Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN YETER ARTIK!

UĞUR BAŞKAN YETER ARTIK!

Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibi geçtiğimiz yıl başlattıkları Türkiye’ye örnek proje Çanakkale’den sonra bu yıl da “Selçuklu’nun Torunları Osmanlının İzinde” projesiyle Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklara şehrin her kesiminden insanları adeta taşıyarak bir kez daha büyük ses getiren dev projeye imza atmaya devam ediyor.

Biz de dün Başkan Altay ve ekibinin yanı sıra basındaki dost isimlerle bu tarihi topraklıktaydık. Bu projeyi tabi geçen yıl ki Çanakkale projesine görmeyen, bitmeyen ne demek istediğimizi anlamayabilir. Bu iş sadece Çanakkale’yi Bilecik’i Söğüt’ü görmek değil. İnsanımızın gencinden yaşlısına bir ilkleri yaşamasına sebep olan ölünceye kadar da unutamayacağı sosyal bir proje geçen yıl lise öğrencileriyle Çanakkale’ye giderken ömrümde ilk kez uçağa binen ardından yine ilk kez feribota binen gençlerin gözlerindeki o pırıltıyı asla unutamam. Bu Bilecik ve Söğüt projesi de dün öğrendiğimiz son bilgiyle ömründe Konya’dan hiç dışarı çıkmayan insanlarımıza bu bölgeyi göstermek anlatmak yeniden yaşamak kadar kendi insanımızın dünyasına açtığı pencere oluyordu.

SEDEP’TEN SOBE’YE SELÇUKLU

Uğur Başkan’ı hem çok seviyorum hem de çok kızıyorum, niye derseniz, Başkan Türkiye’de hiç uygulanmamış projeler SEDEP’ten SOBE’ye Selçuklu’nun vizyon penceresi olan sadece Konya’nın değil Türkiye’nin tanıtımına damga vuracak Kelebekler Vadisi’nden 3 yaşındaki çocukların da dahil olduğu onbinlerce gencin sporla tanışıp spor yapmalarını sağlamak ve gelecek neslin ruh ve vücut sağlığını geliştirecek çalışmalara imza atmasını biz değil Türkiye kabul ediyor. Türkiye’yi bırakın Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) projesi yine bildiğim kadarıyla dünyada alanında sadece Hollanda’da önde bulunan kelimelerle tarif edilemeyecek kadar büyük ve derin bir çalışma.

SIRA SİLLE BARAJINDA

Şimdi Başkan bunları söylerken bile bağırmamayı tercih ederken önümüzdeki aylarda hizmete açılması beklenen uluslar arası kongre merkezinden Selçuklu’nun değil ülkemizin 5 bin yıllık kültür vadisi Sille’ye Sille barajında artık en son model teknelerden jet skilere kadar insanlarımızın üzerinde gidip rahatlayabileceği alanı oluşturmanın müjdesini bile paylaşırken hala mütevazı davranmayı tercih ediyor. Yanlış hatırlamıyorsam SOBE, Sille Barajı ve Kültür Merkezi’nin bütçesi 140 milyon TL, Türkiye’nin en büyük ilçe belediyelerinden biri olabilirsiniz. Biz vizyonumuz ve misyonumuz ile dost düşman ile herkese şapka çıkartabilirsiniz. Ama bir kez daha yüksek sesle diyoruz ki “Uğur Başkanım mütevazı olma”…

Neyse biz dinlerken gözyaşlarını tutamadığımız SOBE projesinden ismi ve çalışmaları Türkiye sınırlarını çoktan aşmış SEDEP’i bir kenara bırakıp yine düne döndüğümüz zaman Uğur Başkan ve Selçuklu Belediyesi kendi insanımızın gönlünde tarihi bir dengeye imza atıyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta bir gayesi oImayan insanIar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöpIerine benzerIer; onIar gitmezIer, ancak suyun akışına kapıIırIar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çiğnediğimiz sakızları yerlere değil de çöp kovalarına atmayı alışkanlık haline getirebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR