Uğur Özteke

Uğur Özteke

Uğur İbrahim Altay’ın “sırrı”…

Uğur İbrahim Altay’ın “sırrı”…

Dün hava ne kadar kapalı mapalı ve de puslu olursa olsun Allah’a şükürler olsun ki bizim için Belediye Başkanlarından rektörlere, iş dünyasından iş arayan gariplere dolu dolu bir gün geçti.

Klasik olarak yine gün doğmadan güne başlarken, yoğun ziyaret ve görüşme trafiğini, program dışı kabulleri kafamızda sıraya koyuyorduk.

Günümüzün ikinci durağı Aydınlıkevler Yaşam Merkezi idi. Buraya ilk defa giriyorduk. Oysa nerede ise haftanın 3-4 günü buranın önünden geçer ve “bu muhteşem binanın içinde ne yapılıyor ki?” diye de kendi kendimize sorardık.

Başkan Uğur İbrahim Altay buranın içini dışından daha muhteşem yapmış. Yağmurun altında Yaşam Merkezinin dört yanından tur attıktan sonra içeriye girdik. Konu Selçuklu Belediyespor’un sportif çalışmaları idi.

Bizi kapıda Ali Düz, Ahmet Bilgiç ve Selim Kırbaş, her zamanki içten halleri ile karşılıyorlardı. İçeride ise, Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Başkan Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, Kulüp Yöneticileri M. Ali Kolay, Ali Kül, Taner Çolak, Başkan Yardımcıları Furkan Kuşdemir, Şükrü Koyuncu, Zeynep Ümit Altınsoy, Ahmet, Pekyatırmacı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Başkanın Özel Kalem Müdürü ve isimlerini hatırlayamadığım ya da atladığım bazı dost isimlerin hepsi buradaydı.

Tabii belediyenin son Avrupa Şampiyonu sporcusu Dürdane Altunel ile antrenörü Ali Armağan….

Salonun biraz kenarına şöyle geriye doğru çekilip fotoğrafa baktığımız zaman Uğur İbrahim Altay’ın başarısındaki noktaları çok iyi görebiliyorduk.

Uğur Başkan akıllı, zeki, ağır başlı, ufuklu, vizyonlu yerine göre mütevazı, yerine göre sessizce arı gibi ısıran, kelli felli yakışıklı, çalışkan …… bir sürü özelliğe sahip tamam. Tamam ama bütün bunların arkasında da tam bir ekip ruhuna sahip lider idi.

Siz Selçuklu gibi kozmopolittik bir ilçenin sevilen sayılan aranan 1 numarası olacaksınız. Bu ilçenin nüfusu da ülkenin pek çok ilinden büyük olacak. Yani ilçe dediğimiz yer il gibi bir yer. 

Ve de burada sürekli büyük hedeflere toz kaldırmadan koşacaksınız.

Mesela Başkan ayağının tozu ile Avrupa’dan yeni gelmişti. Şehrin Valisinden üniversite rektörlerine, ilgili daire müdürlerinden eğitimcilere şehrin üst yönetimini Avrupa’nın o çok önemli şehrine götürüp Selçuklu’da Türkiye’nin yine bir ilkini yapacak Uğur Başkan dev projeyi Konya’nın ortak aklına yerinde gösteriyordu.

Ve bu proje Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başbakan Davutoğlu’na maddi manevi desteği alıyordu.

Tamam Karatay’ın yapısı belli. Meram belli. Ama ya Selçuklu. Kusura bakmayın ama Selçuklu’nun ruhu ne, kimliği ne? Kimse bunu net çizemez.

Bu yüzden kozmopolittik dedik.

Selçuk Üniversitesinin profesörü de burada öğrencisi de burada. Türkiye’nin marka fabrikatörü de burada, işçisi de burada. Bürokratı da burada esnafı da burada. Kısaca kimse kusura bakmasın ama Konya’nın 77 milleti burada.

Ve Uğur Başkan göreve geldiği günden itibaren 77 milleti bir arada tutan mayalardan birisi olan spor taşını çok iyi ve doğru oynayarak bugünlere geldi.

Dünkü basın toplantısının konusu spordu.

Ve Selçuklu Belediyesi’nin lisanslı 3 yaşında da 77 yaşında da sporcusu varmış dersek ne demek istediğimizi daha iyi ifade edebilmiş oluruz.

Spor siyasetin anahtarıdır. Başarılı bir siyasetçi en ucuz, en kolay ve risksiz spor anahtarı ile hep kazanır.

Uğur Başkan’ın ilk günden bugüne kadar elde ettiği tüm başarıların 4 as kartından birisi de spordu ve Başkan dün bunu bir kez daha gururla ve takım ruhu ile haykırıyordu.

Tekrar bu işi şehre adapte edecek olursak bu spor kartı Karatay’a uymaz, Meram’ın da yapabileceği bir iş değildi. Nitekim geriye dönüp baktığımız zaman Karatay’da ve Meram’da Başkanlar bu kartı açamadılar dahası ilçe profili ile açmadılar.

Konya’da spor denilince adres Selçuklu oldu ise bu Selçuklu’nun havasına suyuna, insanına ve vizyonuna uyardı Uğur Başkan ile ekibi de bunu bugüne kadar dört dörtlük yapmıştı.
Peki bu iş burada bitmiş mi?

Hayır Başkan ne söylüyordu “Daha yeni başlıyoruz”…

Selçuklu’ya da bu yakışırdı. Konya için, Konya’nın artık 7 yaşından değil 3 yaşından 77’ si için teşekkürler Selçuklu…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Plan yaparken stratejik, harekete geçerken ilkeli olun

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Büyükşehir Belediyesi önünden Hacı Veyiszade istikametine gidişe akış sağlayabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR