Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Camilerin bahçe duvarları kaldırılabilir

Camilerin bahçe duvarları kaldırılabilir

Seydişehir tarihi coğrafyası, sosyo kültürel yapısı ile öteden beri ilgi odağı olmuştur, Son yıllarda Antalya, Manavgat ve Alanya yöresinden yüzlerce aile yaz aylarını geçirmek üzere yayla olarak nitelendirdikleri Seydişehir' den ev satın aldılar, almaya da devam ediyorlar.

Üç etaptan oluşan Seyit Harun Projesinin birinci etabının bu dönemde yapılması planlanıyordu. Ancak bu önemli proje hedeflenenden daha hızlı yapılıyor. Yılsonuna kadar birinci etap aşılacak, bu arada cami çevresindeki birçok bina yıkıldı.

Seyit Harun Cami çok uzun yıllardır ilk defa nefes aldı. Bölge bundan böyle daha yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacak.

SEYDİŞEHİR' İN KURUCUSU

Seyit Harun Camii ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi türbesi hem tarihi dokusu hem de inanç turizmi açısından oldukça önem arz eden ve ilgi gören yerler.

Bunun yanısıra Seydişehir halkı da Camiye ve Türbeye ayrı bir ilgi gösterir. Diğer mahallelerde vuku bulan cenazelerin birçoğu Seyit Harun camiinden kaldırılır. Bu öteden beri gelen bir gelenektir.

Ayrıca vakit namazlarını kılmak üzere tercih edilen cami konumundadır. Bu sebeple sürekli kalabalık bir cemaate sahiptir.

Bu tespitlerin ardından benim üzerinde durmak istediğim konu gerek cenaze namazlarında, gerekse dışarıdan gelen türbe ziyaretçilerine hitap edecek cami önünde yağmurdan ve güneşten insanlarımızı koruyamadığımızdır.

Buraya kapalı bir alan yapma imkânı olmadığına göre, seyyar büyük bir güneşlik yapılabilir, ihtiyaç olduğunda açılır, böylece caminin tarihi dokusuna da zarar verilmemiş olur kanaatindeyim

Zira yağışlı havalarda vuku bulan cenaze namazlarında vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor. Ayrıca buraya koyulacak seyyar güneşlik, sadece yağmurdan değil yaz aylarının yakıcı güneşinden de insanlarımızı koruyacaktır.

Daha önce Belediye Başkanı Abdulkadir Çat zamanında seyyar bir güneşlik yapılmıştı, ne hikmetse kaldırılmıştı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Seydişehir' de son aylarda Sivil Toplu kuruluşları bir araya gelerek, ziyaretlere, açılışlara ve yemeklere toplu olarak katılıyor. Bu oluşuma bir öneri yapmak istiyorum.

Her şeyi belediyeden beklemek olmaz, Zira belediye zaten bütün camilerimize gerekli yardımı yapıyor, taziye konteynırları, cenazelerde basit ama çok önemli, cemaate tabure verilmesi, mezarlık hizmetleri, büyük memnuniyetle karşılanıyor.

Bence; Oda, Dernek ve Sendika başkanlarından oluşan heyet aralarında yardımlaşma yaparak Seyit Harun camii önündeki alana seyyar bir güneşlik kazandırmalı.

Sivil toplum örgütlerine büyük külfet getirecek bir durum değil. Ayrıca insanlarımızın dua edeceği güzel bir hizmet olacak.

Böylece hem cami cemaati, hem de Türbe ve Cami ziyaretine gelenler, yağmurdan ve güneşten korunmuş olacaktır.

CAMİLERİN BAHÇE DUVARLARI KALDIRILABİLİR

Görevim gereği ülkenin birçok yerleşim birimini ziyaret etme imkânım oluyor. Ziyaretlerim sırasında gördüğüm birçok caminin duvarları yok.

Belediyeler camilerin çevresini gayet güzel düzenlemiş, cami açık bir alanda ve oldukça kullanışlı.

Camilerin bahçe duvarlarının kaldırılması ve bahçelerinin yeniden düzenlenmesinin gayet güzel olacağını düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR