Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ GOL MÜ YİYOR Kİ?

AK PARTİ GOL MÜ YİYOR Kİ?

Bugün sizlerden gelen dört ayrı uyarı konusu ile birlikte olacağız.

İsterseniz önce Zafer Meydanı Anıt bölgesinde oturan insanları ya da gezenleri rahatsız edici boyuta gelen farelerden söz edelim. Akşamın ya da gecenin belirli bir saatinden sonra bu bölgede ortayla çıkan fareler insanlarımızı gerçekten tedirgin etmenin ötesinde korkutuyormuş. Mesela Gazi Lisesi’nin yan tarafındaki Kafem’lerde oturan insanlar özellikle bu durumdan muzdariplermiş. Tabii bu arada herkes görüntüden rahatsızmış ama bizim klasik vatandaş mantığında hiç kimse hiçbir yere ciddi ve resmi olarak durumu aktarıp şikayetçi olmuyorlarmış.

Onlar bu görüntülere alışkanlık yapadursunlar. Biz bize iletileni yazarak durumdan yöneticilerimizi bilgi sahibi edelim istedik.

HADİ HAYIRLISI MUHACİR PAZARINDA

YIKIM VE DÖKÜM İŞLERİNE BAŞLANILMIŞ   

foto-1-443.jpg

Önceki gün iftar saatine yakın bir dostumuz bu ve buna yakın üç beş fotoğraf karesini bize gönderdi. Bilgi notu olarak da Konya’mızın yakın tarihi ile adeta özdeşleşmiş olan Muhacir Pazarında iki yıl önce kışın yağan karın etkisi ile çatı kısmındaki çökmeden dolayı pazar yerindeki son yıkım çalışmaları idi. İnşallah burası yeniden eski halinden sağlam olur. Yaşanılmışlıklardan ders alınır. 

HERKES GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE

YAPIYORSA SIKINTI BİZDE DEMEK

İki gün önce şehri sokağı caddesi kavşağı evleri ve dükkanları ile tek kelimeyle istila dilencileri yazmıştık ya. O gün Büyükşehir Belediyemizden şöyle bir bilgi notu geldi.

“Toplumumun önemli yaralarından biri olan dilencilikle ilgili mevzuatlarımızda birçok kuruma görevler verilmiştir. Büyükşehir ve ilçe zabıta teşkilatlarının yanı sıra Emniyet, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine de görev ve sorumluklar vermiştir.

Bu durum göz önüne alınarak Valilik Makamının 15.05.2018 tarihli yazısına istinaden, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimleri ile Karatay, Meram ve Selçuklu Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Ramazan Ayı münasebetiyle özellikle kavşaklar, parklar, ibadethaneler v.b. kamuya açık kentsel mekanlarda çocuklar başta olmak üzere kişilerin insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliği tehlikeye düşürecek davranışları önlemek amacıyla Zabıta Dairesi Başkanlığında koordinasyon toplantısı yapılmış, buna göre etkin bir mücadele kararı alınmıştır.

25.05.2018 tarihinde Cuma hutbelerinde halkın aydınlatılması konusunda gerekli duyuruların yapılması için Zabıta Dairesi Başkanlığımız tarafından girişimler yapılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili bilgi broşürleri dağıtılmış ve dağıtılmaya devam edilmektedir.

Bunun yanı sıra hazırlanan kamu spotu filmi yerel televizyon kuruluşlarında yayınlanmaktadır. Ayrıca başta büyük merkez camilerimiz olmak üzere namaz vakitlerinde etkin takiplerimiz devam etmektedir.

Son bir ay içerisinde dilencilik yaptığı tespit edilen 2.204 kişi men edilerek, Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası yazılmıştır.

Bu uygulamalar yapılırken 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesine göre idari para cezası verilmekte, yine aynı kanuna göre de üzerinden çıkan paraya devlet adına tutanakla el konulmaktadır.

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nın emri ile yine Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde Zabıta Dairesi Başkanlığımız, İl Emniyet, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerinden oluşan ekiplerle uygulamalar yapılmaktadır.

Bilgilerinizi rica ederiz.”

…………..

Biz o gün yazarken de söyledik bugün sabah ise erken saatlerde sadece ve sadece İstanbul Yolu üzerinde üniversite kampüs girişinden bir önceki kavşakta yine bir sırada bir kadın diğer sırada çocuğun dolaştığı konu için hiç kimseyi hedef almadık. Bakın yöneticilerimiz ne güzel söylemişler. Şehri yöneten herkes el birliği ile bu konunu üzerinde. Amma tüm buna rağmen sabah saatinden teravih çıkışına kadar her yerde bu sömürü devam ediyorsa bu şebeke çok güçlü. Belki yasalar ya da uygulamadaki caydırıcılık yetersiz.

Hatta daha da bir süre ekleme yapılabilir. Yapılamayan ve değişmeyen tek gerçek inşallah daha da çoğalmazlar ve azalırlar.

GOLÜ NİYE AK PARTİ YİYOR ANLAYAMADIM DA      

Dün sabah bizi ilk arayan ve durumunu izah eden bir okurumuz ardından şöyle bir mesaj gönderiyordu.

“Sevgili Uğur abi 

Öğrendiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Konya'ya 2 Haziran günü gelecekmiş sefa gelir hoş gelir inşallah.

Sizden bir ricam olacak. Gerek Tahir Başkanımıza gerek Ahmet Sorgun abimize ve Valimize ulaşıp 2 Haziran günü öğleye kadar devlet liselerinde yapılacak Liselere Giriş Sınavı sebebiyle korna, anons, seçim müziği vs.  ses kirliliğinin önüne geçilmesi için tedbir almalarının hatırlatılmasıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız 1 sene hazırlandılar malum sınav bir kalktı, sonra adı değişti yerine kondu, zaten oradan bir tepki var bir de buradan sandıkta bir gol yemesinler olmaz mı?..

……………

Bu okurumuzun uyarısı yüzde yüz doğru, yerinde, haklı tespit istek.

Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın geleceği gün öğlene kadar Liselere Giriş Sınavı sebebiyle korna, anons, seçim müziği vs. kirliliğinin önüne geçilmesi geçilmez ise AK Parti’nin gol yeme işini anlamadım. Bütün siyasi partiler hiçbir şekilde gürültü yapmamalı değil mi? Gürültünün Ak partisi gök partisi olmamalı.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan beklentisi kadar mutludur. Formül, sıfır beklenti, sonsuz mutluluk.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Teravih çıkışlarında süratle akmakta olan araçların önüne cesurca atlama huyumuzdan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR