İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Vuslat Konya Atatürk'e Kaldı...

Vuslat Konya Atatürk'e Kaldı...

               Son 3 haftaya düşme hattındaki rakiplerine nazaran oldukça avantajlı konumda giren Torku Konyaspor, UEFA hayalleri kuran ama bu istekleri gerçekten de hayalleriyle sınırlı kalan Karabükspor deplasmanında boş tribünler önünde son nefeste bulduğu 2 golle 1 puanı kurtararak biraz daha rahatladı.

               Mesut hoca son haftalarda çok zorunlu kalmadıkça karşılaşmalara hep aynı 11 ile çıkıyor. Bu da futbolcularımızdaki özgüveni arttıran etkenlerden biri. Son haftalarda alınan başarılı sonuçlar ve geçen haftada bahsettiğim gibi bu kritik haftaları mağlubiyet almadan geçiriyor olmamız bizi düşme potasının hep dışında tuttu. Bundan sonra oynayacağımız 2 karşılaşmada da bu performansa benzer bir performans sergilersek zaten çok da fazla stres yaşamadığımız bu ligde resmen rahatlamış olacağız.

               Karşılaşmaya her iki takım da birbirini tartarak başladı ve hal böyle olunca da ilk dakikalarda yine yavan bir mücadele izledik. Kazanmayı isteyen ancak kaybetmemeyi daha çok isteyen Karabükspor ve Konyaspor duran toplar dışında rakip kalede tehlikeli olamadılar. İlk yarının son dakikasında yine bir yan toptan golü kalemizde gördük. 32 haftadır ben yazmaktan bıktım ama biz bu golleri yemekten bıkmadık. İkinci yarıda sarı kartı bulunan M'bamba ve Mehmet Güven'i kenara alan Mesut Bakkal bu oyuncuların yerine hücum potansiyeli daha iyi olan Recep ve Ali Çamdalı'yı alarak alınabilecek riskleri de aldı diyebiliriz. Rakip kaleyi tam abluka altına aldığımız dakikalarda sezon başından beri oynadığı mücadelelerin çoğunda taraftara saç baş yolduran Ergün Teber'in klasikleşmiş kademe hatası sonrasında 2. golü de kalemizde gördük. Diğer karşılaşmalardan gelen sonuçlar da bizi çok sevindiren sonuçlar olmayınca yine kalemi kağıdı elimize alıp hesap yapmaya başladık. İkinci yarının tamamında rakibine göre çok daha üstün olan ve pozisyon üstüne pozisyon kaçıran Konyaspor, bitime 10 dakika kala Djalma ile taraftarı umutlandıran golü buldu. Bu golden sonra evsahibi Karabükspor'da başlayan panik bizi biraz daha cesaretlendirdi. Son dakikalara girilirken bu sefer gol makinamız Gekas, kaçırdığı penaltı pozisyonunda üzdüğü taraftarını o muazzam fırsatçılığı sayesinde tekrar sevindirdi. Bu dakikadan sonra silkinen Karabükspor, tekrar üstünlüğü yakalama adına girişimlerde bulundu. Bunlardan birinde yediğimiz ikinci goldekine benzer bir kademe hatası yapan Ergün Teber'in hediye ettiği pozisyonda öne de geçebilirdi ancak bu sefer şans bizim yanımızdaydı ve karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Alınan bu puanın Konyaspor'lu futbolculara yaptığı olumlu tesirin yanında rakip takımların moralinin bozulmasına neden olması da ayrı bir güzellikti.

               Son 2 haftaya girilirken hala matematiksel olarak ligde kalması kesinleşmeyen Konyaspor, Kayserispor mücadelesinde 3 puan alması halinde kesin olarak ligde kalmış olacak. Şahsi fikrim olarak diğer takımların fikstürlerine de baktığımda en zayıf halkanın Elazığspor olduğunu düşünüyorum. Bu hafta sonunda oynanacak mücadeleler akabinde de ligden düşen 3. takım da belli olacak gibi. Konyaspor'lu futbolcu kardeşlerimizin aynı ciddiyet ve motivasyonla önündeki 2 maça hazırlanması halinde de sezonu plaka numaramız olan 42 puanla bitireceğimizi tahmin ediyorum.

               Geçtiğimiz hafta içi ve hafta sonunda kazandıkları mücadeleler neticesinde ligde kalmayı garantileyen Anadolu Selçukluspor ve Torku Selçuk Üniversitesi basketbol takımlarımızı da tebrik etmeden geçmemek gerekiyor. Kısıtlı imkanlarla gerçekten büyük iş başardılar. Hepinizin emeğine ve yüreğine sağlık...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR