Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN İÇİN BÜYÜK ŞANS MI, YOKSA…

UĞUR BAŞKAN İÇİN BÜYÜK ŞANS MI, YOKSA…

41 yılı aşan şu çileli ama hastalık seviyesinde sevdiğim tutkunu olduğum gazetecilikte öyle şeyler öğrendim, öyle olaylara şahit oldum ki (çok şükür) bugün için artık hiçbir şey bana sürpriz olarak gelmiyor.

Bırakalım Türkiye’yi Konya’mıza bakalım.

Üç ay önce kim bugün yaşanılanları söyleyebilirdi?

Ya da söylense de, o kişiye “deli” ya da “kötü senaryo yazarı”nın dışında ne denirdi?

Mesela dün sabah da Konya siyaseti ile yoğrulmuş yaşı kemale ermiş benim gibi biraz kel kafalı az saçlı aksakallı bir abim yine çok ince tüyolar verdi. Ama onunla da bir tek isim üzerinde anlaşamadık. Tabii ki o da Tahir Başkan mevzuuydu.

Her seferinde diyorum “sen neymiş be Tahir abi” (!)

……….

Neyse Konya’da Tahir Akyürek devri dün itibari ile resmen sona erdi.

Kendisi ve Konya için yeni bir sayfa açıldı. (Büyük bir kesim hâlâ bize inanmasa da)

Cenab-ı Allah’ım herkes için, hepimiz için, bizler her şeyin hayırlısını versin inşallah. Ve en önemlisi de bence başımızı öne eğdirecek hatalardan korusun.

Şimdi Konya’da yeni devrin ismi “Uğur İbrahim Altay”.

Uğur Başkan buralara kolay gelmedi. Ya da gelinen nokta öyle bizlerin dışarıdan gördüğü gibi kısa film değil idi.

Uğur Başkan ya da ekibi en başta Tahir Başkan’a, Konya teşkilatlarına, vekillere, AK Parti’nin Ankara’daki kurmaylarına veeee Başbakan Yıldırım’a kısaca prosedürüne göre, siyasi kitabına göre teşekkür ettiler.

Haklılar ve doğrusunu yapıyorlar.

Temayülden açık ara önde çıkan isim bu kez Ankara’da göz ardı edilmedi. Çünkü bu isim edilemeyecek kadar Külliye’de çulunu sermişti. Bakın demedi demeyin. Sayın Başbakan’ın demesi ile birlikte o pozların verilmesi ile bu işler olmuyor.

Uğur Başkan için de son kararı Sayın Cumhurbaşkanımız verdi.

Kimse abarttığımızı filan sanmasın. Cumhurbaşkanımız bırakın Büyükşehirlerle ilgili kararları, ilçe başkanları için vekiller için tek tek çalışma yapıyor. Temayüller, referanslar, teşkilatlar, vekiller, Genel Merkez, gerektiğinde Başbakanlar ammaaaa en sonunda kendi güvendiği iki üç kişinin de görüşünü aldıktan sonra o kişi için altına imzayı atıyor.

Zaten bugün Türkiye’de altında Reis’in imzası olan kişi için de ölüm yok(!) demektir.

foto-002.jpegfoto-1-437.jpg

Bu yüzden Uğur Başkan için bu yeni karar ve seçim gelecek için de bir imzadır.

…………….          

Buraya kadar her şey yağlı ballı, keten helva gibi tatlı görünüyor değil mi?

Ama kimse kusura bakmasın Uğur Başkan inanılmaz güç bir görev için yeni elbisesini giydi.

Yerel seçimlere kadar olan 10 aylık süre, Uğur Başkan’ın bundan sonraki 5 yılından çok daha zor ve önemli olacaktır. 

Elbette bu makam şehrin bazı ağır abileri ve bazı belediye başkanları için ne kadar hayal edilen bir tablo ile Uğur Başkan için de geçerlidir diye tahmin ediyorum. Ama bu kadar kısa sürede bu kadar rahat bir yol olacağını hiç kimse tahmin etmiyordu.

Böylesine güneşli ve sıcak bir günde o makamın zorluğu ile kara bulutları araya sokmayalım. Uğur Başkan Selçuklu’da tarih yazdı. Konya tarihe geçti. Ve Reis’in gözünde de dahil olmak üzere Türkiye’de rüştünü ispat etti.

Geçenlerde yine Uğur Başkan’ın dostu olan bir siyasi duayen abimiz ile ikimizin de bazı noktalarda Uğur Başkanın kısa atlamalarını samimice konuşurken abimiz bir ara arkaya doğru koltuğuna yaslandı benim dediklerimi onayladı ve “Uğurcum bizim Uğur İnşaat Mühendisleri Oda Başkanlığında da çok durmadı. Haklısın. Sana katılıyorum. Oda Başkanlığında tam olarak süresini doldursaydı inan onlar da olmazdı” deyiverdi.

Abimizin yanından ayrıldıktan sonra kendi iç dünyamda kısa bir değerlendirme yaptım ve bugüne kadar o karanlık noktaları odaya kilitleyip çıktım.

Lafı fazla uzatmayalım. Uğur İbrahim Altay’lı Konya dönemi başta Uğur Başkan olmak üzere hepimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. 

Hiçbir makam dışarıdan göründüğü gibi rahat ve sıcak değildir.

Allah yeni Başkana güç kuvvet versin, akıl fikir ve feraset versin inşallah.

TAHİR BAŞKAN’IN SATRANCI

Biz yerel gazeteciler nasıl zamanı geldiği zaman hala rahmetli Nalçacı’dan kulakları çınlasın Ahmet Öksüz’den, Halil Ürün’den, Mustafa Özkafa’dan kısaca şehre imza atmış kişilerden zaman zaman söz edersek Tahir Başkan’dan da uzun süre söz etmeye devam edeceğiz.

Arkadaşlarımın adına konuşmayayım ama biz Tahir Başkan’ı daha çok anacağız.

Bakın Tahir abim satranç oynamayı bilmese de çok iyi bir siyasi satranççıdır.

Mesela makamdan ayrılmadan önce Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen Bey’i Ankara’daki Belediyeler Birliği Genel Sekreteri yapmış.

Bu son atama. Tahir abim bir insanı yeter ki sevsin. Bir insana yeter ki güvensin. Bir insanı yeter ki ceketinin altına alsın. O insana karada ölüm yok.

Ah be Tahir abi bir beni sevmedin. Oysa ben seni çok sevdim ve seveceğim. Ve benim bu sevgim yüzünden Konya’nın yarısı bana sövüyor ya. (Dün olduğu gibi). Boş ver abi senin canın sağ olsun. Sevmediğinin de bir hikmeti vardır diye düşünüyorum. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zalim olanlar zayıflardır. İnceliği sadece güçlülerden bekleyebilirsiniz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bankamatiklerde önümüzdeki insanın omuzuna abanmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR