Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN TRAMVAYA BİNDİ Mİ?

TAHİR BAŞKAN TRAMVAYA BİNDİ Mİ?

Hafta sonunun bol yağışlı özellikle de yüksek kesimlerden gelen kar görüntüleri, Konya-Antalya yolunun Seydişehir bölgesinde yolun zaman zaman kar nedeni ile kapanması sonucu “Bu yıl da kış erken mi bastıracak?” korkusunu dün hemen unutuverdik. Çünkü sabah gün doğumu ile birlikte içimizi ısıtan güneş aslında ne kadar çok mutlu, ümitli ve umutlu olmamız için bize ışık veriyordu.

Neyse güzel kasım ayının romantik duygularını çöpe atıverelim ve özümüze dönelim.

FATMA TORU’NUN KUDÜS PROJESİ

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımla birlikte inşallah siz bu satırları okurken biz Kudüs’e doğru uçmuş olacağız.

Fatma Başkan dün bu program için Bayır Diamond Hotel’de bir basın toplantısı yaptı.

Bu projenin özü yaklaşık 10 ay önce atılmıştı. Meram Kadın ve Aile Müdürlüğü ile birlikte Kudüs Akademi programı yapıldı ve 5 haftalık eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Bu Akademiye 400 kişi müracaat etmiş. Yapılan sınavlar sonunda 20 kişi başarılı olmuş ve Kudüs’e gitmeye hak kazanmış. Veeee bu 20 başarılı kursiyerin 18’i kadın imiş. “Eeee Başkan kadın olursa başarılı olanlar da kadın olur” dememize kalmadan Fatma Hanım bunun altını çizdi ve herkesin sınava tabi tutulduğunu kadın erkek diye bir ayırımın olmadığını yüksek sesle belirtti. Başkan bunun özellikle altını çizerken bunları söylerken bir Kadın Belediye Başkanı olarak hep ezilmişliğin itelenip kakılmanın ya da böyle hissettirilmeye çalışmanın isyanını dile getiriyordu. Çünkü yerel siyasette biz başkana karşı takınılan tutumu biliyorduk.

Bu güzel günde buralara girmeyelim. Ama Meram Belediyesi Fatma Başkan’la Kudüs’ün tanıtımı, tanınması ve oradaki tarihi insani durumun en güzel şekilde yüreklerde yaşanması için mükemmel bir sosyal projeyi başlatmış oluyordu.

Belediyelerimizin özellikle kadınlarımız gençlerimiz ve çocuklarımız için başlattıkları bu tür sosyal projeler, yaşlıların hatırlanması için yapmış oldukları etkinlikler insanımıza dokunan yüreklerde hissedilen örnek çalışmalar. Bunlar desteklenmeli büyütülmeli ve insanımızın tümüne yaygınlaştırılmalı diye düşünüyorum.

14 NOLU SAĞLIK OCAĞI İLE

İLGİLİ GÜZEL HABER GELDİ

Geçtiğimiz hafta bir okurumuzun bizi uyarması ile köşemize taşıdığımız Akıncılar Mahallesi’ndeki 14 Nolu Sağlık Ocağı ile ilgili güzel haber geldi. Hep diyorum. Bizim şehrimizde “Sağlık”, sağlıklı ve güzel insanların elinde. İnşallah bu daha da gelişerek böyle devam eder. Bu yazımız üzerine dün sağlığın en yetkili ismi aradı.

Yazdıklarımızın doğru olduğunu ifade ettikten sonra “Evet Uğur abi müteahhit sıkıntılı çıktı. Özellikle de maddi konularda. Ama bizim şartnamemizde çok şükür sağlam ve eksiksiz idi. Bugün itibari ile 20 gün gecikmiş durumda. Her gün için 500 TL ödeme yapıyor. Şu anda kapı ve laminantlar çakılıyor. İnşallah 10-15 gün içinde binayı teslim alacağız. Böylece sizin de dile getirdiğiniz gibi kış günlerinde soğuk havalarda bölge insanımızın da mağduriyetini önlemiş olacağız” diyordu.

Biz de hem Akıncılar Mahallesi sakinleri adına hem şehrimiz ve okurlarımız adına Sağlık dünyamızın güzel insanlarına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz.

TAHİR BAŞKAN OTOBÜSE

TRAMVAYA BİNDİ Mİ?         

İbrahim Yavuz isimli okurumuz bize şöyle bir not gönderiyordu;

“Merhaba Uğur ağabey, daha önce beyaz masaya yazmıştım cevap alamadım belki siz de bilgisi vardır veya siz bir cevap alabilirsiniz diye sırf merakımdan yazıyorum.

Öyle bir beklentim falan olduğundan değil.

Seçmediğim insandan ne gibi bir beklentim olabilir acaba?

Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerinde duyuyoruz, okuyoruz. Bakanların, milletvekillerinin toplu taşıma kullandığını veya bisikletle işe gidip geldiğini.

Acaba Tahir Başkan 13 yılda kaç defa toplu taşıma kullandı?”

…………

İbrahim abicim inanın bu konuda hiçbir bilgim yok. Siz öyle düşünmüyorsunuz ama bana ulaşın bilgilerde bazı insanlar bilerek ya da bilmeyerek bizi Tahir Başkan’ın adamı sanıyorlar. Allah şahit, belgeler ve evraklar incelenip, telefon kayıtları dinlenebilir; Tahir Başkan’la hiçbir bağım yok.

Sadece çok eski tanırım. Temizliğine dürüstlüğüne, yüreğine, vicdanına ve adaletine inanırım.

Bu sormuş olduğunuz soruyu en kısa zamanda inşallah bire bir Tahir Başkan’a soracağım.

Başkanı otobüste tramvayda sadece seçim zamanlarında bize servis yapılan haber ve fotoğraflarda gördüm. 

Ancak Tahir Başkan’ın bizzat kendi şahsi otomobilinin direksiyonuna geçerek şehri gezdiğini trafiğin içine girdiğini zaman zaman da özellikle hava karardıktan sonra yürüyerek kaldırımlarda caddelerde dolaştığının canlı şahidiyim. Bu konuda bu dünya için de öbür dünya için de şahitlik yaparım.

Diğer konuyu inşallah başkana soracağım ve yine sizlerle paylaşacağım.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğru söz işine gelmeyenin zoruna gider

 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Toplu taşıma araçlarına binerken özellikle öğrenciler ve gençlerimizin kadınlara, yaşlılara ve engellilere sıra vermeyi becerebildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR