Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Açılmadan Kapandı

Açılmadan Kapandı

Uzun zamandır yeni stadyumu gezmek, naçizane değerlendirmek varsa eksiğini ya da göze çarpan güzel yerlerini yazmak istiyordum. Nihayet bu fırsatı pazar günü yakaladım yanıma iki arkadaşımı alıp sezon öncesi son durumunu görmek istedim.

Stadyuma geldiğimizde ise bizi kötü bir sürpriz bekliyordu stadyuma girmeden önce arkadaşımın biriyle stadyum önünde hatıra fotoğrafı çektirdik. Yanımdaki iki arkadaşım uzun zamandır maça çeşitli sebeplerden dolayı gelmeyen arkadaşlardı stadyuma gelirken yağladım balladım kombine almaya bile ikna ettim. Stadyumu bir de içinden görelim dedik. Kapıya yeşil fosforlu elbiseli arkadaşlar dikmişler. Selam verip Pusula Gazetesi’nde yazar olduğumu belirttim ve stadyumla ilgili yazı yazacağımı yakından görmeden okurlara istemeden yanlış bilgi vermemem gerektiğini belirttim. Bu sözlerim karşısında aldığım tek cevap “yasak gidin” oldu. Sorumlu arkadaşla görüşmek istediğimi söyledim yaklaşık 500 metre ilerde birisini gösterdi. Hızlı adımlarla gittim yanına o arkadaşta kendisini sorumlu olmadığını söyledi. 750 metre ilerdeki vinçi gösterip sorumlunun orada olduğu işaret etti. Peki dedim oraya aynı şekilde gittim oraya geldiğimde durumu en başından anlattım aldığım cevap ilginç ve komikti oda bana sorumlu arkadaşın geldiğim yerdeki binanın içinde olduğunu belirtti. Şaşkınlıkla oraya gittim bu kez genç bir arkadaş buldum oda bana sorumlu falan yok alamayız dedi tam bu sırada içeride bir kişi gördüm orada gördüğüm en kibar insandı dersem yanlış olmaz aynı durumları ona atlattım. “Arkadaş yarım saattir maymun ettiler şu işin aslını anlatır mısın?” dedim. O da cevaben, “Bize kimseyi alamayacağımız bilgisi verildi” dedi. Ben de o bilgiyi veren arkadaş ile bir telefon görüşmesi yapabilir miyiz, dedim sağolsun aradı. Telefonla aradığı kişiye Pusula Gazetesi adına geldiğimi spor yazarı olduğumu gerekli her şeyi söyledikten sonra benim kendisi ile görüşmek istediğimi belirtti. Ahizenin karşısındakinin konuşmak istemediğini duydum, asıl ilginç yönü ise verdiği cevap idi: “Salla gitsin belediye yasakladı. Hakan Bey’den randevu alsınlar. Bizi ilgilendirmez, kim olduğu…”

En azından bilgi almak için arayan beyefendiyi ayırarak kalan çalışanlar ve bu saçma yasağı koyan arkadaşlara birkaç cümle yazmak istiyorum. Kombine bileti almak için gelen insanlardan dolayı bu yasak konduğunu öğrendim. Yönetim bilet fiyatlarını 1 lira bile yapsa aklı başında ve imkanı olan her insan stadyumda maç izleyeceği yeri yerinde görmek sırf bu yüzden bugün benim iki arkadaşım bilet almaktan vazgeçti. İnsanların yoğunluğundan bu yasak gelmiş, bu nasıl bir anlayış anlamak güç. Buna sevinip zemin hazırlamak gerekmez mi? Onlarca insan her gün kızıp bilet almaktan vazgeçiyormuş meğer. Stadyumun iş güvenlik düzeyini düşündüler desem sadece 1 noktada çalışma var. Diğer noktadan insanlar girse baksa ne var ne yok görse güzel olmaz mı? Zaten Passolig kartından tüm şehirlerde ciddi bir kesim maçlara soğuk bakarken bir de sizin neşter vurmanıza gerek var mıydı? Daha oradan ayrılmadan birkaç kişinin daha geri çevrildiğine şahit oldum. Stadyumu insanların lig açılmadan bir kere görmesi ile ilgili, mutlaka bilet almaları ile ilgili yazı yazacakken, açılmadan kesinlikle gitmemeleri konusunda, aksi takdirde hayal kırıklığına uğrayacakları hakkında yazı yazmak nasip oldu.

Tahir Başkan’ın bu durumdan haberi, bilgisi var mı bilinmez. Bilenen bir şey var ki maalesef yeni stadyum açılmadan insanların yüzüne kapandı…

cimg7331-(1).jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR