Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

AK Parti temayül yoklaması

AK Parti temayül yoklaması

Geçen pazartesi Konya sivil toplum örgütleri yöneticileri ve yönetim kurullarınca AK Parti milletvekilliği aday adaylarına yönelik temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Bendeniz, Türkiye Aspir Derneği Başkanı olarak birçok aday adayı tarafından bu yoklamada oy kullanmak üzere davet edildim.

Saat 16.00’ya kadar sürecek yoklama oylamasına biraz sakinleşir ümidiyle 15.00 civarında gittim ama o saatte bile beklentimden daha kalabalık bir topluluk vardı.

Aday adaylarının çoğunluğunun yardımcıları veya kendileri girişte bizleri sıcak bir temasla karşıladılar. Ellerinde afişler veya kartlarla kulis yapan, güzel giyimli hanımefendiler ve beyefendilerin sıcak, yumuşak ve kararlı yardımcıların veya danışmanların, inanmış tavırları takdire değerdi.

Seçim mahalline girişte aday adaylarından ilk önce Muhammed Uğur Kaleli Bey ile karşılaştım. Uğur Başkan her zamanki gibi esprili ve güvenli tavrı ile sanki adaylık onayı almış gibi görülüyordu.

Devamında tanıdığım, tanımadığım yeni tanıştığımız veya önceden tanıdığımız aday adaylarla karşılaştık. Bir Refik Tuzcuoğlu, Mustafa Çağlayan, Zeliha Üzümcü, Süleyman Boyalı, Fatih Özdemir.

Refik Başkan’ı profesyonel, Zeliha Hanım’ı rahat, Mustafa Çağlayan ve Fatih Özdemir’i heyecanlı gördüm.

Bu arada ayrı yerde duran Recep Başkan (Konuk) ayrı bir duruş gösteriyordu. Beni görünce yanıma geldi ve büyük bir nezaket gösterdi, kısa konuşmamızda neden aday olduğunu açıkladı.

Ali Akmaz Hoca rektörlük havasından sıyrılmış, halka karışmış haliyle her zamanki gibi gülerek karşıladı ve oldukça rahat görünüyordu.

Tabii ki, Mehmet Babaoğlu Hoca’ya değinmeden geçemem. Ziya Altunyaldız Bey ile yan yana, emin, güvenli ve dik duruşu ile şimdiden siyaset arenasına hazır gibi.

Çıkışta Ahmet Şükrü Kılıç ile karşılaştım. Farklı bir kişilik, özel adam, güvenli bir tavırla sarıldı.

Örnekleri çoğaltabilirim ama buna yer ve zaman yetmez.

Ancak şu bilinmeli ki, siyasetin ayrı bir raconu var. Konuştuğum aday adaylarının çoğu listede kesin yer alacaklarını ifade ettiler. Siyasetin verdiği tat ve heyecan da buradan gelir.

Bu yoklamanın aday seçimlerinde katkısının gönül almaya yönelik olduğu kadar siyaseti seçim döneminde canlı tutmak olduğu da aşikârdır.

Bu ve bunun gibi olaylar gaz alma içinde yapıldı diyebiliriz. Ancak ilginin çokluğu AK Parti için olumlu bir gelişme, seçim finali için etkin olacak görülüyor.

Bu tip olaylar siyasetin raconudur demiştik. Bu hep böyle olur ama önemli olan parti yönetiminin bunca emeği, heyecanı, özveriyi seçim sonrasında da görmelidir. Listeye girsin girmesin, parlamentoya gitsin gitmesin sonuçta içeride ve dışarıda kalanların tamamı mutlaka değerlendirme bulmalıdır.

Kısacası, gazı ve nazı alınan bir sivil toplum, niyazı olan bir topluluğa dönüştürülebilir. Bu insan yığını değerlendirilirse faydalı ir proje portföyüne dönüştürülebilir.

Allah’a emanet, hayra muhatap olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR