Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Akyürek, Fatma Toru, Prof. Mustafa Şahin, Abdülkadir Özöğür…

Tahir Akyürek, Fatma Toru, Prof. Mustafa Şahin, Abdülkadir Özöğür…

Dün nasıl bir gündü Allah aşkına? Oradan orayı kuş gibi konup durduk.

Bir ara gazetede bizi bekleyen dostlarımızı görmek ve bu satırları yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğimiz zaman bir yandan sağ, sağlıklı, huzurlu üstüne üstelik de yapacak bir işimiz olduğu için büyük bir mutluluk yaşarken, diğer yandan da koşturmacadan hala başımız dönüyordu.

O zaman bazı özelleri kenara bırakıp dünden kısa kısa kesitler yapalım.

Güne Agustus Otel’de AK Parti Meram’ın yeni Başkanı Abdülkadir Özöğür’ün davetlisi olarak başlıyorduk. Güne başlarken şöyle sağıma soluma bakınca korktum. Bugün işlerimiz rast gider miydi acaba?   

Sağ yanımda Mustafa Tatlısu, Nurettin Bay, Zekeriya Sağlık, sol yanımda Mehmet Yaşa, Emrullah Nergiz, karşımda Mustafa Ekmekçioğlu, Erhan Dargeçit, Dursun Seyis, Salih Köprülü, Önder Çiftçi, ve genç muhabirler… Güne bu kadar gazeteci ile başlarsanız işiniz pek rast gitmez ama hayırlısı inşallah diyorduk. 

AK Parti Meram’ın yeni kadrosu tam takım idi. Belediye Başkanı Fatma Toru Hanım, Başkan Abdülkadir Özöğür’e tam destek verdiğini açıkça beyan ediyordu. Zaten dün orada duruşu yeterdi. Meram teşkilatı da yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları, meclis üyeleri ile adeta eksiksizdi. Güzel, sıkmayan bir tanışma faslı ve sunum ile Meram merhaba diyordu.

Her teşkilat iyidir. İyi şeyler yapmak isterler, bunun için de çalışırlar. Niyet halistir. Ama siyasette tecrübeli de olsalar Meram’ın bize göre genç ekibine Başkan Fatma Hanım ile uyumlu çalışmalarını naçizane tavsiye ederim.

FATMA HANIM DEMİŞKEN

Bir gün önceden de Meram’dan bir fotoğraf ve haber servisi vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek,  Meram’ı dolayısıyla Fatma Hanım’ı makamında ziyaret ediyordu. Siyasiler mesajı almıştır. Tahir Başkanla uyumlu her insan gün gelir kazanır. Tabii bizim gibi bir tek başkanın sakalının altına girmeyi beceremeyenlerde iyot gibi kenarda durur(!)…

REKTÖR ŞAHİN HOCA’NIN MAŞALLAHI VARDI

Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu’nun sabah sabah yaptığı ricayı kırmadık ve Konsey binasına geçtik. Rektör Mustafa Şahin Hoca gelecekti. Nitekim Hoca geldi. Yine bazı bölümler off the record (Yazılmamak aramızda kalma kaydı ile) hocanın verdiği müjdeler önümüzde Konya ve Selçuk Üniversitesi için hızlı bir dönemin yeni havai fişekleri idi.

İŞ DÜNYASININ HABZINI TUTTUK

Sonra, Salih Özkan, Metin Ortakarpuz, Mustafa Baykan, Hüseyin Sarıköse, Fatih Sertçakan, Lütfi Başaran gibi kendi sektörlerinin başarılı isimleri dostlarımız ile görüşmeler yaptık.

Bu arada patronumuz Harun Akgül Bey’e kaç gündür veremediğimiz bir selamı verdik. Koşarak gazeteye geldik. Bozkır sevdalısı Sarıot sevdalısı Mehmet Apan Hoca ve Hacer Hanım’dan göl ve çalışmalar ile ilgili yeni bilgileri aldık. Bir ara selam veren İsmail Haydaroğlu abimiz ile ıhlamurumuzu içtik.

Tabii görüşmelerimizi ve ziyaretlerinden şimdilik bahsetmeyeceğimiz yine bazı dostlarla görüşmeler yaptık. Vakit ikindine geliyordu ve telefonumuza ve önümüzdeki notlarımıza baktık. Cevap veremediğimiz ya da “arayacağım” deyip de unuttuklarımız var mıydı?

Varmış…

Neyse şu yazımızı noktalayalım ve ihmal ettiğimiz dostlarımıza özür dileyerek bir dönüş yapalım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler. Ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyşehir yolunda şehir içi hız limitine uyarak trafiği aksatmadığımız, akışı engellemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR