Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR AKYÜREK, FIRÇA MI YEDİ?

TAHİR AKYÜREK, FIRÇA MI YEDİ?

Konya olarak Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırladık. Dahası ağırlamaya çalıştık. Hatta şehri yönetenler hatasız eksiksiz bir karşılama ve uğurlama için günlerce gece yarılarına kadar didinip durdular. Ve bizce büyük bir hata, eksiklik, gaf olmadan şehirden Cumhurbaşkanımız bir kez daha geldi geçti.

O günden bu güne belli bir kesim tarafından en çok kullanılan, dillendirilen ya da servis yaptırılmaya çalışılan konu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’in, Cumhurbaşkanından fırça yemesi(!) olayı idi.

……………..

Bu olaya girmeden bilenlere bilmeyenlere, tanıyanlara tanımayanlara bir kez daha bıkıp usanmadan şu açıklamaları yapıyorum.

Tahir Bey’i Fazilet Partisi’nden, Refah Partisi’nden bu yana tanırım. O günden bugüne kadar Tahir Bey’e karşı bir sempatim, büyük bir saygım vardır.

O günden bu satırları yazdığım düne kadar Tahir Bey’den delikli bir kuruş dahil hiçbir maddi gelirim olmamıştır.

Maddi ya da manevi, dolaylı ya da dolaysız, Tahir Bey’in şahsıma, aile fertlerime ya da bir yakınıma iğne ucu kadar faydası olmamıştır.

Yaptığım tek şey yerel bir gazeteci olarak Tahir Bey’in haberlerini yaparız.

Bir de belki de alanında Türkiye’de bir tek olarak yılın her günü yerel yazı yazarız. Bu yazılarımızda da 10 yazıdan 9’unu Büyükşehir hizmet alanındadır. Ve Allah şahit vatandaştan gelen, gördüğüm duyduğum her şeyi de Büyükşehir’in aleyhine dolayısıyla Tahir Bey’in aleyhine yazarız.

Yalnız bizim de kendimize göre bir yazı stilimiz vardır. Yazılarımızda hiç kimseye olmadığı gibi Tahir Bey’in de şahsına hakaret, iftira, dedikodu yoktur.

Yani uzun lafın kısası 30 yıl geriden bugüne polisi de incelese, savcısı da incelese Tahir Bey’le maddi hiçbir bağlantım yoktur. 

Manevi olarak kendisini seviyorum, sayıyorum. Böyle gittiği sürece de sevmeye ve saymaya devam edeceğim inşallah.

………………

Cumhurbaşkanımızın programı sırasında bir şeyi kaçırmışım. Bize özellikle yazmamız için servis yapılan bilgi notunda, Sayın Cumhurbaşkanımız kürsüye çıkmadan birisinin Tahir Başkan Cumhurbaşkanımızın yanında iken bir dosya sunduğu, Cumhurbaşkanımızın bunu okuduğu, okuduktan sonra Tahir Bey’e bir şey söylediği ve Tahir Bey’in suratının düştüğü hatta bu yüzden de Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının başında vatandaşlara “Tahir Bey’den memnun musunuz?” diye sorduğu……

…………

Biz de kendi çapımızda araştırdık. Çünkü bu çok konuşturulmaya çalışılan dosya neydi…

Sözüm ona kendi çapımızda iyi bir yerel gazeteci olmaya çalışıyoruz ya(!)

İşte tüm bu konunun merkezine ulaştık.

Cumhurbaşkanımız ile Tahir Bey yan yana iken Cumhurbaşkanımızın hemen arkasında protokolde oturan kişi Cumhurbaşkanımıza bir dosya sunuyor. 

 

foto-1-382.jpg

Cumhurbaşkanımız dosyaya göz atıyor ve bunu Tahir Bey’le paylaşıyor.

O dosya neymiş, bu arkadaş kimmiş biliyor musunuz?

 

foto-2-335.jpg

Evet, bu dosya İstanbul’da yapılan daha sonra da yapılması düşünülen bir faaliyetin raporu imiş.

Bu raporunu sunan kişi İstanbul’daki yurdun müdürü imiş, dahası İstanbul’da çok iyi bilenen pek çok Konyalının kaldığı yetiştiği MTTB yurdunun müdürü imiş.

Tahir Akyürek’de Hukuk Fakültesi öğrencisi iken İstanbul MTTB yurdunda MTTB’likli abilerin yurdunda kalmış. Öğrenciliğini gençliğini burada geçirmişti.

Hatta bu yurdun adı “Konyalılar yurdu” olarak da bilinir.

Bugün içinde gerek pek çok AK Partili milletvekili, bürokrat, akademisyen, hukukçu, asker, bakan, ilim adamı bu yurttan çıkmadır. Bu karelerde başarılı yurdun müdürü yıllık faaliyetleri sunmuş, Tahir Akyürek de orada yapılanları anlatıyormuş.

Sonuç "çok konuşulan farklı senaryolar çizilen fotonun arka yüzü" özetle;

“Eski adı Milli Türk Talebe Birliği ve yeni adı Fatih Gençlik Vakfı olan ve vakfın Konyalılar Yurdu olarak bilinen Feriköy Erkek Öğrenci Yurdu yetkilileri eski MTTB'li Cumhurbaşkanımıza faaliyetlerinden bahsediyorlar. Eski MTTB'li Tahir Bey’de bazı faaliyetleri bildiği ve vakfı yakından takip ettiği için Cumhurbaşkanına bilgi paylaşımı yapıyor.”

Bilmem anlatabildin mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sürekli eksiğini tamamlama derdindeyiz bir şeylerin oysa fazlalıkları atmakla başlar en anlamlı yolculuk.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kavşaklarda polis otolarının ve polis ekiplerinin bulunduğu anlarda bile bu insanların gözlerinin önünde trafik kurallarını çiğnemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR