Uğur Özteke

Uğur Özteke

TIP FAKÜLTESİNDE HEMŞİREYE DARP…

TIP FAKÜLTESİNDE HEMŞİREYE DARP…

Allah’ım yok yoksula ecir sabır güç versin. Dün sabah bahçeye çıktığım zaman ilk ayazı yiyince telefonumdan hava sıcaklığına baktım. Eksi 4 derece diyordu. Hissedilen ise eksi 11. Evet dünyanın küresel olarak ısındığını okuyoruz. Bu sene Türkiye’nin son 100 küsur yılının en sıcak üçüncü kışını geçirdiğini yetkililer söylüyor.

Demek ki dünyaya bir şeyler oluyor. Ama bizim insanımızın hiç biri, dahası siyasetçisinden yöneticisine işin buralarında değil. Bizim tek dünyamız var çay, çorba tatlı…

İnanın sokaktaki vatandaşın, üniversite mezunu işsiz gençlerin, emeklinin, engellinin, memurun, işçi çalıştıran iş adamının, kendi çalışıp kendi kazanmaya çalışan garip esnafın derdi çay, çorba, gevrek,  tatlı değil.

Eğer siyasiler bu işi böyle abartmaya devam ederse inanın kendi görüşümü burada yazacağım. Ve bu biraz acı olacak.

…………

Gelelim bugünkü yazı konularımıza…

DOĞRU SÖZE HACI EMMİM NE DESİN?

Bir okurumuz dün şöyle bir yardım talebinde bulunuyor.

“Sevgili Uğur Ağabey;

Dün İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet YÜNDEN’in annesinin cenaze namazı için Hacı Veyis Camii’nde öğle namazını kıldık, daha doğrusu kılmaya çalıştık.

Çünkü malumunuz cami çok küçük ve cenaze yakınları oldukça kalabalık oluyor. Dışarıda da hava yağışlı olunca tabiri caizse insanlar üst üste namaz kılmaya çalıştı.

Hacı Veyis Camii’nde malum öğle ve ikindi namazlarını müteakip 3-5 cenaze her zaman oluyor. Caminin ilgililerince bu konuya acil çözüm bulunması gerekiyor.

Yazın yakıcı güneşin sıcaklığından, kışın yağıştan cemaatin korunması için cami ile yol arası bir şekilde kapalı mekân olarak düzenlenmesinin gerektiği düşüncesindeyim.

Selamlar.”

………….

Evet yüzde yüz doğru ve yerinde bir istek. Belki camiye gelen cenaze namazına gelen protokol ön saflarda oldukları için arka saflardan haberleri olmuyor. Sonradan kurulan güneşliklerden protokol faydalanabiliyor. Belki Uğur Başkan buraya daha ciddi kalıcı ve tarihi bölgenin görüntüsünü bozmayacak başka bir formül bulabilir.

BAKANIN SKM AÇILIŞINA DAİR

Dünkü yazdığımız bu konu ile ilgili ilk bilgilendirme bir vekilimizin dost danışmanından gece yarısı saat 02.16’da şöyle geldi;

“Hayırlı geceler abi. Yarın yayınlanacak yazınla alakalı vekillerin SKM açılışında neden olmadığı ile alakalı keşke bir alo deseydin. SKM açılışı pazar günü meclis başkanlığı seçiminin olduğu güne denk geldi ve tüm Türkiye’de tüm milletvekilleri Meclis Başkanlığı seçimi için Ankara’daydı.”

…………

Evet, ardından günün doğuşu ile birlikte başta Sayın Vekillerimizin danışmanları ve bazı partililer hep aynı şekilde üç aşağı beş yukarı konuyu böyle özetliyorlardı. İnanın hepsine teşekkür ettim. Yazışarak teşekkür ettiklerim ortada.

Amaaaaa AK Parti’ye en ufak bir toz kondurmama, hiçbir eleştiriyi kabul dahi etmeyen kesimi temsilen de bir değerli okurumuz hem AK Partili vatandaşa dolayısıyla da hepimize aklınca şöyle kapak (!) yapıyordu:

“Bir Konyalı: Sayın Uğur Özteke, SKM açılışı günü 24 Şubat Pazar TBMM Başkanlık seçimlerini yaptığı için tüm milletvekilleri Ankara’da Meclis’te oldukları için katılamadılar. Öküz altında buzağı arayanlara kapak olsun”…

20190225_2_35118470_42011454.jpg

Çok değerli “Bir Konyalı” rumuzlu okurumuz.

Yine böyle bir eleştiriye KAPAK yapma ihtiyacı duyuyorsunuz ki?

Şimdi lütfen partili kimliğinizi çıkartıp olaya AK Parti’nin genç, vizyonlu hepsinden öte KONYALI Bakanı Sayın Kurum açısından bakar mısınız?

Konya’nın yani İl’in SKM’sini açıyor kalabalık Kulu’nun SKM’si ile aynı. O gün TBMM Başkanlığının seçiminin olduğunu parti bilmiyor muydu?

Yani Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun. AK Parti’ye kimse tek laf dahi söylemesin. Ama sizin bu açılışın görkemini Sayın Bakana yakıştırabildiniz mi? Lütfen olaya bir de böyle bakar mısınız? Sonuçta sizin tabiriniz ile KAPAK başka yerlere daha büyük KAPAK olmuş oluyor da.

SAĞLIKTA YİNE ÜZÜCÜ BİR DUYUM

HEMŞİREYE DARP OLMUŞ (!)

Bir iki haftadır önümüzde olan üzücü bir notu bunca süredir yazmama adına öteleye, öteleye bugüne kadar getirebildik. Bir hemşiremiz şehrimizin güzel bir Tıp Fakültesinde bir Genel Cerrahi bölümü çok kötü bir şekilde darp edilmiş. Olay zaten hem fakülte içerisinde hem de hukuka yansımış. Bu olay üst yetkililer tarafından örtbas edildiği için Konya’da da Türkiye’de de hiçbir yerde yer almadı. Sendika bu konuda alarma geçmiş. İnşallah konu darp olayı ile karşı karşıya kalan hanımefendinin gönlünün alınması ile çözülmüş olur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şehirlerin de bir ruhu vardır. Bir şehirde yaşayan insanlar zamanla yaşadığı şehrin ruhuyla karakteristik açıdan özdeşleşirler.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Üst ve alt geçitlerde bisikletli sürücülerimizin yolun en solundan ilerlemeye çalışmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR