Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

İDARECİ Mİ YÖNETİCİ Mİ?

İDARECİ Mİ YÖNETİCİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay’ın açıklamasıyla öğrendik ki 1 Ocak-18 Ekim tarihleri arasında CİMER'e toplamda 2 milyon 784 bin 220 başvuru ulaşmış. Bu denli yüksek sayıdaki başvuru vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde adres olarak Sn. Cumhurbaşkanımızı gördüğünün ispatı ancak atananların yönetiminde sıkıntı olduğunun da göstergesi. Amirler insanı sevmeli. Empati göstermeli. İnsana hizmetin insanca yapılmasını hedeflemeli. Elbette çalışma arkadaşlarına değer vermeli, onları motive etmeli. Hizmet içi eğitimi önemsemeli, personel arası ilişkileri geliştirmeli. Mutlaka çok başarılı örnekler de vardır ama ben özellikle Sağlık Sisteminde çalışanlarını makama kabul etmeyen, sorunlarını dinlemeyen, sırça köşkünden çıkmayan, çözüm odaklı davranmayan amirler de tanıyorum. O zaman çare CİMER’e derdini dökmek. Çalışanların çoğu derdini dökemiyor daha. Onlar da eklense başvuru sayısı daha da artar.

İdareci idare edendir, sorun çözebilirse ne alâ. Yönetici ise beklentileri algılar, algıladığını çalışma arkadaşlarına da algılatır, gelecekle ilgili projeksiyonu vardır. İhtiyacımız yöneticilerdir. Ben tüm kurumlarımızda vatandaş memnuniyeti yanı sıra çalışan memnuniyetini, çalışan sorunlarını da mercek altına alacak bir çalışma yapılmasını arzu ediyorum. Böyle bir uygulama amirlerin kendilerini değerlendirmelerini ve çalışanların motivasyonunu da sağlayacaktır. Mutlu çalışan mutlu vatandaş demektir. Hz. Ömer, y idareciler! Allah katında idarecilerin yumuşaklık ve şefkatlerinden daha ileri ve halkına daha faydalı olan bir vasıf yoktur. “Allah katında idarecilerin en hayırlısı emri altındakileri mutlu edendir” buyurmuş.

Mahalli seçimler yaklaşıyor. Ülkemde çok başarılı başkanlarımız da var tartışılanlar da. Başkanlarımız yönetici olmalı, idareci değil. Bir tesis yapılırken alt veya üst yaya geçidi gerekecekse tesis bitmeden, kaza olmadan, can yitmeden yapılmalı meselâ. Kentin master planları önceden belirlenmeli. Ben yapılmakta olan Muhacir Pazarı Projesinin derdindeyim. Acaba kentimin önümüzdeki kaç yıllık gereksinimini karşılayacak? İnsanımızın rahatça alışveriş yapacağı özelliklere sahip olacak mı? Vatandaşı canından bezdiren trafik keşmekeşini ortadan kaldıracak otopark kapasitesine sahip mi? Yönetici projesi bu soruların tamamının cevabını karşılar.

Kentimin en önemli sorunlarından biri tabelâ görsel kirliliği. Bu konuda keşke ilk adımı Konya atsa. Türkçe dışındaki dillerde site, firma unvanları en önemli diğer sorunlarımızdan. Belediyelerimiz bunlara izin vermemeli. Kentlerin karakteri olmalı. Güzel dilimiz özenti isimlere kurban edilmemeli. Sıfır atık uygulaması için ilk adımları atmaya ne dersiniz sevgili Başkanlarımız? Kentimi özenti yabancı dil ve Arapça isimlerden arındırmaya var mısınız? Saygıyla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR