Uğur Özteke

Uğur Özteke

YÜZDE 10’LUK İNDİRİM Mİ, BİNDİRİM Mİ?

YÜZDE 10’LUK İNDİRİM Mİ, BİNDİRİM Mİ?

Bugün yine çok gıcık bir günündeyim.

Bilgisayarın karşısına geçtim. Elimdeki notlara bakıyorum. Çektiğim fotoğraflara bakıyorum. Sizlerden gelen notları okuyorum. Yok, yok hakkınızı helal edin, benden bugün iyi bir şeyler yazmamı beklemeyin ne olur.

BU BELEDİYE OTOBÜSLERİ

HEP BANA MI DENK GELİR?

Çarşamba günü saat 18 suları. Yani şehir merkezinde trafiğin gittikçe berbatlaştığı saatler. Beşyol mevkiinden gelip Kerkük tarafına gitmek istiyoruz. İstiyoruz ama her zamankinden farklı bir garip durup var. Bir metre bile ilerleyemiyoruz. “Kaza mı var ki? Allah korusun” diyerek iyi niyetle bekliyoruz.

Daha sonra bir ilerleyip tekrar duruyoruz.

Kavşağa yaklaşınca anladık ki ne bir kaza var ne de polis trafiği kesmiş. Koskoca körüklü bir belediye otobüsümüz tam da ışıkların önünde arıza yapmış.

foto-1-514.jpg

foto-2-434.jpg

İki şeritli yol tek şeride binmiş. Bizim gibi yolun sağında kalanlar zaten tıkanmış yolun solunda bulunan araç sürücülerinin insafına kalmış halde bekleşiriz.

foto-3-304.jpg

Dedim ya gıcık adamım. Son günlerde pek çok yerde sağa pek etmiş vaziyette bekleyen ya da yolda kaldığı için acil bakım ekibi tarağından tamir edilmeye çalışılan belediye otobüsleri dikkatimi çekmeye başladı. Yoksa bu otobüslerin de ömürleri doldu. Hem garip şoförlerimiz hem de vatandaşlarımız bozulan otobüslerden indi bindiler ile sıkıntı anlar yaşıyorlar.

KONYA ANTALYA’DAN NİYE ONAY BEKLER Kİ?

İki gün önce çok sevdiğim saydığım bir abimiz aradı. Abimiz bu şehirde Külliye’den çıkmayan orada da hatırı gönülü olan sayılı saygın isimlerdendir. Şehir meselesi oldu mu abimiz Allah razı olsun ilk bizi arar. O gün de aradığı zaman adeta burnundan soluyordu. Enerya’da bir doğal gaz bağlatma işi olmuş. Çalıştığı şirket her şey tamamlandığı zaman kendisine “Antalya’dan onay gelecek. 15 güne kadar gelir” dediği anda abimizin şalterleri atmış. O hırsla bana soruyordu. Durumu özetledikten sonra  “Uğur abi bu durumdan senin haberin var mı? Konya nasıl bir büyük ve siyaseten güçlü şehirdir ki evinize, işyerinize doğal gaz bağlatacağınız zaman her işleminiz tamamlanıyor ve Antalya’dan onay bekleniyor. Bu doğal gaz işinde Konya,  Antalya’ya mı bağlandı?”

………….

Vallahi ben de ilk defa duydum. Şaşırdım. Ama şaşırmadım burası Konya her şey normal ve de doğal.

KONYASPOR’UN TECRÜBESİ (!)

Bize güvenen samimi insanlarımızın okurlarımızın yazdıklarını inanın hayretle ve üzüntü ile okuyorum. Gerçekten de insanların içi, ciğeri yanıyor.

Bakın şehir ve ülke sevdalısı Konyaspor hastası bir Fikret abim var önceki gün gece bakın neler yazıyordu:

“Selamın Aleyküm. Uğur abim şu iç saha fikstürüne bakar mısın? Sence burada -hadi hinlik demeyim de- bir anormallik yok mu? Dünyanın 5. güzel stadına 42 bin kişilik kapasiteli bir stada seyirci gelmesin diye ellerinden gelen her şeyi yapmışlar gibi.

Utanmasalar Konya maçlarını seyirci hiç gelmesin diye CUMA NAMAZI vaktine alacaklar. Hoş diğerleri de İKİNDİ VAKTİNDE. Başkasını boş ver kendimden örnek vereyim;

foto-4-193.jpg

Konyaspor kombinem var her sene de alırım. Hem maç seyretmek için hem de Konyaspor’a katkımız olsun diye. Cumartesileri Konya’nın büyük bir kesimi ben dahil çalışan kesim. Şimdi işi bırakıp da nasıl maça gidiyim? Başakşehir maçına gidememenin stresinden tansiyonum çıktı burnum kanadı, acile zor yetiştirdiler. Kombinem var iş saatinde de maç, oh ne ala. Seyircisiz futbolun zevki mi olur? Maddi, manevi kayıp. Tamam gündüz de maç oynanır da pazar gününe al, tatil herkes gelebilsin. Şimdi düşünüyorum seyredemeyeceğim maçların kombinesini ben niye alayım? Seyircisi olmayan, yok denecek kadar az olanlar Konya ile kıyaslandığında onların maçını al o günlere. Türkiye’de seyirci olmadan futbol endüstrisi gelişir mi? Sesimizi bir duyur Uğur abim. Bizi bu ince ayarları bilmiyor sanıyorlar.

Konya’nın sesini duyuracak hakkını arayacak kimse yok mu yahu. KOMBİNE satışlarında ilk beşe gel. Ama kombine sattığın ADAM, adam gibi beş maç seyretmesin. Geçen sene bu seyircinin “attığı/attırdığı” gollerle kümede kaldı bu takım. Gelen gelsin, gelemeyen de nasıl olsa kombinenin parasını aldık diye mi düşünülüyor.

Olur mu yahu? Seneye nasıl kombine satılacak? Bu sene de satışın düştüğünü görmüyorlar mı? Sözüm yönetime değil onlar da uğraşıyor; güçleri yetmiyor olabilir. Sözüm futbol yetkililerine federasyona.

Türk futbolunu akılları sıra yönettiğini sananlara. Türkiye’de şampiyon olan takım sayıları artmadıkça 10–15 farklı şampiyon çıkamazsa, uluslararası başarı falan beklenmesin tam hayal bunlar. Başarılı ülkelerin 15/20 farklı şampiyonları var liglerinde. Basit bir araştırmada görürler zaten gerçekleri. Yoksa bizim ligimiz de İstanbul ligi olmaya devam eder. Avrupa’da da ismini dahi duymadığımız basit takımlara elenmeye devam ederiz.

Kazara! Şampiyon olup İstanbul pastasından 3/5 parça koparan Trabzon’un 30 yıldır burnundan getirdiler getirmeye de devam ediyorlar. Böyle bir ortamda Türk futbolunun nasıl gelişeceğini çok merak ediyorum. Kupa ve süper kupa şampiyonu olan Konyaspor’un geçen sene burnundan getirtmediler mi? Küme düşmeyi gösterip sıtmaya razı etmediler mi? Bu sene de aynı Akhisar’ın aynı  başında. Böyle bir şey olur mu?

UĞUR Abim ciğerim yanık senin de başını ağrıttım.

Bursa İŞ KAZASI!!! olarak kazara!!! ŞAMPİYON olduğu senenin akabinde yapılanlar hatırlatayım;

Yıldız oyuncularının hepsini ellerinden satın aldılar. Aklıma gelenler, gol kralları Fernandao posasını çıkarıp attılar. Şener, Volkan Şen, orta saha oyuncusu Ozan Tufan. Bu sene FB’de kadro dışı. Onun da posası çıkınca şimdi alt takımda idmana çıkıyor vb. gibi. Ertesi sene Bursa küme düşmekten son hafta kurtuldu. Bunlar tesadüf !!! tabi.

Bursaspor ertesi sene suyu sıkılmış limon gibi kaldı. BURSA ne halt etsin mali gücü yetmiyor.

Konyaspor’a bir bak ne olursun.

Başka hangi takımın böyle fikstürü var? VAR sistemiyle bakalım diyeceğim. Kameralar arıza yapar. Konyaspor harcanınca başka kurbana gerek kalmıyor.

Başakşehir maçında olduğu gibi. Başakşehir üvey evlat İstanbullu olsa da adı İstanbullu değil.

Üç Kupa Şampiyonu KONYASPOR kupada TUŞ.

Tabii tecrübe konuşuyor! Kupayı alıp da küme mi düşelim. Beş maç ceza mı alalım? Konyaspor akıllandı! Tecrübe başka bir şey abi ya.”…

……………….

BU SU ZAMMI DA NEREDEN ÇIKTI?

Dün sabah canımı sıkan haberlerden biri de suya yapılan yeni zam haberi idi. Oysa Büyükşehir’den 15 gün önce gelen müjde ile suda yüzde 10 indirim yapılmıştı. Yani Türkiye çapındaki yüzde 10 indirim moduna girmiştik. 40 kuruşluk indirim olmuştu. Ama dün sabah öğreniyorduk ki 23 kuruşluk enflasyon zammı yapılmış.  Hiç değilse şu indirim ile yılbaşına kadar suya zam yapılmasa daha iyi olmaz mıydı?

Şahsen ben mağazalardaki, çarşı pazardaki yüzde 10 zam yaptık görüntülerine hiç inanmıyordum. Çünkü o malın önceki fiyatını bilmiyorduk ki.

Resmi kurumumuz bile yüzde 10 indirimi 15 günlüğüne yaptıktan sonra bundan böyle beni hiç kimse şu indirim işine inandıramaz.

Bu iş indirim mi bindirim mi hâlâ anlayamıyorum. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı Yeşil Meram Kavşağında araçlara yeşil ışık yanarken o sürücü arkadaş frene basıp durduktan sonra dörtlüleri yakıp yanında oturan eşini araçtan indirmediği zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR