Uğur Özteke

Uğur Özteke

80 Binde Devr-iAlem Parkı Üzerine

80 Binde Devr-iAlem Parkı Üzerine

Soma ile ilgili daha çoook söylenecek söz var. Ama inanın artık ben haberleri izleyemez hale geldim. Mesela bu konuda dünkü yazımıza çok büyük destek verdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Dahası Almanya’dan dostumuz ve PUSULA gazetemizin ALMANYA temsilcisi Bayram Aybastı arayarak “Almanya’daki maden sendikasının başkanı ile görüştüğünü ve bu konuda toparladıklarını da bizimle paylaşacağını dahi söyledi”. Bu yüzden de izninizle tekrar bizim kendi yerel dünyamıza dönmek istiyorum.

BU PARK GERÇEKTEN

VİZYON PARKI OLABİLİR

Meram Belediyesi’nin vizyon parkı olarak hizmete soktuğu 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nı ilk kez gezdim. Dahası Sayın Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü Bey ile belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Önder Çiftçi tuttular elimden; “Sen misin iki güne bir bizim parkı kötüleyen, yürrüüüü” dediler ve bizi parka götürdüler.

İşin esprisi bir yana dostlar iyi ki bizi buraya götürmüşler. Mesela basın olarak bizim en büyük hatamız bilgi eksikliğidir.

Bugüne kadar bu parkla ilgili yazdıklarımın hepsinin siz değerli okurlarımızdan gelen şikayetler üzerine yazmıştım. Hâlâ hepsinin arkasındayım.

Ama önceki gün itibari ile bazı gerçekleri de görmeli ve bilmeliyiz.

Mesela burada en büyük sıkıntıların başında otomobillerin sağlı sollu Antalya girişine park edilmesi dolayısıyla çift yönlü yolun tek şeride düşmesi idi. Bundan sonra kimse bu ana yola park etmemeli. Çünkü belediye buraya asfaltlı, çizimli ve de yönlendirmeli levhaları ile “Ücretsiz oto park” yapmış. Yetkililerden öğreniyoruz ki millet giriş kapısına yakın olsun diye ana yola aracını pak edip gidiyormuş. O zaman bundan sonra top trafik polislerimizde!!!

İkincisi tuvaletler kapalı diye yazıyorduk. Evet bize anlatılanlardan öğreniyoruz ki bu tuvaletlerin 24 saat açık olma şansı yok. Siz tuvalete çıkarttığınız her şeyini atarsanız o tuvaletler günlük tıkanır.

Üç. Yahu biz nasıl bir hırsız millet olmuşuz. Dinazor yumurtasından tutun Şirin köyün şirinlerine kadar ne varsa yürütüyormuşuz.

Dört. Hayvanlar falçata ve bıçak darbeleri ile delik deşik edilmiş. Yuh bize yuh.

Beş. Eğer siz masal ağacına 1 lira yerine çay kaşığını sokarsanız bu alet edevat çalışmaz.

Altı. Dinazorların dişini sökerseniz bu hayvanlar dişsiz kalır!!!

Daha fazla uzatmak istemiyorum. Yetkilileri dinlerken çalınanların ardından kalan boş yerleri gördükçe millet olarak kendimden utanır oldum dahası yazdıklarımdan utandım.

Bu park ile ilgili şu anki kanaatim burası iki yıla kalmaz gösterilen ilgiden dolayı dolar taşar ve belediye yetkilileri de burayı genişletmek zorunda kalırlar.

Çünkü hafta ortasında mesai saatinde bu millet bu parka böyle ilgi gösteriyorsa vay hafta sonunun haline.

KARAKAYIŞ RİNG SEFERLERİ

NİYE YAPILMAZ?

Bu arada uzun süreden bu yana yazmayı ihmal ettiğim bir konu var. Karakayış Belediye otobüsünden yararlanan vatandaşlarımız son dönemlerde büyük sıkıntı çekiyorlarmış. Çünkü Karakayış ring seferi yapan belediye otobüslerimiz bu yol tek şerit yani dar iken ring yapıyormuş. Yol genişletilmiş iki şerit olmuş ama seferler iptal edilmiş. Vatandaşlar otobüse binebilmek için sabahleyin 45 dakika önce evden çıkmak zorunda kalıyorlarmış. Seçimlerden önce bu durum bizzat Sayın Tahir Başkan’a da iletilmiş. Bize iletilenlere göre bu durum Başkan’a iletildi ya da şikayet edildi diye inatlaşma dahi varmış.

Burada biz yetkililerden vatandaş adına özür dileyelim ve Karakayış hattının yeniden ring seferlerinin başlatılması için rica edelim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

AsıI hüner ve afiyet, boIIuk da sabretmesini biImektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Devletin malı deniz…. mantığından kurtulduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR