Uğur Özteke

Uğur Özteke

“VATANDAŞ MAĞDUR BAŞKANIM, MAĞDUR”

“VATANDAŞ MAĞDUR BAŞKANIM, MAĞDUR”

Hafta sonu yazılarını eskiden daha güzel şeyleri yazmaya çalışırdım. Hatta bu konuda da özellikle dikkat ederdim. Dün şehri turladık. İnsanlarla sohbet ettik. Genelde de onları dinledik.

Bunun siyasetle filan alakası yok ama insanlar çok mutsuz dahası gelecekten karamsar. Tekrar altını çiziyorum bunun Ak parti ile gök parti ile de bir alakası yok. Bu şehirde zaten 10 kişiden 8 kişisi AK Partili. Ama şimdi AK Partili insanlarımızda dahil şehrin insanının moral ve motivasyon durumu sıfır.

Tamam ümitsizlik yok.

Umutsuzluk ise hiç yok.

Kadere ve kazaya inanan insanlar olarak inşallah yarın olmasa da öbür gün bugünden iyi olacak inşallah. Bunun içinde tek yol dün yapılan hatanın bugün yapılmaması. Ankara inanılmaz ciddi tedbirler alıyor. Yalnız bir; bunların Anadolu’da hissedilmesi ne zaman olur? iki; Söyleyenler kendi söylediklerini icra edecekler mi yoksa sadece söylenenlere uymak için hep olduğu gibi yine garip milletten mi bekleyecekler?

Her gün mübarek de olsa dün İslam Alemi için mübarek bir gündü ve devletten gününde maaşını alanlar dışında özellikle de işveren kesimde büyük bir karamsarlık vardı. Ruh hali olarak ise hayatından en mutlu olan ve sigarasını keyifle tüttürüp sohbet etmekten zevk alan insan ise benim inşaatta çalışan gariban işçi, amele dostum idi.

Bunları da geçiyoruz. Çünkü bu işler bizim boyumuzu aşar. O zaman bu şehrin en önemli yollarından olan Ankara Yolu’ndan dün sabah itibari ile artık çekilmez olan çileli bir durumu fotoğraflarla sizlerle paylaşalım ve konuyu yetkililerimize iletelim.

foto-1-488.jpg

Evet havaalanı kavşağından dönüş yolu kapatılmış. Demek ki yetkililer yeni bir çalışma yapacaklar galiba.  

Bu kavşak kapalınca havaalanına gitmek için taaaa Organize Köprüsüne kadar gideceksiniz ve oradan gerisin geriye dönüş yapacaksınız.

Bu yolu kullanan vatandaşlarımız dün bu durumdan o kadar mağdur olmuşlar ki aşağıdaki fotoğraflarla dertlerini şöyle anlatmaya çalışıyorlardı;

foto-2-410.jpg

“Uğur abi bu nasıl bir uygulamadır? Havaalanından çıktınız Cihanbeyli istikamette yol güzergahında neresi varsa gideceksiniz. Aksaray Yolu Köprüsüne gidip tekrar dönüş yapacaksınız.

foto-3-286.jpg

Ortalama 10 kilometreden fazla. Ayrıca havaalanı kavşağında ışık olmasına rağmen kapatıldı. 3 kilometre ileride dönüşte her hangi bir uyarı ve ışık yok ve açık.

foto-4-181.jpg

Ankara Yolu her gün sürat yolu olarak kullanılıyor. Işıklar çalışırken bu kendini bilmez sürücüler en azından ışıkta durmak zorundaydılar. (Tabii kırmızı ışığı bile takmayanlar vardı bunların içinde) Şimdi 10 kilometre yol tam bir ralli yolu olacak.

foto-5-113.jpg

Yapılan kazalar, maddi kazalar, yaralamalı kazalar, sakat kalacak insanlar. Günlerce aylarca tedavi görecek insanlar belki de Allah korusun daha önceden de olduğu gibi ölümlü kazalar olacak. İnsanlar hayatlarını kaybedecekler diğer yandan sevdiklerini kaybedenlerimiz olacak. 

Sonuçta bunların vebali bu kararı verenlerin boynunda kalacak.

foto-6-070.jpg

Sonuçta mağduruz Uğur abi çok mağduruz. Başkan bey bu konuya süratle bir el atmalı Uğur abi. Mağduruz. Saygılar abi mağduruz.”

……………

Şahsen benim için de bugün ve yarın düğün konvoyları düğünler, silahlar ve havai fişek gösterileri nedeni ile yeni bir mağduriyet günleri olacak.

Ne diyelim. Allah önce beni sonra hepimizi, cümlemizi ıslah etsin inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dostlarını daima vefa ile hatırla. Arayan sen ol, bulan sen, tanıyan sen ol. Kucaklayan yine sen ol. Kula vefası olmayanın Hakk’a vefası olmaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Larende Caddesinde kırmızı ışıkta duran ağacın soluna geçip sonra da sağa dönmek istemediğimiz zaman daha iyi      ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR