Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN’IN YENİ MÜDÜRÜ 10 NUMARA

TAHİR BAŞKAN’IN YENİ MÜDÜRÜ 10 NUMARA

Bugün farklı konularla haftaya başlıyoruz.

Önce esnafımız adına güzel bir müjde ile başlayalım. Bu konuyu doğrusu ben de bilmiyordum; ama bu vesile ile öğrenmiş olduk. Şehrimizde özellikle çorba salonları saat 24.00'dan sonra kapatılıyormuş. Bunun nedeni de güvenlik imiş.

Ama hani biz Konya’yız Büyükşehiriz hatta Avrupa şehriyiz ya. Peki Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, Ankara’yı Antalya’ya indiren böylesine büyük bir şehirde gece 12’den sonra geçecek insanlar bir çorba dahi içemeyecek mi? Evet, maalesef içemiyorlarmış…

Dedik ya bizde bunu yeni öğrendik. Bu konuda da hem esnaflardan hem de şehirden geçen insanlar tarafından yöneticilere bir takım şikayetler gidiyormuş. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı. Ali Osman Karamercan Bey hafta sonunda MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleştirilen bir toplantıda Ekonomiden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a bu durumu iletmiş. Sayın Bakan’dan esnaflar adına yardım talep etmiş. Böyle bir isteği duyan İl Başkanı Hasan Angı Bey’de bu konuda Başkan Karamercan’a tam destek vermiş. Çorba salonlarının sabaha kadar açık kalması konusunda Sayın Yılmaz ve Sayın Angı hemen oracıkta fikir birliğine varmışlar.

Yakın zamanda bu konu herhalde netleşir. Böylece çorbacı esnafımızda rahat bir nefes almış olur çorba kazanı da kaynar inşallah

TAHİR BAŞKAN’IN HASAN HÜSEYİN

ESFENDİYAR BOMBASI

Sessiz sedasız bir büyük transfer gerçekleşti. Biz Tahir Başkan’dan böyle stratejik bir transferi Konyaspor’umuza beklerken Başkan bombayı Büyükşehir’de patlattı. Uzun yıllar Büyükşehir Belediyesinde daha sonra da Karatay Belediye Başkan Yardımcısı olarak başarı ile görev yapan Hasan Hüseyin Esfendiyar Bey, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı oldu.

Bu transfere Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli nasıl müsaade verdi onu da anlayabilmiş değilim.

Ama sonuçta Hasan Hüseyin Esfendiyar Bey, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı oldu. Böylece Genel Sekreter Yardımcısı Selim Karakurt Bey de ağır bir yükten kurtulmuş oldu.

Hasan Hüseyin Esfendiyar Bey ile bundan sonra işimiz iş. Sizler değerli okurlarımız samimi dostlar şehrin neresinde bir kırık çıkık, bir dökük çamur toz gördünüz mü bize göndereceksin biz yazacağız ve mektup direkt Hasan Hüseyin Bey’in eline ulaşacak. Bizden kurtulduğuna en çok sevinen de Selim Bey olmuştur.

Neyse küçük bir tüyo ile başlayalım.

Hasan Hüseyin Esfendiyar Bey benim hemşerimdir. Yani torpil geçeceğiz. Ama bu demek değildir ki kamuoyu karşıda kulaklarımızı tıkayıp gözlerimizi kapatacağız.

Çünkü Hasan Hüseyin Esfendiyar Bey gerçekten 10 numaradır.

Örnek mi?

Buyurun hep birlikte bakalım o zaman.

foto-1-402.jpg

Perşembe günü bir dostumuzun Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü önünden sulu çamurlu bir görüntüsünü kamuoyu ile paylaşmıştık.

Yazının çıktığı gün 19.05’te Hasan Hüseyin abimiz aradı. Yazının çıktığı bölgede olduğunu ve bu durumun haklılığını gördüklerini ve derhal yapılacağını söyledi.

Ve ertesi gün Cuma günü saat 13.08’de ise Sayın Esfendiyar Bey bu fotoğraf karesini bizlerle paylaşıyordu. Biz de hem o bölge ve mahalle sakinleri adına hem şehir adına Sayın Başkan’a teşekkür ediyor başarılarının devamlı olmasını diliyoruz.

Konya Büyükşehir gerçekten büyük bir beyin, mütevazı bir gönül çalışkan dürüst ve idealist bir isim kazandı. Cenab-ı Allah hiç kimseyi mahcup etmesin inşallah.

   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gülümseyin, öyle samimi ve sıcak olunuz ki, her sıktığınız ele, ruhunuzu da katın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerek resmi dairelerde gerekse banka gibi sıra bazlı işlemlerde sıra ve yer kavramının önemini idrak ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR