Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SN. KULLUK BAŞKANIMLA AÇIK DERTLEŞME

SN. KULLUK BAŞKANIMLA AÇIK DERTLEŞME

Bajic’i 500; Berry Douglas’ı 200; Skubic’i 100; Jonsson’u 335; Milosevic’i 200; Fofana’yı 150 Bin Euro’ya Aykut Kocaman’lı dönemde transfer ederek 2015-16 sezonunu lig üçüncülüğü, 2016-17 sezonunu Türkiye Kupası Şampiyonu olarak kapatan Konyaspor  sonraki iki sezonda Jahovic’e 1.5, Filipovic’e 1.2 milyon euro, Kaan Özdemir’e 780, Patrick Friday Eze’ye 750, Lebogang Manyama’ya 600; Mehdi Bourabia’ya 550, Ezekiel’e 500, Eren Albayrak’a 500, Savaş Polat’a 220, Musa Araz’a 500 bin Euro saçıvermiş. Etoo’nun maliyeti daha da yüksek. Aykut Hocalı ve Aykut Hocasız sezonlarda alınan oyuncuların katkılarını takdirlerinize bırakıyorum. Avrupa kupaları ve Süper Lig performans paraları ile kasamızın dolduğu yıllarda sportif başarıda da finans yönetiminde de sınıfta kaldık açıkçası. 2019-20 sezonu ilk transfer döneminde Kayserispor 18, Rizespor 16, Gazişehir ve Gençlerbirliği 15’er, Sivasspor 12,Alanya-Başakşehir, Denizlispor ve Fenerbahçe 11’er, Galatasaray-Trabzonspor, Malatyaspor ve Göztepe 10’ar, Kasımpaşa ve Antalyaspor 8’er, Konyaspor 6, Beşiktaş 5 ve transfer yasaklısı Ankaragücü 3 transfer yaptı. İddialara göre; Miya 1.5 milyon Euro, Shengelia 300 ve Anicic 90 bin Euro bonservis bedeli ile geldiler.

Genel bilgi paylaşımından sonra Konyaspor Başkanı Sn. Hilmi Kulluk ile dertleşmek istiyorum.

Sn. Başkanım; kulübün mali durumu hakkındaki değerlendirmenize aynen katılıyorum. Hesapsız ve bilgisiz transferler yapılmamış olsa ve Aykut Hocamın kurduğu kadro doğru planlama ile geliştirilebilseydi bugün farklı konumdaydık. Tek yanlış her kulübü batıran yanlıştı; ibralaşma.

Finans yönetiminde doğru adımlar atılıyor. Zaten Aykut hocam bu konuda en önemli şansımız. Bakın 12 transfer yapmış Sivasspor Teknik Direktörü Sn. Çalımbay, “1-2 transfer daha istiyorum, top yönetimde” derken Aykut Hocam, “yönetim elinden gelenin en iyisini yaptı” demekte. Sn. Başkanım lütfen teknik adamımızla kamuoyu önünde konuşulmasın. Sn. Basın Sözcümüzün “Aykut Hoca’nın her istediği oyuncuyu aldık” demecini bu anlamda yanlış buluyorum. Transferler birinci hazırlık kampına yetişse bugün herhalde daha avantajlı olurduk. Hem transfer listesini belirleyen kulübün mali portresidir, yoksa her hoca en iyileri ister.

Sn. Başkanım, kurumsallaşma, altyapı fiziksel özelliklerini iyileştirme gibi olmazsa olmaz konularda çok iyi adımlar attınız, size ve destek olanlara teşekkür ediyorum. Konyaspor madem ki en önemli markalarımızdan kentimizin daha çok sahip çıkması konusunda Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odalarının daha fazla etkinliğini sağlamak zorundasınız. Karizmanız, kişiliğiniz ve işadamı kimliğinizle bunu başaracak potansiyeliniz elbette var. Ancak maalesef kentimin dinamiklerini yarışa sokmak zordur. Buyurun forma satışları. İlk 500 ve ikinci 500’de sayısız firması olan kentimin markalarından ses yok. Biz örneğin Zade’yi şimdiye kadar sadece tramvay reklamlarında gördük. Lütfen kampanyalar başlatın ve sonuçları bizlerle paylaşın. Konyaspor’un her bir deplasmanına bir firmamız sponsor olmalı. Belediyeler desteğini Bursa örneğinde olduğu gibi kulübün edindiği arsaları imar değişiklikleriyle rant tesisine çevirmek şeklinde sürdürebilir. Sn. Başkanım, şeffaflık konusunda çok iyi başladınız ancak transfer döneminde hiçbir açıklamanız olmaması bizleri derin düşüncelere ve karamsarlığa itti. Siz lider olarak kulübün zorluklarını da bizlerle paylaşmalıydınız. Örneğin biz takımımızın borç anlaşması bekleyen 8 süper lig kulübünden biri olduğunu Sn. Nihat Özdemir’den değil sizlerden duymalıydık. Sn. Başkanım, her Konyalı çocuk önce Konyasporlu olmalı. Konyaspor iç saha maçlarına ilçelerden belli sayıda öğrenci firma sponsorluğunda yarışma veya kura ile seçilip getirilmeli. Kombinesi olup o hafta maça gelemeyecekler bildirimde bulunarak yerlerini öğrencilere açabilirler. Sn. milletvekillerimiz, sizleri kulüp hediyesi formalarla değil kendiniz satın aldığınız formalarla maçlarımızda görmek istiyorum. Planlı adımlar kent desteğiyle kalıcı başarılara dönebilir ve yeniden tarihi başarılar kazanılabilir. Bu kentimin tanıtımına da ticaretine de katkı sağlar. Gençler maalesef sigara, alkol hatta uyuşturucu müptelalığının saldırısına maruz. Onları spor alanına çekmek çok önemli bir kazançtır.

Sn. Başkanım, başka Konyaspor yok. Kampanyalar başlatın. Başarılar diliyorum. Lütfen sponsorlarımızı bilelim. Bizlere düşen Konyaspor’a destek olan firmalara destek vermektir.

Kardeşlerimden önemli bir isteğim olacak. Oyuncularımızı olumlu motive edelim. Sanal alemde başkanımızın açıklamaları ve kulüp haberlerimizin altına küfürlü ve hakaretamiz yorumlar gerçekten Konya ve Konyalıya yakışmıyor. Eleştiri olabilir de fazlası çok yanlış. Saygıyla…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR