Uğur Özteke

Uğur Özteke

Osman Karaca’ya teşekkür ederim

Osman Karaca’ya teşekkür ederim

Sadece sosyal medyadan tanıştığımız genç bir dostumuz Osman Karaca Bey, Pazartesi akşamı önce şu aşağıdaki fotoğrafı bizimle paylaşmış ve ardından da şunları yazmış;

foto-018.jpg

“Sayın Uğur Özteke. Benim BİMER’e başvurum ve sizin basına taşımamız ile olacak ki Vatan Caddesi ışıklara plastik dubalar dikilmiş. Ama ben eminim ki bizim Konyalı kardeşlerimiz nasıl olsa eğilip bükülerek üzerinden geçiliyor diye aynen devam edecekti…”

***

Önce bir; demek ki biz birkaç defa yaşadıktan sonra yazdığımız olay sadece bizimle ilgili bir durum ya da bizim şahsi bir tepkimiz değilmiş. Osman kardeşimiz bu kavşak ile öylesine dertlenmiş ki üşenmemiş durumu taaa BİMER’e kadar taşımış.

İki; bizde Osman Bey gibi hatta Osman Bey’e yorum yapan arkadaşları gibi, magandaların bunları en kısa zamanda yıkabileceklerini dahası bunun daha da arkalardan yapılabileceğidir.

Neyse uzun bir uğraş sonunda bu yapıldı, inşallah yöneticilerimiz daha kalıcı bir çözüm yolu bulurlar. Yazmaktan söylemekten utanıyorum. Biz bu kafa ile gidersek bu dubalar yetmeyeceği için beton kalıplar koyarız. Aynen Afrika’nın gelişmekte olan ülkelerinde olduğu gibi!

KOMÜT BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ZİYARETİNDEN SONRA

Şehrimizde yakın zamanda bir dernek ya da birlik daha kurularak faaliyetlere başladı. KOMÜT yani Konya Müteahhitler Birliği…

Önce bu birliğin ziyaretleri ve tanıtım faslını basından takip ettik. Sonra Başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgi sahibi olmaya başladık. Zaman içerisinde pek çok isim ile uzaktan dostluklarımız ortaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda da Sayın Başkan Ekrem Demirci ile yönetim kurulu üyelerimizi gazetemize ziyarete geldiler.

Dertleşirken kafama takılan bir konuyu kibarca gündeme getirdim. Nasıl biz gazetecilerin toplum içerisinde bir güven sorunu varsa kimse kusura bakmasın, sözümüz meclisten dışarı ne yazık ki müteahhitlerinde böyle bir sıkıntısı var. Belki kimse bunu yüzlerine söylemiyor ama durum bu sektörün kaliteli ve marka isimleri için sorun.

Özellikle de parası olan bu işte para varmış diye müteahhitlik yapıyor. Hem de ne yapma. Bir bildiğim kadarı ile gazeteciler müteahhitlik yapmıyor. Dahası yapamıyor. Çünkü paramız yok.

Başkan Demirci ve yönetim kurulu üyeleri de bu işin farkındalar. Soruna yasal bir çözüm yolu bulabilmek içinde hukuksal çalışmalar yapıyorlarmış. Allah işlerini güçlerini rast getirsin. Ne diyelim. Ah birileri bizim meslek içinde bir yasal çizgi çizebilse…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyük adamların hataları Güneş tutulmasına benzermiş çünkü onları herkes görürmüş..

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ticaret Borsası alt geçidine girerken sürücüler ayaklarını gazdan biraz da olsa çektikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR