekilde anlattı. Başkan aslında KTO olarak bu büyük şampiyonadan hiçbir ücret almadıklarını sadece şehre ve spora hizmet için kendisinin sözlü izin vererek istek sahiplerini TÜYAP’a yönlendirdiğini söyledi.

Selçuk Başkan’a da ifade ettim şimdi sizlere daha samimi bir itirafta bulunayım o zaman.

Bu konuya bu kadar tepki vermemim tek bir sebebi vardı.

Tepkime gelmeden önce ise;

Konya’da bu kadar salon varken, 150 takımın 45 gün müsabaka yapacağı büyük organizasyon şehrimize verilmişken, soyunma odası olmayan, tribünü olmayan, tuvaletleri bile yetmeyecek bir şampiyona niye fuar alanında yapılmıyordu ki?

…………..

Bu işe girersek pek çok kişiye zarar veririz. Es geçiyoruz. Tepkime geliyorum.

O bölgede o gün yağışın fabrikaları bile nasıl etkilediğini biliyordum. Olayı görmezden gelebilirdik. Amaaaa çatılardan sular sel olup akarken, sözüm ona çokbilmiş bir iki bürokrat Konyalı olmayan yüzlerce sporcu ve yöneticiyi tehdit edip bağırır, “Buralardan fotoğraf görüntü çekmek yasak. Sosyal medyada paylaşım yapmak yasaktır”…

Arkadaşlar hızlarını alamazlar “Eğer buradan görüntü ortaya çıkarsa hepinizin telefonlarını kontrol ederiz” …..

………….

Yaaaa burası dağ başı ya. Vallahi fotoğraf çekeni ve paylaşanı keseriz.

Ahhhhh Cumhurbaşkanım ahhhhhh.

Bu çapsızlar değil mi bizleri bu hale getirenler. Ahhhhhhhhhh. Ahhh ki ne ahhhhh. 

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI AKILLI OLMALI

Seçimlere saatler kaldı. Bir kişi dahi olumlu ya da olumsuz olarak etkilememek adına sabrediyorum. Ama dün bizzat kendi gözlerim ile gördüğüm durumu da yazmadan geçemeyeceğim.

Bana göre 15 yıl şehri başarı ile yöneten Tahir Başkan bugün AK Parti içerisinde bile tartışılıyorsa bunun tek sorumlusu başkanın çalışma ekibidir.

Büyükşehir çalışanlarına şimdilik iki satır bir şey söyleyeyim.

Benim tanıdığım bildiğim Uğur Başkan ilk yerel seçimlere kadar hiç kimsenin ekmeği ile durduk yerde oynamaz ve uğraşmaz. Haaa Selçuklu’dan iki üç ismi getirdi, bir iki isim daha getirir ve 10 ay sabreder. Ama yaklaşık 10 ay sonraki seçimlerden sonra işini adam gibi yapmayanlar ve ya eski kötü alışkanlıklarından kendilerini kurtaramayanlar şimdiden kendilerine yeni koltuklar arasınlar derim. Çünkü bu insanlar Uğur Başkan’la çalışamazlar. Dahası Uğur Başkan bunlarla çalışamaz.

Uğur Başkan Tahir Başkan gibi sabırlı değildir. Hele hele göz göre göre ayağına asla sıktırmaz.

Bugünlük izninizle şuradan başlayayım.

Uğur Başkan yanılmıyorsam 3 Mayıs tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Yaklaşık 50 gün oldu.

Bakın bu görüntü dün Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinden saat 14 sularında alındı.

foto-3-264.jpg

Vefat edenlerin listesi. Ve Tahir Başkan yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaşıyor. (!)

Bir gün değil 10 gün değil tam 50 gün geçti ve hala Tahir Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı yahu. Aslında az daha sabretmeliydim. Nasıl olsa Tahir Başkan vekil olacak mazbatasını alacak ondan sonra bunu yazmalıydım ama dün gördüğüm başka bir şey beni bozdu(!)

İSRAF HARAM BEYLER

HELE KONYA’DA…

Gubuzluk ise gubuzluk. Dünyanın dört bir ucuna gittim şükürler olsun. (Kutuplar hariç) 100’e yakın ülke gördüm, en gelişmişinden en fakir fukarasına.

Gelişmiş ülkelerde bile o ülkenin doğal yapısına göre muhteşem peyzaj çalışmaları yapılmıştır.

Kendimi bilirim çok mu çok lüzumsuz bir adamımdır. Yaş 60’a geliyor hala beş dakika yerimde eli boş oturamam. Kaşınırım. Yürürüm, dolmuşa binerim tramvaya binerim gezerim. Aklımca gözlem yaparım.

Dün de gazetede öğle yemeğini yedikten sonra güneşi görünce hadi şöyle iki adım atayım hem yürüyüş yapmış olayım hem de yakın çevrede neler oluyor bir bakayım dedim.

Zevkle Kültür Park’a girdim. Çünkü son zamanlarda çok güzel yeşillendirme çalışmaları kuğular, emeklilerin, öğrencilerin (!) kütüphane bölgesindeki ilginç detayları beni cezbediyordu.

Ha girmez gomaz olaydım.

15 adım attım bir şey dikkatimi çekti.

foto-4-170.jpg

Güzel ama farklı bir şeyler yapılıyordu.

Sonra yaklaştım.

Yeni taklar yapılıyordu.

Amaaaaa dikkatlice bakınca birden tepem attı.

 

foto-5-103.jpg

Bir sürü emek para bir şeyler yapılıyor ama buralar taze çiçeklerle donanmaya çalışılıyordu. Oradan ayrıldım ikinci takın yanına gittim. Arkamda diğer takta işçiler çalışırken bitirdikleri sandıkları taktaki çiçekler dökülmeye başlamıştı.

foto-6-060.jpgfoto-7-035.jpg

……………

Bakın mesela bizde de İstanbul’da çok güzel bunun örnekleri vardır. Antalya’da vardır. Buraların iklimi doğal yapısı bu tür peyzaj çalışmalarını götürebilir.

Ama Allah aşkına burası Konya gündüz en sıcak anda bir rüzgâr eser şehir birbirine girer. 10 ay zaten soğuk. Yazın bile geceleri saat 24’ten sonra kazaksız gezemezsiniz.  

Bu iklimde arkanı dönerken yere dökülen çiçeklerden oluşan bir değil, iki değil, üç değil bilmem kaç tane tak yaptırmanın adın nedir Allah aşkına?

Bakın Dedeman Alt Geçide böyle canlı bir çiçek uygulaması yapıldı Konyalı hâlâ sövüyor.

Bizler için israfın ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yönetici mi var?

Demedi demeyin. Uğur Başkan bu işlere asla taviz vermez. Hele şu seçimler bir geçsin, hem Başkanın neler yaptığını göreceksiniz hem de bizlerin neleri yazacağımızı. İnşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan belki sevilmekten çok anlaşılmayı istiyor.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle belli yaşa ulaşmış, olgun insanlar ana caddelerde yürüyerek dondurma ve mısır gibi insanların canını çektirecek yiyecek ve içecekleri hem de ayakta tüketmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR