Batuhan Yılmaz

Batuhan Yılmaz

Sizin laik gençlerinizden değil bizim imanlı gençlerimizden

Sizin laik gençlerinizden değil bizim imanlı gençlerimizden

18 yaşındaki bir gencin milletvekili olup olamayacağı konusu gündemi meşgul etti. Herkes bir şeyler söyledi. Kimi yazdı kimi çizdi. Muhalefet yine saçma sapan dayanaklarla OLMAZ dedi. İsmini zikretmeye gerek duymadığım bazı vekillerde çıktı ekranlar karşısına yanlarında iki tane on sekiz yaşında ‘Kukla’ gencimiz ile birlikte bu şunu olamaz bu bunu olamaz dedi. Onlarda başlarını sallayarak bunu onayladılar.

Daha geçen hafta 18 Mart’ ı hatırlarken neleri görmüştük.

Şuan bunları tartıştığımız ülkemizi Çanakkale’de 15 yaşındaki atalarımızın savunduğunu bir kez daha hatırlamıştık.

Ne çabuk unuttuk?

15 yaşında vatan savunması için canını feda edebilen bir genç olunabilirken, 18 yaşında milleti için söz sahibi bir genç olabilmek neden birilerini rahatsız ediyor?

Teşkilatlarında yıllarca gençlerine bayrak astıran, ıvır zıvır ayak işlerini yaptıran, bu şahsiyetler acaba bugün neden gençlerin parlamentoda yer almalarından bu karar rahatsız oluyor?

Çok şükür ki Cumhur’un Başkanı bunlar gibi düşünmüyor. Gençliği önemsiyor ve gençliğe değer veriyor.

18 yaşına gelmiş bir gencin seçme hakkı olabiliyor, ancak seçilme hakkı denildiğinde nedense hoşlarına gitmiyor. 18 yaşına gelmiş bir bireyin bunun altından kalkamayacağını belirtiyorlar. Belki de haklılar. Çünkü biz donanımlı yetişemedik. Dini konularda bile yıllarca laiklik diye bağıranların engellerine takıldık.

Özgür Türkiye’ de özgürce dinimizi yaşayamadık. Evet, belki de sırf bu yüzden haklılar.

Genç Yaşında Kim Ne Yaptı?

Çağ açıp çağ kapatan padişah Fatih Sultan Mehmet sadece 21 yaşındaydı.

Daha 18 yaşındayken Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nü sekiz ayda bitirerek yüksek kimya mühendisi olan Oktay Sinanoğlu’ydu.

5.5 yaşındaki Ecrin, 2.5 ayda Kur'an-ı Kerim'i hatim etti.

19 aylıkken ağır zihinsel engelli ve otistik teşhisi konulan Filiznur İmer, başarısı ve azmi ile gittiği jimnastik kursundaki becerilerini kazandığı madalyalar ile taçlandırdı. 

11 yaşında 2 üniversiteden mezun olarak Microsoft’ta çalışmaya başlayan Justin’de bunlardan biri.

Daha birçok başarı öyküsü sayılabilir. Ama gerek yok.

Gelelim meselenin özüne…

Meselenin özü, DONANIM!!!!
18 yaşındaki çocuktan vekil mi olur diyenler işin bilincinde, yıllarca bu millete yararlı gençlerin yetişmesi için hiç bir şey yapmadılar. Bir öneri, bir yasa sunmadılar meclise, bu yüzdendir ki bugün bas bas bağırıyorlar: “Çocuktan Vekil mi Olur?” diye.

Evet, sizin düşündüğünüz gençlikten olmaz, ellerinde alkol şişeleri, dinden uzak, kültürden yoksun, laik gençlikten hiç bir şey olmaz.

Kendini geliştirmesini bilen, kültürüne sahip, dinini sözde değil özde yaşayan gençlikten olur. Sizin aklınız buna yetmese de...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Batuhan Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR