Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

AK Parti’de yeni dönem

AK Parti’de yeni dönem

              AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen, yönetimini oluşturan ve görev dağılımını da tamamlayan Hasan Angı, gazetemizin genel yayın yönetmeni Uğur Özteke ile yaptığı söyleşide “2001’deki Hasan ile, 2017’deki Hasan çok değişti” diyerek Konya kamuoyuna eski Hasan Angı olmayacağını açıkça söyledi.

                Öncelikli olarak İl Başkanlığı görevine getirilen Angı’yı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

                Son yıllarda Konya’nın sorunları o kadar çok birikti ki, Başbakanlık görevine getirilen Ahmet Davutoğlu da sorunların çözümüne çare olamadı.

                Konya AK parti ye en büyük desteği vermesine rağmen Hızlı Tren ve birinci etap KOP Sulama projesi hariç çözüm bekleyen sorunlarına gerekli desteği alamadı.

                Öyle ki;  Acil olarak Konya’da ulaşım çileye dönmüş durumda, yer üstündeki trafiğin kısa sürede yer altına alacak yatırımlar yapılmalı, zemin etüt çalışmaları tamamlanan Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren projesinin bir an önce temeli atılmalı, yılda 6 milyon aracın geçiş yaptığı Seydişehir-Manavgat arası kesinlikle bölünmüş yol olmalı, Konya, yatırımcının önünü açmak için kalkınmada öncelikli bölge kapsamına alınmalı.

KONYA NEFES ALAMIYOR

                Konya artık nefes alamaz hale geldi, sayıları hızla artan Organize Sanayi bölgeleri şehir merkezinden kilometrelerce uzaklara kurulmaya başlandı, sanayi bölgelerinde çalışanların işe gidip gelmesi nerede ise çileye dönüştü.

                Yukarıda sıraladığım önemli sorunların çözümüne Ahmet Davutoğlu’nun emir vererek çözüm getirmesi gerekiyordu.

                Davutoğlu’nun içinde bulunduğu şartları bilmediğim için suçlama yapacak değilim.

                Ancak şunu söyleyebilirim, Başbakan Binali Yıldırım’ın başbakan olduktan sonra memleketine yaptığı ve yapacağı yatırımları örnek gösteriyor, takdiri de okuyucularıma bırakıyorum.

ESKİ HASAN DEĞİLİM

                Hasan Angı’nın il başkanlığı görevine atanmasını oldukça önemsiyorum. Çok zor bir zamanda ve şartlar içinde göreve geldi.

                Çözüm bekleyen onlarca sorun var. Angı’nın sorunlara siyasi tecrübesi ile çözüm bulacağına, yeni yatırımlara da öncü olacağına inanıyorum.

                Tüm ülkede olduğu gibi Konya’da da AK Parti’de bir yorgunluk söz konusu.

                Angı’nın öncelikli hedefi oy potansiyelini, Belediye Başkanlıkları ve milletvekili sayısını artırması gerekiyor.

                Bunun içinde gerek ekonomik, gerekse sportif ve kültürel atılımlar yapması, turizm potansiyelini artırarak Konya merkez ve ilçelerine para girişinin sağlanmasında öncü olması gerekiyor.

TABANDAN TAVANA KALKINMA

                Konya’nın nefes alamaz hale geldiğini ifade etmiştim, Başkan Angı’nın sanayi yatırımlarını İlçelere yayması gerekiyor.

                Konya’ya yakın Seydişehir-Beyşehir gibi ilçelerin Organize Sanayi Bölgelerine lokomotif görevi verilmeli. Konya merkezde bulunan OSB’lerde çalışan bir işçi 1.5 saatten önce evinden işine gidemiyor. Oysa işyeri Seydişehir veya Beyşehir’de olsa 45- 50 dakikada işyerine ulaşabilecek.

                Bunun yanında ilçelerde ekonomi canlanacağı için, bu sosyal hayatı da canlandıracak ve AK partiye oy olarak yansıyacak böylece kalkınma tabandan tavana sağlanacaktır.

                Aksi takdirde AK Parti’nin oy oranları il merkezi de dahil ilçelerde de düşüş gösterecektir.

                Konya’daki nüfus ve trafik yoğunluğundan Konya halkı da şikayetçi, ilçelere yeni yatırımlar yapılmadığı için insanlar Konya merkeze göç etmek zorunda kalıyor.

                Bu durum oy oranlarına mutlaka yansıyacaktır. Başkan Angı’nın bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyorum.

                Bu arada yerli otomobilin Konya’da üretilmesinin sağlanması için kulis çalışmalarına şimdiden başlanmalıdır.

                Başkan Angı’yı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

                Bir de eski Hasan olmadığını göstermesini bekliyorum.

 

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR