Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

TOPRAK, YAPRAK, BAYRAK SEVDASI

TOPRAK, YAPRAK, BAYRAK SEVDASI

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla başlatılan ve milletimizin azim ve kararlılığı ile devam eden demokrasi ve milli iradeye saygı günlerinde bu üç kelimenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır: “TOPRAK, YAPRAK, BAYRAK”

Yıllardır yiğitliğin ölçüsü olarak bize öğretilen “At, avrat, pusat(silah)”a sahip çıkmak namustur. Tamam. Ancak  bu söz günümüzde artık, “Toprak,  Yaprak, Bayrak” olarak değiştirilmelidir. Toprak, yaprak ve bayrak sevdası ülkeyi sevmenin sertifikasıdır.

Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak temelinde toprak bütünlüğümüz var. Hayatımızın devamı ve geleceğimizin sigortası olan yeşil örtü yani yaprak var ve tabii ki bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün timsali ay yıldızlı bayrağımız var.

Biz Türklerbütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz, bunu bir kez daha dünyaya ilan ettik. Türkiye üzerine oyunlar oynayan hainlere ve onları destekleyen devletlere gösterdik ki: “Bu millet düşmanın egemenliği altına girmektense ölmeyi tercih eder”.

Cennet vatanımızın bir karış toprağını dahi hainlere çiğnetmemek için tankları önene yatan, canını veren aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ile birlikte o gece hep birlikte bir kez daha bütün dünyaya haykırdık: “Ya İstiklal Ya Ölüm”

Türk edebiyatının usta şairlerinden merhum  Mithat Cemal KUNTAY’ın, “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır.” dizilerinde de dile getirdiği gibi ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim için vatan topraklarıdır.

Toprak uğruna kan dökülüp, can verilen kutsal bir varlıktır. Toprağımıza göz diken dış ve iç düşmanlara karşı göğsümüz siper ederiz. Toprağımızı ele, sele ve yele vermemek için, Misak-ı Milli sınırlarıyla belirlenmiş  kutsal vatan topraklarına sahip çıkmak hepimizin birinci vazifesidir.

Toprak, ölümün sessizliğini sonsuza dek koruyan bir mantodur. Hepimiz topraktan geldik hak vaki olduğunda inşallah yine toprağın misafiri olacağız inşaallah. Yüreğimizdeki sarsılmaz iman gücümüzle Toprağın hayırlı bir misafiri olmak için toprağımıza (vatanımıza) sahip çıkarız, elhamdülillah.

Yaratılan tüm canlıların hayatını devam ettirebilmesi için gerekli olan havadaki oksijenin büyük çoğunluğunu fotosentez yoluyla üreten ormanlarımızdır, yeşil yapraklardır. Yetişkin bir ağaç 1 saatte 1.7 kg oksijen üretir, 2.3 kg karbondioksidi mas eder, yani havayı temizler. 1,7 kg oksijen 10 kişinin oksijen ihtiyacıdır. Yani yeşil yaprak varsa hayat vardır.

Özgürlüğümüzün simgesi olan ve rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrak, milletimizin bağımsızlığının sembolüdür. Ezan sesleri ve ay yıldızlı bayrağımız gönlerde dalgalandığı sürece bağımsızız demektir. Bayrak inmediği sürece ezan seslerimiz suzmaz.

Toprak yoksa, yeşil yaprak talan edilmişse, vatan işgal edilmişse, ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıramadıktan sonra atın olmuş, avradın olmuş, silahın olmuş ne fayda.

Bu vesile ile her türlü terör saldırılarında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimize büyük geçmiş olsun. Rabbim bu aziz millete bir daha böyle acılar yaşatmasın İnşaallah.

Yüreğimizdeki vatan sevgisi, bayrak sevgisi, toprak sevgisi, tabiat sevgisi ve en önemlisi insan sevgisi ile imanımızın bir ifadesi olarak dün olduğu gibi bugünde, yarında toprağımıza, yeşil yaprağımıza ve ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkmaya devam edelim. Allah (c.c) milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: İşte Bizim Sevdamız: Toprak, Yaprak, Bayrak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR