Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİYASETTE ABİLER, ABLALAR ANLAŞMIŞ

SİYASETTE ABİLER, ABLALAR ANLAŞMIŞ

Bugün inanın çok güzel haberler ile güne başladım. Böyle güzel gelişmelere pek alışık olmayınca hangisinden başlayayım diye de düşündüm.

AĞRALI VE PROF. KOÇ’A

HASTALARIMIZ ADINA TEŞEKKÜRLER

Hatırlarsanız dün Özalkent Semt Polikliniği’nden faydalanan hasta ve hasta yakınları adına küçük bir serzenişte bulunmuştuk.

Yerel yöneticilerimizden siyasilerimizden Allah razı olsun. Aksaklık görülen her noktaya doktorsa doktor yapılacak resmi prosedür ise hepsini yapmışlar ve gereken yerlere gereken talimatları vermişler.

Sağlıktan sorumlu Sayın vekilimiz Abdullah Ağralı Bey Meclis’ten dün sabah aradı. Zaten kendisi de geçtiğimiz hafta oldukça kavgalı gürültü geçen sağlık komisyonunda dün bir konuşma yapacakmış. O konuşma metni üzerine çalışma yaparken bizim yazımıza da gereken hassasiyeti göstermiş. Partiden Sağlık Müdürlüğüne, bölge muhtarından kendi seçmenine kadar bir yerleri aramış olayı teyit ettirmiş ve bize döndüler. Genel anlamda Konya’nın sağlık politikasında özellikle merkezdeki Numune Hastanesi inşaatı tamamlanıp hastane hizmete girdikten sonra inşaat döneminde polikliniklere gönderilen doktorların duruma göre peyderpey başta Numune olmak üzere Faruk Sükan’a çekildiğini söyleyen Sayın Ağralı bunun da doğru bir uygulama olduğunu örnekleri ile anlattı.

Ayrıca bu Özalkent Semt Polikliniği’nin kesinlikle ama kesinlikle kapatılmasının da söz konusu olmadığını belirtti.

Üç, sağlık kurumlarındaki tuvaletlerden oda dizaynına kadar yapılan hata ve yanlışların ihaleye çıkılırken yapılan hatalardan kaynaklandığını kabul eden vekilimiz söz konusu yerlerde yapılabilecek tadilatlar ve düzenlemeler içinde not aldığını söyledi.

Sayın Ağralı şehrimiz için sağlıktaki güzel gelişmeler olacağına dair birkaç cümle daha etti ama onu bugün biz sizlerle paylaşmayalım. Yeri geldiği zaman siyasiler bunları kamuoyuna açıklasınlar.   

Aynı konu ile ilgili olarak Sağlık İl Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Koç Hoca ve ekibi de mesainin başlaması ile bir çalışma yaparlar. Ve özellikle bu poliklinikte çocuk doktorunun olmadığını görürler ama bugün ama en geç de yarın buraya bir çocuk doktorunu atarlar. Hem de bu doktor öyle iki üç aylığına değil kesinlikle burada kalmak üzere atanır. Yani bölge halkı için söyleyeyim çocuk doktoru eksikliği doğrudur ama Koç ve ekibi bu durumu kökten çözdüler. Mehmet Hoca aylar önce de bize durumu anlatmıştı kendisi bir defa daha Sayın Ağralı gibi bu polikliniğin kapatılmasının asla söz konusu olmayacağını tekrarladılar.

KONYALI ESNAFA KONYALI İŞ

ADAMI SAHİP ÇIKMIYORMUŞ

İş dünyası bugünlerde karalar bağlamış durumda. Siz bakmayın lafa geldiği zaman partiyi savunmak adına herkesin sus pus olduğuna, birebirde iş adamlarımız, sanayiciler ve esnaflarımız kan ağlıyorlar. Resmen battık, çıktık perişan olmadık deseler de herkes birbirine pamuk ipliği ile bağlanmış durumda. Allah korusun biri “gittim” dedi mi arkasından en az 40-50 kişiyi sürüklüyor.

Bugünlerde para kazanan, üretim yapan, işçi çalıştıran insanlarımıza Allah ecir sabır güç kuvvet versin. Onların işi hepimizden daha zor. Tam da bugünlerde bir okurumuz şöyle bir konuya dikkat çekiyordu “Konya esnaflarının birçoğu Konya dışındaki esnaflara iş yaptırıyor. Ankara, İstanbul, İzmir gibi bu konuda işletmecilere patronlara bir mesaj vermeniz gerekir. Konya’nın esnaflarına Konya esnafına ihtiyacı var. Böyle bir çalışmaya sizler ön ayak olmalısınız”.

Vallahi abimiz çok da doğru diyordu. Ama bunu yapacak güç siyasi irade. Bir de Konyalı, Konyalıya ne yapar? Ancak paçasından çeker değil mi?

İnşallah biz bu konunun daha detaylı olarak takipçisi olmaya çalışacağız. Bu konuda kendi çapımızda önce dersimizi iyi çalışmamız gerekir diye düşünüyoruz ve bu paragrafa noktayı koyuyoruz.

REKTÖR ŞAHİN HOCA ANLATTI

AMA YAZILMAMAK ŞARTI İLE

Dün pek çok gazeteci arkadaşımız gibi biz de Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve A takımının basın toplantısında idik. Mustafa Hoca’nın bu konudaki açıklamaları bizim gazetede ve tüm basında sayfalarca okuyup dakikalarca dinleyeceksiniz. Ama esas bizim yazmamız gereken konuya Mustafa Hoca ambargo koydu. Basın toplantısı sonrası aralarında bizim de olduğumuz gruba kahve bahane sohbet şahane dercesine teklifte bulunup bizi ayrı bir odaya aldı. Hoca inanılmaz şeyler anlattı. Hem de FETÖ ile ilgili. Ama başta dedi ki bunlar yazılmamak şartı ile. Şimdi hoca yazılmamak şartı ile deyince bizim buradan toz kaldırmamız etik olmaz. Ama hocanın polis, MİT, hakim, savcı YÖK, Ankara biliyor dediği ama sonuca ulaşılmayan konuların iddiasını da Selçuk Üniversitesi adına değil Konya adına büyük kayıp olarak bizler de dinlemiş ve duymuş oluyorduk. 

86 NOLU OTOBÜS YOLCULARININ KADERİ

Bizim her şeyimiz velinimetimiz, tanımadığımız bir defa dahi görüşmediğimiz ancak bizi sadece yazılarımızdan takip ederek tanıyan ardından da bize inanın güvenen samimi okurlarımızdan Ayvaz Bey’in fotoğrafını çekip gönderdiği ve dile getirdiği konuyu yetkililere iletiyoruz.

foto-1-519.jpg

“Sevgili Uğur baba; size şuan yolladığım fotoğraf 86 Yazır Barış Caddesi seferini yapan otobüs. Bu cadde üzerinden Yazır’a giden tek hat ve bu fotoğraf Kültürpark’tan kalkan ve Dedeman Oteli’nden Salı Pazarına dönüş yapan durakta çekilmiştir. Daha Yazır son durağa 20 durak var.

Sizlerden ricamız aynı hatta ek sefer ya da daha büyük bir körüklü otobüs haberi yapmanız yolunda olacaktır…

Yazır Konya’nın en kalabalık mahallesi ve insanlar bu otobüse 5. duraktan sonra arka kapılardan binmek zorunda kalıyor. Saygı ve sevgi ile kalınız.”

…………….

Buyurun bir vatandaş bu kadar samimi ve haklı bir istekte bulunur değil mi?

Burada sözüm Uğur İbrahim Altay’a değil. Sözüm bu alandaki belediye görevlilerine. Çünkü birilerinin Uğur Başkan’ın altını oymak için neler yaptığını bizde biliyoruz Başkan da sonradan da olsa görüyor. Tabii şuanda seçim arifesindeyiz. Kimse kimseye bir şey yapamıyor. Gerekirse bu konuda çok daha açık ve net olanları da yazarız.

Kimseyi üzmeyelim ve Yazır bölgesi insanlarımıza biraz daha sabır diyelim.

SİYASETİN ZİRVESİ ANLAŞIYOR

Yerel seçimler öncesi bize ulaşan bilgilere göre kavga gürültü iç hesaplaşma ve paylaşım işinde etkili ve yetkili isimler anlaşma noktasında son aşamaya gelmişler. Eğer bu yolda mızıkçılık yapıp oyunu bozan olmaz ise dosyalar ve Başkan adayları Ankara’ya giderken yeni dosya savaşları yaşanmayacak. İNŞALLAH…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kimi mal mülk peşinde, kimi şan şöhret peşinde. Kimi kız kimi erkek peşinde bilmiyorlar ki Azrail hepsinin peşinde.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Vatandaşı toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmaya yönlendirirken toplu taşıma hizmetlerinde kaliteyi artırabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR