Uğur Özteke

Uğur Özteke

ADEM HOCA’DAN "KAHT-I RİCAL” NASİHATİ

ADEM HOCA’DAN "KAHT-I RİCAL” NASİHATİ

Şükürler olsun dünkü yazımızda sizlerin sayesinde ilgi gördü. Okundu, farklı yorumlar geldi hepsinden öte sesini dahi özlediğimiz dostlarımızın sesini bu vesile ile duyduk.

Mesela dünkü yazımızın bize verdiği en büyük keyiflerden birisi de Prof. Dr. Adem Esen Bey’in yani bizim eski Selçuklu Belediye Başkanımız Adem Bey’in bu yazı üzerine bize ÂLO” demesiydi.

Hani zaman zaman mesleğimize kızsak da, adam gibi gazetecilik yapamadığımız için yakınsak da bu meslek zamanla çok sıkı ve samimi dostlukların oluşmasına vesile olur. 

Selçuklu Belediye Başkanlığından sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesine kurucu rektör olarak atanan ve halen İSKİ yönetim kurulu üyeliği olmak üzere birçok alanda hocalık görevini sürdüren Adem Başkan biryanı ile de siyaset ile iç içedir.

Kendisi İstanbul’da olsa da asla şehirden kopmayan Sayın Başkan bizi de günlük olarak takip eden büyüklerimizdendir.

İşte dün "KAHT-I RİCAL" konusunda bir hoca olarak bize nasihatlerde bulunan Adem Başkan uzun telefon görüşmemizde bir çok konu ile ilgili olarak bize güzel ışık tuttu. Mesela yoğun kar yağışının Konya için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Başkan dünyadaki ve ülkedeki “iklim raporları”na  dikkat çekiyordu.  

Biz Adem hocam ile daha net konuştuk. Konya’da susuzluk tehlikesi ve suyumuzun geleceği dahası yer altı sularımızın bugün bile çekilme oranları belki de gelecekte Allah korusun insanlık adına şu hain darbe girişimi kadar sıkıntılı bir durum doğurabilir.

Ama bu konuya kimse ciddi olarak el atamaz. Asla üstüne gidemez. Hatta ve hatta kimse dillendiremez.

Ama Adem Hoca İSKİ’nin bile bu konudaki çalışmasından kısaca söz ediyordu.

Neyse bu konuları bizde şimdi girmeyelim ve bu vesile ile Adem Başkan’a huzurlarınızda bir kez daha en samimi içten saygılarımızı sunalım.

ARAÇ SAHİPLERİ DE DUYARLI OLMALI

Pazar günü bir belediye çalışanımız şunları yazıp bize gönderiyordu;

foto-1-238.jpg

“Selamünaleyküm abi nasılsın hayırlı pazarlar az önce Şerafettin Caddesi’nden geçtim. Burası hem araçların hem de yayaların sık kullandığı cadde. Bu araçların sahipleri maalesef insanlıktan nasibini almamış. Ne kendilerine saygıları var ne de başka insanlara. Her ikisi de 50’şer metre arayla kaldırımı işgal etmiş. Yağan rahmet zaten yolu daralmış bunlarınki de tuzu biberi olmuş abi. Ne diyelim rabbim bu araç sahiplerine ve bunlar gibi olanlara akıl, fikir, feraset versin inşallah abi. Seni de rahatsız ettim kıymetli abim kendine iyi bak. Allah’a emanet olasın. En yakın zamanda ziyaretine geleceğim ellerinden öperim.”

ÇÖPÜ DIŞARIYA ATAN EŞEK(!)

Geçen günlerde çok sevdiğim bir belediye çalışanı sosyal medyada şu fotoğrafı paylaşıyordu;

foto-2-213.jpg

“Çöp poşetini çöp bidonunun yanına atanların evi, odası nasıldır çok merak ediyorum?”…

Doğru bu dostumuz az bile yazmış. Ben onun konumunda olsam çok daha ağırlarını yazardım.

Çünkü bu yer altı çöp konteynırlarına ateşli, için için yanan kömür kovalarını döküp yakan, yangın çıkartan iki ayaklı hayvanları da biliyoruz.

Ama pazar günü ben çöpümüzü atmak için çöp bidonun yanına yaklaşırken, 80 yaşlarındaki bir komşu teyzenin kardan çöp bidonuna yaklaşamadığı için, elindeki torbayı fırlattığını gördüm. Tabii teyzemiz iyi bir basketbolcu olmadığı için(!) tutturamamıştı. Ve poşet yana düşmüştü.

Aynı şeyi ben yapmamak, hem de millete kızarken kendimiz kötü örnek olmama adına bidonun dibine kadar sokuldum. Bidonun içine poşeti attıktan sonra bir baktım ki iki ayağım da karla dolmuştu. Geri çekildim ve bu fotoyu çektim

FOTO 3

foto-3-135-005.jpg

Belediye çalışanlarına yüzde yüz katılıyorum. Çöpü çöp kovasının içine değil de dışına atan eşek hatta eşek oğlu …… tir.

Ama peki biz poşeti attıktan sonra eve değil de işe gidecek olsaydım akşama kadar ıslak çoraplarla ve ayakkabılarla hasta olmaz mıydık?

………………

Hadiii sabır. Rahmetin ikinci dalgası geliyor. Allah hepimize kolaylık versin. En başta da belediyecilerimize…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ey hayat! O kadar yoruldum ki, susup da ağIayasım, öIüp de dinIenesim var.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kar yağdığı zaman vatandaş olarak, insan olarak herkes üzerine düşeni yaptığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR