Murat Dönmez

Murat Dönmez

Ters köşe yaptılar...!

Ters köşe yaptılar...!

Bir takım, başka bir takıma yenilebilir, yenebilir ya da berabere kalabilir. Netice de futbol, 3 ihtimalli sonucu olan bir takım oyunu.

Atiker Konyaspor'un, evinde Gaziantepspor karşısında aldığı mağlubiyet 3 ihtimali sonuç içinde değerlendirilebilir. Değerlendirmeye alınmayacak tek konu, futbol adına hiç bir şeyin yapılmaması, kötü, hayal kırıklığı, berbat bir futbolun sergilenmesidir.

Yeşil beyazlılar, aldıkları bu sonuçla, herkesi ters köşeye yatırdılar.

Yönetimi, taraftarı, basını belki de teknik heyeti.

Maç sonunda da teknik direktör Aykut Kocaman da hemen hemen aynı düşünceleri paylaştı.

Serin bir bahar havasında nedense taraftarda maça ilgi göstermedi. Belki de "Ununu elemiş, ipe sermiş" Gaziantepspor karşısında "garanti" 3 puan alacağını, bir heyecan yaşamayacağına inandığı için maça gelmedi.

Ne olursa olsun, takımına gönülden destek veren her taraftar maça gelmeliydi.

Maçın favorisi elbette yeşil beyazlılardı. Ama düşme korkusunu yakından değil; en derinden hisseden Gaziantepspor, kendi evinde kaybettiği son 2 maçın belki de telafisi için geldiği Konya'da 3 puanı hanesine yazdıran ekip oldu. Konyaspor'un bildiğimiz ama bu maçta abarttığı anlaşılmaz çok pas yapması, uzun paslarda hiç ama hiç isabet sağlayamaması, pas yerine neredeyse tribünlere gönderdiği ortalar, rakip takıma özgüven verirken, 90 dakika "deşarj" olmak isteyen taraftarları yine çileden çıkarttı. Ben de maçı taraftarlarla birlikte tribünde izlerken, maça gelenlerin büyük bir bölümü pişmanlığını dile getiriyordu.

Dedik ya bir takım, her takıma yenilebilir. Futbolun doğasında bu var. Ama bu kadar isteksiz, gönülsüz, ne güzel "referandum tatili" yapmıştık bu maçta nereden çıktı, duygusuna kapılırsa, tabii ki herkesi ters köşeye yatırabilir.

Ligin bitimine 6 hafta kaldı. İlk 5 hedefi artık çok zor gözüküyor. Bundan sonra hedef, bulunduğu yeri korumak ve gelecek sezon için yapılan çalışmalara hız vermek...

Bir de kupa mesaisi var.

Hafta içinde önemli bir mücadele yapılacak. İkinci maç için avantajlı bir skor elde edilebilmesi için, Gaziantepspor maçı defalarca izlenmeli, nerede, kim, nasıl hata yaptı, takımın "ruh hali" neydi iyi analiz edilmelidir...

Bu analizler iyi yapılırsa inanıyorum ki; kupanın bir ucundan tutmak hiç de zor olmayacaktır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR