Murat Baydar

Murat Baydar

T. Konyaspor- Erciyesspor

T. Konyaspor- Erciyesspor

Torku Konyaspor’umuz Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 4.haftasında Konya’da  Büyükşehir Belediyesi Stadı’nda bugün,  28 Eylül 2014 Pazar saat 16.00’da Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u  konuk edecek. Müsabakanın orta hakemi İstanbul Bölgesi’nden Süleyman Abay. Süleyman Abay en son Konyasporumuzun geçen sezon 14.haftadaki Aksaray Belediyespor maçını yönetmiş ve Konyasporumuz o maçı 2-1 kaybetmişti. Yan hakemler ise Muğla Bölgesi’nden Gökhan Memişoğlu ve Trabzon Bölgesinden Serdar Diyadin’dir.

        Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor ile Süper ligde bundan evvel 6 kez karşılaşmış 3 maçı Konyasporumuz, 1 maçı Kayseri Erciyesspor kazanmış 2 maç ta berabere bitmiştir. 6 gol Konyasporumuz atmış ve kalemizde de 3 gol görmüştük. Geçen sezon Konya’da  5 Ekim 2013 Cumartesi oynanan maçı 57.dakikada Theofanis Gkekas’ın golü ile Torku Konyasporumuz kazanmış o mücadelede Kayseri Erciyesspor’da  90.dakikada Belçikalı oyuncu Björn Vleminckx kırmızı kart görmüştü.  2.yarıda 8 Mart 2014 Cumartesi Kayseri de oynanan maçı da 56.dakikada Edinho (Arnaldo Edi Lopes Da Silva)’nın attığı gol ile Kayseri Erciyesspor kazanmış ve ligde kalma mücadelesinde büyük bir yol almıştı. Lig öncesi en son TSYD Kupasında iki takım arasında oynanan maçı 1-0 Konyasporumuz kazanmış ve finale yükselmişti.

Kayseri Erciyesspor’un teknik direktörlüğünü Bülent Korkmaz yapmaktadır.  Kayseri Erciyesspor transfer sezonunda Necati Ateş (Eskişehirspor),  Barış Memiş (Trabzonspor), Cenk Ahmet Alkılıç  (Çaykur Rizespor), Anıl Karaer (Mersin İdmanyurdu), Bilal Kılıç (Batman Petrolspor),  İlhan Parlak (Kardemir Karabükspor), Kamerunlu oyuncu Jacques Zoua (Hamburger SW-Almanya), Ganalı John Boye (Rennes-Fransa),  Mahmut Özen (FC Malmöe-İsveç),  Kaleci Zülküf Özer (Elazığspor), Fransız oyuncu Yacouba Sylla (Aston Villa-İngiltere), Sinan Karadağ (Arminia Bielefeld-Almanya) ve Alt yapıdan Tayyar Kanarya’yı transfer etmiş ayrıca Caner Osmanpaşa’yı Trabzonspor’dan, İlker Sayan’ı da Çanakkale Dardanelspor’dan kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Buna karşılık da Yasin Öztekin (Galatasaray), Kaleci Atilla Koca (Adanaspor), Josef Çınar (Gaziantep BB), Fransız oyuncu Bakaye Traore:(Bursaspor),  Turgay Bahadır (Karabükspor), Numan Çürüksu (Osmanlıspor),  Fazlı Kocabaş ve Hüseyin Kala (Adana Demirspor),  Senegalli oyuncu Pape Diakhate İspanya ve Ramazan Övüç (Aydınspor 1923) takımlarına transfer olmuş, Üstün Bilgi (Kocaeli Birlikspor) ve Volkan Okumak (Şanlı Urfaspor)’a kiralanmışlar, geçen sezon kiralık olarak oynayan Yiğit İsmail Gökoğlan  Galatasaray’a geri dönmüş, Kostarikalı oyuncu Randall Azofeifa Corrales, Cezayirli oyuncu Ziri Hammer, Ekrem Ekşioğlu ve Yakup Ramazan Zorlu serbest bırakılıp Kayseri Erciyesspor’dan ayrılmışlardır. Kayseri Erciyesspor’da Torku Konyasporumuz gibi Spor Toto Süper ligde 8 yabancı oyuncu ile mücadele etmektedir.

Torku Konyasporumuz bu sezon oynadığı üç maçın ilk yarılarında rakiplerinin hep üzerine gitmiş ve üç maçta da ilk yarılarda pozisyonlar bulmuş,  attığımız 3 golün ikisini maçların  ilk yarılarında atmıştır buna karşılık ilk yarılar da hiç gol yememiştir, zaten yediğimiz 2 golü de Eskişehirspor maçında 65 ve 76.dakikalarda yemiştik.  2.yarılarda ise takımımız mücadele etmesine, tekmeye kafa koymasına, kafa kafaya oynamasına rağmen üç maçta da geri çekilmiş bir anlamda işi idare etmesine bakmıştır. bugünkü maçta da böyle olmasını hiç ama hiç istemiyoruz, çünkü Kayseri Erciyesspor İlhan Parlak, Necati Ateş, Edinho (Arnaldo edi Lopes Da Silva), Senijad İbriçiç, Björn Vleminckx ve Jacques Zoua gibi çok hızlı,  anında yapılan hatanın cezasını kesen oyunculara sahiptir, Kayseri Erciyesspor maçımız. çok ama çok dikkat edilmesi gereken bir mücadele olacaktır, kimse Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupasında Kayseri Erciyesspor’un kendi sahasında 3.lige yeni yükselmiş Ankara Etimesgut Belediyespor’a 1-0 yenilip elenmesine aldanmamalıdır o maç Kupa maçı ve Konyasporumuz da yıllardır, 2. ve 3.lig takımlarına yenilip elenmekteydi. Bu yıl da bir 2.lig takımı olan Hacettepe’yi normal süre ve uzatmaları 0-0 berabere biten maçta, penaltılarla zorlukla  4-2 yenip eleyebildiğimiz hiç ama hiç akıllardan çıkarılmamalıdır.  Ayrıca Konyasporumuz’da Hasan Kabze, Djalma Campos, Uğur İnceman gibi ideal onbir oyuncuları ve 3.kalecimiz Oğuzhan Demirci sakatlıklarından dolayı kadromuzda bulunmayacaklardır. Konyasporumuz bu maça 4 puanla 7. sırada Erciyesspor ise 2 puanla 16.sırada başlayacaklardır. Bu bilgiler ışığında her iki takımın muhtemel 11’lerinin şöyle olacağını tahmin etmekteyim, Torku Konyasporumuz:  Belec, Ali Turan, Selim Ay, Vukoviç, M. Uslu, M. Güven, A. Çamdalı, A. Hleb, Ömer Ali,  Marica ve ATorje onbiri ile maça başlayacak. Erciyesspor’un ise müsabakaya: Gökhan,  Mahmut, Anıl Karaer, Mangane, Caner, Murat, Cenk Ahmet, Yacouba Sylla, İlhan Parlak, Necati ve Edinho onbiri ile başlayacağını düşünmekteyim.

Her iki takımın da sakatlık, oyundan ihraç gibi olumsuz durumları yaşamadan İç Anadolu’nun iki dost ve kardeş ilinin  iki takımının güzel bir müsabaka çıkartması tüm izleyicilerin ana hedefi olmalıdır, tabi ki Torku Konyasporumuz maçın sonunda 3 puanı hanesine yazdırırsa bu güzellikler kaymaklı kadayıf gibi olacaktır.

 

Sevgi ve Saygılarımla

Murat BAYDAR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR