Uğur Özteke

Uğur Özteke

SİZ SİZ OLUN OHAL’DE OLDUĞUMUZU SAKIN UNUTMAYIN

SİZ SİZ OLUN OHAL’DE OLDUĞUMUZU SAKIN UNUTMAYIN

Allah izin verdikçe sağlık verdikçe huzur ve imkan verdikçe her gün ama her gün sizlerden gelenlerle yerel yazmaya devam ediyoruz.

Yazı konularımızın ağırlığını siz değerli okurlarımızdan ya da bize inanan güvenen insanlardan gelenler oluşturuyor. Yani gücümüzü sizlerden alıyoruz.

Siz gözünüze batan, kulağınıza gelen ve rahatsız olduğunuz her şeyi samimiyetle bize iletiyorsunuz. Biz de o durumu yöneticilerimize ve ilgililere kimseyi kırmadan ortalığı döküp dağıtmadan iletip yasalar ve kurallar çerçevesinde orta yolun bulunmasına vesile oluyoruz.

Mesela Murat Özlü isimli okurumuz bir süre önce yaşadıklarını bize şöyle aktarıyordu

“Uğur Bey trafik tescilin yeni çalışma sistemi ile alakalı bazı sıkıntılar mevcut. En erken 15 gün sonrasına randevu veriyor ve acil işlemler dâhil hiç bir işlem randevusuz yapılmıyor ayrıca vatandaşa davranışları bazen insanlık dışı olabiliyor. Vatandaşın ve esnafın mağduriyeti hakkında bir haber yapma imkânınız var ise belki bir şeylerin düzelmesinde faydalı olur…”

………….

Murat Bey’e hassasiyeti için teşekkür ederiz.

Genel anlamda Emniyet Teşkilatı’nda son yıllarda artık tanınamayacak şekilde güzel gelişmeler yaşandığına şahidim. Polisin değişiminden büyük ölçüde etkileniyorum. Ama kötü örnekler ya da yakışmayan durumlar olabilir mi? Tabii ki insanız olabilir.

Emniyette trafik tescil bölümünde vatandaşın yoğunlaşmasından dolayı en çok yorulan ve çalışan kesim olduğunu biliyorum. Bu birimden teşekkür eden dua eden memnun kalan insanlarımız olduğu gibi (Ki bu sütunda yakın zamanda dahi bir abimizin görüşünü yayınladık) Murat Bey gibi rahatsız olan insanlarımızın da olduğunu şimdi öğrendik.

  1. başta Başmüdürümüz olmak üzere tüm yetkililerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyoruz ve elçilik vazifemizi yapıyoruz.

HASSASİYET DEMİŞKEN VALİMİZ YAKUP BEY’E MİNNETTARIZ

Ülke olarak bir OHAL içerisindeyiz. Eskiden bu duruma sıkıyönetim deniyordu.

Zaman zaman şöyle bir etrafıma bakıyorum, gözlem yapmaya çalışıyorum da hiç kimse OHAL’de olduğumuzun farkında değil.

Bu biz sade vatandaşlar için hem güzel hem de sıkıntılı bir durum.

Herkes kafasına göre bir ruh halinde. Bu işin büyük sıkıntısı. Vallahi adamı ayağından asarlar.

Ancak Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey en başta olmak üzere şehri yöneten bürokratlar son derece dikkatli titiz ve adil bir hakkaniyet içerisinde kılı kırk yararak mesai veriyorlar. Yöneticilerimiz böyle insanı bir tutum ve yaklaşım içinde olunca bizlerde OHAL’de olduğumuzu unutuveriyoruz.

Yine de ben derim ki ya da çevremdekilere diyorum ki, “Siz siz olun sakın ha sıkıyönetim şartlarını hatırlayın ve bu durumda olduğumuzu unutmayın.”

Yanılmıyorsam geçen haftaydı.

Türbe önünde üzücü bir olay yaşanır. Ya da yaşanmış. Türbe bölgesindeki bir esnaf üzerinde iş tulümü elinin yüzünün kiri pası ile ve elektrikli bisikletiyle trafikte ters yönden dükkanına doğru ilerlerken polis durdurur ve biraz da sert bir şekilde uyarır.

Polisin bize aktarıldığı şekilde gerçekten de bugünkü polisimize yakışmayan ve asla lügatinde olmayan ve olmadığına inandığım kelimesi vatandaşı yoldan çıkartır.

Eeee polis buna göz yumar mı? Müdahale eder. Bu kez bölge esnafı kendi arkadaşlarına kollamak isterler. Ve kısa süreli bir söz dalaşı başlar. Neyse sonuçta polis yine işi büyütmez para cezasını yazar ve gider.

  1. kez vatandaş bizi arar ve polisin kendisine sarf ettiği sözden dolayı üzüntüsünü aktarır. Biz bu dostumuza da ilk cümleden son cümleye hep “Ne kadar haklı olursan ol abi OHAL’deyiz.” Diyorduk.

………….

Demek istiyoruz ki yöneticilerimiz inanın çok iyi niyetliler. Bunu asla birilerine şirinlik göstermek adına filan da yapmıyoruz.

Daha açık söyleyeyim aracımızda İçişleri Bakanlığı’nın verdiği basın kartı olmasına rağmen, cebimizde yine İçişleri Bakanlığı’nın verdiği sürekli basın kartı olmamıza rağmen nerede ve hangi şartta olursa olsun bir polis memuru ile karşılaştığımız zaman nerede ise saygı duruşuna geçiyoruz.

Bu haklılık ya da haksızlık konusu değil.

İçinde bulunduğumuz günler OHAL günleri.

Ve Sayın Cumhurbaşkanımız önceki gün yine yüksek sesle ifade etti “Bu OHAL devam edecek”…

  • zaman vatandaş olarak sadece polislere değil bürokratlara görevlilere resmi çalışanlara karşı hak ve haklı olmaktan önce OHAL’i sakın unutmayın demek istiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Vazifesini yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazeretin devası, ne ilacın şifası deva getiremez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelerde hasta yakınları güvenlik görevlilerinden hastane personeline kadar görevlilerden bencilce isteklerde bulunup şanslarını zorlamadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR