Uğur Özteke

Uğur Özteke

CAMİ CEMAATİNİN UĞUR BAŞKAN’DAN RİCASI VAR

CAMİ CEMAATİNİN UĞUR BAŞKAN’DAN RİCASI VAR

44 yaşında toprağa verdiğimiz milli taktım antrenörü ve yıllarca birlikte çalıştığımız kardeşim İbrahim Tunç’u dün toprağa verdik. Spor camiasından bir insanın bu kadar sevilmesi ve Trabzon’dan Adana’ya, İstanbul’dan Ankara’ya, Uşak’tan Antalya’ya bütün basketbol ve atletizm camiasını o mezarlıkta toplayabilmesi her babayiğidin harcı değildir. Mekanın cennet olsun İbo. Ama bu Konya’nın olmayacağına bir kez daha inandım. Türkiye oradaydı ama seninle çalışan yöneticilerin, başkanların neredeydi? Eski yeni 10 yönetici bile yoktu. Yazıklar olsun sizin insanlığınıza.

UKOME’DEN BİR RİCAM VAR

İstanbul Yolu’nda hizmete şimdilik yarım da olsa açılan alt geçitler bu konumları ile yetersiz. Yetersizlikleri bir yana eskisini aratır cinsten. İnşallah bu yol alternatif yolları ile tamamlandığında bu kadar sıkıntı vermeyecektir.

İşin oraya gelmeden cumartesi ve Pazar günleri kendimin de bizzat yaşadıkları ile bir şey dikkatimi çekti. Olur olmaz, uygulanır uygulanmaz; bilmiyorum. Ama biz de o kadar çok uyanık sürücü var ki yan yollardan gelip ana yolda akmakta olan iki şeride kesinlikle bir iki değil onlarca araç kaynak yapıyor. Bu kaynak hem akışı engelliyor hem de haklı olarak tepkiye hatta inanılmaz bir öfkeye neden oluyor. Acaba bu bölümler babalarla ayrılabilir mi?      

ERENKÖY TEKSAS DEMEMİŞTİM DE

Dünkü gazetemizde bir haber vardı. Dahası bütün yerel basın organlarında yer almıştı. O haberde şöyleydi: Erenköy’de bir düğünde pompalı ile açılan ateş sonucu arkadaşını vurarak yaralama.

Bir Erenköy sakini olarak defalarca yazdık. Burada ne cuma, ne cumartesi ne de pazar yani sadece düğün dernek işinde değil haftanın yedi günü hava karardıktan sonra her türlü atış serbest. İnsanların sakin oturma şansları hiç yok.

Artık resmen sıcağı sıcağına pompalı ile yaralama olayı da asayiş kayıtlarına düştüğüne göre inşallah bu silah atış ve havai fişek olayında birazcık da olsa azalma olur.

MOTOR VE BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ

İÇİN NE YAPILABİLİR?

Dün dikkat ettim de sadece bizim haber merkezine ulaşan motor, bisiklet ve elektrikli bisiklet kazaları ile hayatlarını kaybedenlerin sayısı 4 idi. Yani ocaklara ateş düşmüştü. Ne bizim bu sürücülere saygımız var ne de bu sürücülerin bir başkalarına. Biliyorum polis bu konuda sık sık denetimler yapıyor ama polis denetimi ile tedbir nereye kadar?  Bu işe çok farklı bir çözüm bulmalıyız diye düşünüyorum.

CAMİ AVLULARINDA VE KABRİSTANLARDA BEKLENTİ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey’in dün kulaklarını çınlatanlara şahit oldukça üzülüyordum.  Malum cami avlularında ve kabristanlarımızda cenaze namazlarında artık gölgelik ya da korumalık dediğimiz olay olmazsa olmazlarımız arasına girdi. Çünkü vatandaş başka illerde gördükçe burada da istiyor. Kulakları çınlasın Tahir Başkan’a yaza yaza Hacıveyiszade Cami’nin avlusuna bu korumalığı yaptırabilmiştik.

Uğur Başkanım mühendis. Bence bu işe bir el atma fırsatı bulursa böylesine zor anlarda acılı insanların çok duasını alır diye düşünüyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ağacın iyisi özünden, insanın iyisi sözünden belli olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Değerlerimizi kaybettikten sonra “iyi idi” demekten kurtulup bir birimize sağ ve sağlıklı iken sahip çıkabildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR