Ali Dutal

Ali Dutal

TESETTÜR İLE ALAY ETMEK

TESETTÜR İLE ALAY ETMEK

Genel olarak; kadının el ve yüzü dışında bütün vücudunun örtülmesine tesettür diyoruz. Tesettürün oluşabilmesi için giyilen elbisenin vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde bol olması gerektiği gibi şeffaf hatta dikkat çekecek uçuk renkli de olmamalıdır.

Tesettür, Müslüman kadın için o kadar önemli ki vücudunun örtünmesinden daha fazla mana ifade eder. Tesettür; takvadır, edeptir, hayadır.

Müslüman bir ülkedeki dindarlığın en önemli göstergelerinden biri hatta en önemlisi, tesettürdür. Bugün ülkemiz kadın ve kızlarının en önemli sorunu, İslam’ın uygun gördüğü şekilde tesettüre riayet edememeleridir. Maalesef, emperyalizme kadın ve kızlarımızın açılması ile elde ettikleri başarı az gelmiş olacak ki,  başka bir metotla “giyinik çıplak” hale de getirmiştir.

Bu durumu sokakta, çarşıda, kenar mahallerde ve her yerde görmekteyiz. Başı kapalı altı pantolonlu, abuk subuk örtünme biçimleri o kadar yaygınlaştı ki, maalesef tesettür gibi görülmeye başlandı. Tesettüre tanımlandığı şekilde riayet edenler ise küçük görülmekte hatta peçe takanlarla alay edilmektedir. Utanmadan “hamam böceği” benzetmesi yapılmaktadır.

Oysa ki, Hz.Allah(cc)’ın emirlerini yerine getirenlerle alay edilmesi “KUDRETULLAHA” dokunur. Bu tesettür için de geçerlidir. Bir kimse Hz. Allah(cc)’ın örtünme emrini yerine getirmiyorsa günahkâr olur; ancak, tesettürle alay ederse imanından olabilir.

“Olabilir” yerine “OLUR” diye kesin bir ifade kullanmak gerektiği düşünülebilir; ancak, bugün yaptığının sonuçlarını düşünemez hale getirilmiş gençlerimize Yüce Rabb’imiz yardım eder de gerçeği görürler, umuduyla “olabilir”, dedim.

-Tesettürle kim alay ediyor?

1- Hayat tarzında tesettüre yer olmayan, tesettür konusu açıldığı zaman “benim annemde, ebemde başörtülü” diyen, özellikle de peçeli kadınları görünce öcü görmüş gibi tepki verenler. Bunlara fazla bir şey demiyor; sadece Müslümanlığı kimseye bırakmayanların aşağılamalarına üzülüyor ve kızıyorum.

2-Peygamber Efendimiz (sav)’in; vücut hatlarını belli eden elbiseler giyen kadınların, “giyinik çıplak” ve “cehennemlik” olduğunu, Hadis-i Şeriflerinde beyan buyurduğu kadın ve kızlardır. Bilerek olmasa bile bunlar daha fazla alay etmektedirler. Giyinik çıplaklık durumu bugün ülkemizde yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu durum Müslüman kadınlar için kabul edilemez bir durum olup sonuçları itibariyle günahın çok ötesinde felakettir.

Maalesef, bu giyinme biçimi kendini muhafazakar, dindar tanımlayan ailelerin kadın ve kızlarında görüldüğü gibi İmam-Hatip Ortaokulu ve liselerimiz de bile görülmektedir. Gerisini siz düşünün!

Çok acı ama, “Müslüman Türk Kadını Örtüyle Olan İmtihanını” kaybettiği yetmediği gibi alay edercesine tayt giyenlerde haddinden fazla çoğaldı, hatta mini etekli başörtülüler bile görünmeye başladı. İşte bu, alay etmenin en zirvesidir! 

Başta din adamları olmak üzere hiç kimse gelinen bu vahim durumu görmezlikten gelemez. Bu sorun, tüm Müslümanların sorunu olup bütün sorumluluk sahipleri özellikle de ana babalar üzerine düşeni yapmalıdır. Hiç birimiz Hz. Allah(cc)’a hesap veremeyiz.

Birçok Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz(sav)’in; “kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet ettiği” (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325) açıklanmaktadır.

Hz. Allah(cc) korusun, Peygamber Efendimiz(sav)’in lanetinin muhatabı olmak en büyük felaket olan imansızlığa yol açabilir,

     Maalesef, günümüzde erkekler kadınlara; kadınlar da erkeğe benzer giyinmektedirler. Şu sıralar öyle yaygınlaştığı ki, erkekler tayt türü pantolonlar giyiyorlar, saçlarını kızlar gibi bağlıyorlar. İnanın, yüzünü görmezsen kız zannedersin!

     -İnsaf sahibi herkese sesleniyorum; yukarıda açıklamaya çalıştığım hususlar doğru değil mi?          

Bu vahim durumu normal karşılayanlara, “ne olacak bundan diyen” Müslüman görünümlülere ve önemli bir sorun dile getirildiğinde, başka yerlere çekmeye çalışanlara sormuyorum. 

Bir Müslüman bile bile yaşanan olumsuzlukları meşru görür normal karşılarsa Hz. Allah(cc) akıl versin, derim; gerisine dilim varmıyor. 

     Bu gerçeği tüm çıplaklığı ile dile getirdiğim için bana kızanlar olabilir, Olsun, maksadım kimseyi üzmek, kırmak asla değil; bir Müslüman olarak ikaz etme vazifemi yerine getirerek sorumluluktan kurtulmaktır.

    İnanın, durum çok kötü ve her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Sadece tesettür de değil; Hz. Allah(cc)’ın emirlerine uyma yasaklarından kaçınmada büyük sıkıntılar yaşamaktayız.

   Müslüman Müslüman! Aklını başına al gaflet uykusundan uyan!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR