Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Seydişehir’in üzerinde KARA BİR EL Mİ VAR?

Seydişehir’in üzerinde KARA BİR EL Mİ VAR?

Son yıllarda Seydişehir’ de kamunun hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanıyor, aksaklıklar öyle bir noktaya geldi ki bazı yatırımlar nerede ise yılan hikayesine döndü.

Oysa, eğitim düzeyi, gelişmişlik, kültürel ve sosyal hizmetler, sportif faaliyetler konusunda Konya’nın en ileri seviyedeki ilçesi Seydişehir’dir.

Bu hizmetler ağırlıklı olarak yerel yönetimler ve halkın kendi çabaları ile elde edilen başarıdır.

Aksaklıkları şimdi tek tek yazacağım.

HASTANE BİNASI

Yeni yapılan Devlet Hastanesi binası gecikme konusunda belki de Türkiye rekorunu kırdı.  Başta yerel yöneticiler ve siyasi temsilciler olmak üzere, bu konuda çalmadık kapı bırakmadı.

 Ankara nezdinde de Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci’nin konuyu yakından takip etmesine rağmen ne yazık ki inşaatın tamamlanması yıllarca sürdü.

Nihayet inşaat tamamlandı. Ancak gelin görün ki, o kadar çok eksiklikleri var ki, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Bir de şunu ifade etmek istiyorum, yeni hastanenin önüne yapılan trafo hangi zekanın ürünü anlamış değilim, trafonun görsel kirliliğinin yanı sıra çıkardığı gürültü sessizliğe en çok ihtiyaç duyulan hastanede nasıl izah edilebilir anlamış değilim.

MAHMUT ESAT ORTAOKULU BİNASI

Konya Valiliği (YİKOB) Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 24 Derslikli okul inşaatını yapmak için yapımcı firma ile 25.03.2015 tarihinde 3 milyon 92 bin lira bedel ile sözleşmesini imzaladı.

Sözleşmede işin 500 günde bitirileceği ve 10.08.2016 tarihinde tamamlanarak Milli Eğitime Teslim edileceği açık ve net olarak belirtildi.

Sene 2018 olmasına rağmen okul binası halen tamamlanmadı, okulun öğrencileri göçebe eğitime devam ediyor.

ATIK SU TESİSLERİ

İlçenin çok önemli projelerinden biri olan ve AB destekli olması ile Türkiye’de öncelikli yapılacak projeler arasında yer alması ile övündüğümüz atık su tesisleri ne yazık ki halen tamamlanamadı.

İş ile ilgili kaçıncı yüklenici görevlendirildi bilemiyorum ama Konya Ovası Sulama projesinde çok önemli bir işleve sahip tesislerde arıtılan su tarımda kullanılacak ve bölgede üretim artacaktı.

Ne yazık ki bu da tamamlanamadı.

SEYDİŞEHİR-KONYA YOLU

Hepimiz hatırlarız Seydişehir-Konya bölünmüş yol yapımı da defalarca yüklenici firma değiştirdi, 3 yılda tamamlanacak yol nerede ise 10 yılı buldu.

Nihayet Heltaş firması görevlendirildi de işin sonuna gelindi.

TOKİ

Toplu Konut İdaresinin Seydişehir’de yaptığı konutlar ile ilgili defalarca yazı kaleme aldım. “TOKİ Türkiye’de çağ atladı, Seydişehir’de sınıfta kaldı” diyerek hep gündemde tuttum, bu inşaatta yıllarca sürdü ve üzülerek ifade ediyorum beğenilen bir eser ortaya çıkmadı.

ORTAKARAÖREN YOLU

Ortakaraören yolu ile ilgili durum içler acısı, yolun ne zaman biteceği belli değil, sizin anlayacağınız tam bir muamma.

Bütün bu yatırımlara bakınca ister istemez insanın zihninde soru işaretleri oluşuyor.

Bir kez daha ifade ediyorum, siyasiler, belediye başkanı, Kaymakamlık bahsettiğim konular ile ilgili üzerlerine düşeni her zaman yaptılar.

Konuyu, milletvekili ve Bakan yardımcısı Harun Tüfekçi’ ye ilettiler ve birlikte takip ettiler.

Lakin yine de gecikmelere engel olunamadı, yatırımlar tamamlandığında da memnuniyet vermedi.

Bütün bu aksaklıkları göz önüne aldığımda sanki “Seydişehir’in üzerinde KARA BİR EL Mİ VAR?” sorusu aklıma geliyor.

Sahi, Seydişehir’in üzerinde KARA BİR EL Mİ VAR?

 

 

               

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR