Uğur Özteke

Uğur Özteke

TRAFİKTE SORUN VARSA ÇÖZÜMÜ DE VAR…

TRAFİKTE SORUN VARSA ÇÖZÜMÜ DE VAR…

Şehri yöneten birkaç kişinin dışında Konya’nın trafik sorunu şehrin en önemli ilk üç sorunu arasında tartışmasız yer alıyor.

“Bu şehirde trafik sorunu yok” diyen yöneticileri de sabırla hep dinledim. Onlar her şeyden önce Konya’nın, Konyalının maddi yönden çok refah ve yüksek bir hayat standardında olduğunu iddia ediyorlar.

Ki bu çok doğru bir tespittir. İstanbul’da çalışırken görevim gereği 80 ille dahası önemli ilçeleri ile ilgilenmek oralar ile ilgili en derin bilgilere sahip olmak zorunda idim.  O zaman gördüm ki Konya’dan baktığım zaman imrendiğim bize rakip Anadolu şehirleri olarak gördüğüm bir Kayseri’den bir Antep’ten para olarak çok çok daha zengin idik.

O zamandan bu güne bu zenginliğimiz kat be kat artarak büyüdü. Konyalı genel anlamda o İstanbul’da ki yani bilinenlerin dışında genelde Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alır. Bizimkilerin o bilindik zenginlerden tek bir farkı var o da “gizli zenginliğimizdir”.

Biz hem dinen bunun yanlış olduğunu bildiğimiz için hem de nazardan çok korktuğumuz için bu “çikin” zenginliğimizi hep gizleriz. Öyle aileler biliyorum ki kodamanlarımız paralarını eşlerinden evlatlarından bile gizlerler. Ne var ki bugün bu ailelerin üçüncü nesilleri artık yavaş yavaş parayı yemeye başladılar. Zenginliğin tadını tattılar. Ben bu zenginlerimizle gurur duyuyorum. Bu insanlar kendi öz sermayeleri ile alın teri ile yoktan yokluktan bu hale geldiler. Bu yüzdende “Konya’da para çok, araba haddinden fazla” açıklamalarına katılıyorum.

Tabii bu haklı ve doğru gerekçeyi söyleyenlere de şunu söylüyorum “Eğer siz yöneten iseniz bu geleceği görecektiniz. Örnek mi?  Rahmetli Ahmet Hilmi Nalçacı”…

Sonra sorun Konyalı'da diyen yönetici kısmı şunu iddia ediyor;

“Kimse kusura bakmayacak. Konyalı'da para çok. Hanımına araba. Çocuklarının hepsine araba. İkinci eşine araba. Artık 18 yaşındaki çocuklardan 80’lik ninelere, dedelere kadar yolda zor yürüyen insanlar trafikte direksiyon başındalar. Aslında yaşı ve durumu ne olursa olsun bu insanlar direksiyon başında trafik kurallarına uysalar, hız limitlerine uysalar sol şeritleri işgal etmeseler Konya’da trafik akar sıkıntı olmaz”…

Ahaaaaa şimdi bu ve bunun gibi iddiaların altına imza atarım. Bu konuda şehri yönetip bunu söyleyenler yüzde bin beş yüz haklılar.

Neyse… Onlar haklı, siyasetçiler haklı, vatandaş haklı tabii ki Hoca Nasreddin hepsinden haklı.

İşte bu durumda bahanesi ve gerekçesi ne olursa olsun özellikle sabah akşam saatlerinde tek kelime ile kilitlenen önemli kavşaklar için Tahir Başkan ve ekibi neşteri vuruyor.

Bu kavşaklarda 15 gündür kaldırımlar kaldırılıyor. Çimler toplanıyor. Ağaçlar taşınıyor. Millette birbirine soruyor “ne oluyor?” diye. Ben de ilk zamanlar bu yollarda genişletme çalışmaları var sandım. Hatta şehrin pek çok yerinde öyle yerler var ki anlatamam. Günde 10 kişinin yürüyerek geçtiği kaldırımlar yoldan geçen 500 aracın yolundan daha geniş. Yani kaldırımlar geniş yollar dar. Buraları da böyle yapıyorlar zannetmiştim ki yanılmışım.

Buralara yeni köprüler ve kavşak düzenlemeleri yapılacakmış.

Büyükşehir Belediyesi özellikle ilk planda Ankara Caddesi Galericiler Sitesi önü, Şefik Can Caddesi, Fatih Caddesi ve Elmalılı Hamdi Caddesi’ne neşteri vuruyor şimdi. İş ihale aşamasında olup ihalenin sonuçlanmasının ardından çalışmalara başlanacakmış.  Çalışma yapılacak bütün kavşaklarda servis yolu çalışmaları hız kazanmış durumda. Bu çalışmalar devam ederken trafik akışının nasıl ilerleyeceği ile ilgili broşürler hazırlanarak dağıtımına başlanmış. Bu da çok güzel bir uygulama.

Şu andaki kanaatim bu çalışmalar bölgeye nefes aldıracak inşallah.

Eeeee Başbakan da daha cumartesi günü söz verdi çevre yolu bitecek. O zaman rahatladık değil mi?

BİR VATANDAŞIN HAKLI SESİ

Dün bir abimiz gazeteyi aradı. Emekli imiş. Belediyeye emlak vergisini ödemek istemiş. Demişler ki “Ziraat Bankası, İş Bankası ve Paraf kartınız varsa 6 taksit yapabiliriz. Yoksa yok”…

Abimiz şöyle devam ediyordu “Uğur Bey, Ziraat Bankasını anladık. İş Bankasını da anladık. Paraf (amca paragraf kart diyor) ne ise onu da bilemedim. Böyle bir şey var mı? Biz bu üçüne mahkum muyuz? O kartımız yoksa biz niye taksit imkanından yararlanamıyoruz?”

Haklı mı haklı vallahi ama haklıya da haklısınız demekten başka bir şey gelmiyor ki elimizden…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İbadetinden kul kendi sorumludur ama adaletsizlikten tüm insanlık.

 

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelerde muayene sıramızı beklerken konuşmalarımızla, öksürüğümüz, hapşırmamızla çevremizdekileri rahatsız etmekten vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR