Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Taraftar olmak seyirci kalmak..!

Taraftar olmak seyirci kalmak..!

Spor basını ile biraraya gelen Konyaspor 2. Başkanı Serhat Güler, Basın Sözcüsü Mahmut Güzel, Basketbol Şube Sorumlusu Ali Camgöz ve Altyapıdan sorumlu İsmail Yazıcı açıklamalarda bulundular.

Son derece samimi bir havada geçen toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde de bulunuldu ama en can alıcı nokta sanırım maça gelen seyirci sayısının azlığıydı ve bu ilgisizlikten yönetim büyük üzüntü duyuyor.

Akla hemen bilet fiyatları geliyor elbette ancak Basın Sözcüsü Mahmut Güzel bu konuda en ucuz olan birkaç kulüpten birisinin de Konyaspor olduğunu üstüne basa basa vurgularken, Ali Camgöz de kendisinin de tribünlerden gelen bir isim olduğunu yıllarca yağmur kar demeden deplasmanlara gittiğini ifade ederek, ''Biz elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam ediyoruz ancak Konyaspor'un seyirci desteğine ihtiyaci var, fedakarlık yapılması gerekiyor. Bakıyorsunuz en pahalı olan yerde taraftar dolu ama bin lira olan tribünde kombine satışı çok az..' şeklinde konuşarak taraftarın ilgisizliğinden dert yandılar.

Haklılık konusunda doğrusunu söylemek gerekirse özellikle önceki yıllardaki kombine satış rakamlarını düşünürsek, yönetim bu konuda haklı. Yani birçok harcamaya göre maç için ayrılacak örneğin en ucuz kombine fiyatı bin lira dahi konu ediliyorsa, yönetimin yorumu da şu oluyor haklı olarak '' O zaman olay taraftar değil sadece seyirci olmak ve ne yazık ki olana bitene de seyirci kalmak olur..?!''

Çünkü kulüplerin özellikle dövizin aşırı artmasından sonra ayrıca gelirlerinin de düşmesi ki önceki yıllara kıyasla mukayese dahi edilemeyecek kadar düşük rakamlar gerçekten düşündürücü, bu kadar azalan gelirlerde geçen seneki tribün gelirine yaklaşılması dahi mucize olacak anlaşılan..

Forvet transferi konusunda çalışmaların sürdüğünü ama isim vermekten kaçındıklarını ifade eden Mahmet Güzel, 1922 Konyaspor konusunda da hala Ereğli ile görüşmelerin sürdüğünü satış olmaması durumunda da yönetim olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve takımın sahaya çıkacağını söyledi.

İsmail Yazıcı da altyapıya büyük önem verdiklerinin ve Akademinin başarısının ortada olduğunu, bu başarıyı eğer ki satış olmazsa 1922'ye destek verecek şekilde planlayacaklarını ifade etti.

Ali Camgöz ayrıca basketbolda da Konyaspor'un şanına yakışır şekilde zirveye oynayacak bir takım oluşturma gayretinde olduklarını dile getirip, tekrar Süper Lige dönüş mücadelesi vereceklerini ifade ederken heyecanı yüzüne yansıyordu doğrusu..

Spor basını ile düzenli olarak bir araya geleceklerini açıklayan Basın Sözcüsü Mahmut Güzel, güney tribün ile ilgili düşünceleri olduğunu aile ve çocuk seyirci bakımından çalışmalar yapacakları müjdesini verdi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR